Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η Αμμόχωστος μας περιμένει…Του Χρίστου Νικολάου , Επαρχιακού Γραμματέα
 ΕΔΟΝ Αμμοχώστου

Του Χρίστου Νικολάου*
Αμμόχωστος
Ο μαύρος Ιούλης επαναφέρει στις μνήμες της Κύπρου το έγκλημα της προδοσίας και της εισβολής. Ο Αύγουστος επαναφέρει στη θύμηση την ολοκλήρωση του εγκλήματος. Το πρωί της 14ης Αυγούστου και αφού λίγες ώρες πριν, η Τουρκία διέλυσε ουσιαστικά τη Διάσκεψη της Γενεύης με τις απαράδεκτες αξιώσεις της, ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο άρχιζε νέες επιθέσεις και βομβαρδισμό πόλεων. 
Η Τουρκία ολοκλήρωσε το έγκλημα κατά της Κύπρου, με την κατάληψη της πόλης της Αμμοχώστου, τον εγκλωβισμό χιλιάδων Ε/κ στην Καρπασία, ενώ στα δυτικά καταλαμβάνουν τη Μόρφου φτάνοντας στην κατοχή συνολικά του 37% του κυπριακού εδάφους.

«Θεέ μου πόσους σκοτώσαμε μόλις τώρα» - Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας


Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας κυκλοφόρησε (στην αγγλική γλώσσα) το βιβλίο των Jonathan Mayo και Emma Craigie που αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση που σκόρπισε το θάνατο στη Χιροσίμα και έδειξε ότι η βιαιότητα των ανθρώπων δεν έχει όρια.
Το βιβλίο περιγράφει όλη την επιχείρηση, από το πώς δόθηκε η ονομασία στο αεροπλάνο, τη στιγμή της απογείωσης, την εξάωρη πτήση και τους διαλόγους του πληρώματος μέχρι τη ρίψη της βόμβας και τις επιπτώσεις της.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία βρέφους από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη.


Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία βρέφους από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη αναφέρονται τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη, με τραγικό τρόπο, δολοφονία Παλαιστίνιου βρέφους, από εμπρησμό Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη.
Το γεγονός εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ στην περιοχή.