Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Αποτελέσματα εκλογών 2010

Σε σχέση με τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων από τη Singular Logic και την δημόσια τηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:Σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν σαφής η προσπάθεια αποκλεισμού του πολιτικού λόγου και της παρουσίας της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς από τα ΜΜΕ και κάθε επίσημο μηχανισμό. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η άρνηση της Διακομματικής Επιτροπής και του ΥΠΕΣ στο αίτημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να σημανθούν οι υποψήφιοι και συνδυασμοί που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 11 από τις 13 Περιφέρειες με ξεχωριστό χρώμα που να υποδηλώνει την τοποθέτησή τους στο χώρο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Αντ’ αυτού, οι υποψήφιοι παρουσιάζονται με λευκό χρώμα, σαν να μην είναι με σαφήνεια διατυπωμένο το πολιτικό πλαίσιο, τα αιτήματα και η τοποθέτηση των συνδυασμών αυτών!

ΑΤΤΙΚΗ: Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.Οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα.

Η νύχτα θα είναι μακριά.Οι δημοσκοπήσεις δίνουν την πρώτη θέση στον υποψήφιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και την δεύτερη θέση στον Β.Κικίλια.Τρίτο δίνουν τον Γ.Δημαρά,ενώ στην τέταρτη θέση με ποσοστό άνω του 12% τον υποψήφιου του Κ.Κ.Ε Θανάση Παφίλη.Σε καμιά περίπτωση οι δημοσκοπήσεις αυτές δεν μας λένε ποιος θα είναι στον δεύτερο γύρο ! Πολλοί βιάζονται ,το είπα και πιο πριν για το fimotro.blogspot.com.Υπομονή.
Επαναλαμβάνω ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει χάσει τις εκλογές.Πανελλαδικά κινείται πολύ χαμηλά στις περιφέρειες αλλά και σε μεγάλους δήμους στις δημοτικές.

Δηλώσεις Νίκου Σοφιανού και Ελπίδας Παντελάκη στα εκλογικά τους τμήματα.

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού στο εκλογικό τμήμα 


«Στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, στη χειροτέρευση της ζωής μας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους σήμερα στις εκλογές, με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χρειάζεται η εργατική τάξη, ο λαός μας, έναν ευνοϊκότερο πολιτικό συσχετισμό στις δύσκολες μέρες που έρχονται».

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη στο εκλογικό τμήμα

Φήμες ,φήμες, φήμες από κίτρινα μπλογκ για αποτελέσματα των exit polls.Tου Red Star

Κάποιοι είναι τόσο βιαστικοί που θέλουν να βγάλουν εκλογικό αποτέλεσμα μόνοι τους.Μιλάω συγκεκριμένα για το fimotro.blogspot.com που παρουσιάζει με προχειρότητα και ανευθυνότητα αποτελέσματα μερικών ωρών από δημοσκοπήσεις έξω από την κάλπη.Λες και εγώ που είμαι σε εταιρεία και ξέρω κάποια πράγματα δεν μπορώ να βγω και να πω το ένα ή το άλλο.!Ότι ακούγεται αυτή την στιγμή αφορά μικρό δείγμα που δεν είναι σταθμισμένο και εμπεριέχει μερικές σάλτσες ποσοστών για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.Και θυμίζω πως ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Ή ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ .ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΣ,ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ.


Η νύχτα θα είναι μεγάλη φίλοι τoυ ΚΚΕ4ever.blogspot.com.
Αν θα έχει εκπλήξεις ;

Ψήφος για περιφέρειες, αποτέλεσμα για πρόωρες κάλπες

Περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων, βάσει των οποίων θα εκλεγούν οι 13 νέοι περιφερειάρχες και οι 325 νέοι δήμαρχοι.
Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη χώρα.

Από τις 7 το πρωί, που άνοιξαν οι κάλπες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι κάτοικοι της Γαύδου αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, καθώς διαμαρτύρονται για τα ανεπαρκή ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την Κρήτη, όπως επίσης και οι κάτοικοι στο Βελβεντό Κοζάνης οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τις κάλπες αντιδρώντας στη συνένωση του δήμου τους με άλλον γειτονικό.

ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: Ωρα μεγάλης ευθύνης για το λαό

Ωρα μεγάλης ευθύνης για το λαό
Για τους εργαζόμενους και το λαό, η σημερινή είναι μέρα μάχης, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που στο παραβάν της κάλπης είναι ανίσχυρος να αντιδράσει. Η ψήφος είναι βόλι. Το πού θα την κατευθύνει ο λαός, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα, από σήμερα κιόλας το βράδυ, όταν θα βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Ο λαός έχει πολλά να ελπίζει αν η κάλπη βγάλει κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ, με ενισχυμένη τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το Κόμμα. Μέσα στο παραβάν, κριτήριο για τον καθένα και την καθεμιά από εμάς, είναι η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κριτήριο είναι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και τα παιδιά μας, στο σπίτι και στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και το μικρομάγαζο, στο εργοστάσιο και το γραφείο, στην εργατογειτονιά της πόλης και στο χωριό.
Η σημερινή εκλογική μάχη πρέπει να σφραγίσει κυριολεκτικά την απόφαση των ανθρώπων του μόχθου να κάνουν την οργή και τη δυσαρέσκειά τους βήμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, σε ένα δρόμο προς όφελος των πραγματικών τους συμφερόντων.

Ανταρσία και στις κάλπες !

Κ.Κ.Ε :Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σε 245 δήμους της χώρας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΣΟΦΙΑΝΟΣ Νίκος
ΒΥΡΩΝΑ: ΠΑΛΜΟΣ Παναγιώτης
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Γρηγόρης
ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ: ΜΠΟΤΣΗΣ Σπύρος
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΡΕΝΤΖΙΟΥ Αφροδίτη
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Τασία
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: ΣΤΑΜΕΛΟΣ Ηλίας
ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ: ΒΑΛΑΣΑΣ Βεργής
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΔΗΜΑ Γιώτα
ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΤΑΣΣΟΣ Σταύρος
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΛΙΑΠΠΗΣ Θοδωρής
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΒΡΕΤΤΟΣ Αγγελος
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Νίκος
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ Ανδρέας
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ Νίκος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: ΒΗΤΤΟΣ Βασίλης
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΛΥΚΟΥΡΑΣ Βασίλης
ΚΗΦΙΣΙΑΣ - Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ - ΕΚΑΛΗΣ: ΣΦΑΝΤΟΣ Νίκος
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ: ΑΣΒΕΣΤΑΣ Παναγιώτης
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ Βασίλης
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Παναγιώτης
ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΜΕΛΛΙΣΣΙΩΝ: ΚΑΡΑΤΖΗΣ Αναστάσιος
ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ Γιάννης
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΚΑΡΑΤΖΑ Λούλα

Σχόλιο του Red Star : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.Ήττα ΠΑ.ΣΟ.Κ που οδηγεί στις κάλπες.

Με βάση την εκτίμηση ανά Περιφέρεια και αθροίζοντας ψήφους (δημοσκοπικές πάντα) και τα δημοσκοπικά ποσοστά (μέσες τιμές) ,οδηγούμαστε πάνω κάτω σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συγκεκριμένα το ΠΑ.ΣΟ.Κ έρχεται οριακά πρώτο με 33 % ,ακολουθεί η Ν.Δ (σε αρκετές περιφέρειες συνεργάζεται με το ΛΑ.Ο.Σ) με ποσοστό 32,5%.Λαμβάνοντας υπόψη και το στατιστικό σφάλμα ,αυτό σημαίνει ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι και δεύτερο σε ποσοστά και ψήφους.Στην τρίτη θέση ενισχυμένο το Κ.Κ.Ε με 9% (μέσο ποσοστό) και περίπου 585.000 ψήφους.Ευχή και πίστη μου ότι το Κ.Κ.Ε θα πιάσει τα ανώτερα όρια των δημοσκοπήσεων και θα έχει διψήφιο ποσοστό.Με 8 % περίπου ακολουθούν οι 2 ανεξάρτητοι υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε Αττική και Ιόνιο.Με 5,5% στην συνέχεια έχουμε τον ΛΑ.Ο.Σ που με υποψηφιότητες που έχουν απήχηση σε Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ και υποψηφίους προερχόμενους από αυτούς τους χώρους μάλλον θα καταφέρει να διατηρήσει τα ποσοστά του.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 5% αντέχει την διάσπαση όπως φαίνεται και διατηρεί την δύναμη του.