Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ-Με αφορμή την 28η Απρίλη που χαρακτηρίζεται σαν Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.


Με αφορμή την 28η Απρίλη που χαρακτηρίζεται σαν Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

H αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, το σύνολο των αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, που οδηγούν σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, των όρων απασχόλησης, σε μεγαλύτερη επιβάρυνση την υγείας των εργαζομένων, επιδρούν στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, επιδεινώνουν τους όρους προστασίας της ΥΑΕ γυναικών και ανδρών.
Είναι, κατά συνέπεια, απολύτως αναγκαίο οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος να οργανώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, υπερασπίζοντας αποφασιστικά κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως ο θεσμός των ΒΑΕ, απαιτώντας την ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού της ασφαλιστικής κάλυψης του επαγγελματικού κινδύνου από τους εργοδότες, σε όλους τους τομείς (δημόσιο και ιδιωτικό).

What goes around, comes around.STOP THE WAR.Τάδε έφη Matrix1917.

Τις αφίσες της βρήκα εδώ.
Οι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι ,δεν βάζουν μυαλό.Και τα ανδρείκελα τους σαν τον George A. Papandreou στην Ελλάδα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ.Ο πόλεμος στην Λιβύη με ελληνική συμμετοχή που μας κοστίζει 2,5 εκατομ.ευρώ την εβδομάδα είναι το τελευταίο παράδειγμα ραγιαδισμού των αστικών μας κυβερνήσεων.

Μια λέξη να θυμούνται όσοι κλάψουν πάλι για μια νέα 11η Σεπετέμβρη.
"Μπούμερανγκ."



Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ καταγγέλουμε το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας.



Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ καταγγέλουμε το νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Η απόλυση του σπουδαστή των ΤΕΙ επειδή δε δέχτηκε στην πρακτική του άσκηση να μάθει πως θα σκύβει το κεφάλι, είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

Οι τρομοκρατικές απολύσεις αφορούν όλη την εργατική τάξη και την νεολαία καθώς δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα άλλα στρατηγική των μονοπωλίων. Απαιτούν εργάτες πειθαρχημένους στην εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα, ευέλικτους. Εργάτες που θα δέχονται την εκμετάλλευση στο πετσί τους, χωρίς αντίλογο και δράση.

Στην Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά


Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά θα γίνει την Κυριακή 1η Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 10 το πρωί.
Τα αιτήματα της απεργίας της Πρωτομαγιάς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι: η υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, η λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να τεθούν φραγμοί στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, να επαναχορηγηθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους, με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και να διατηρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ-Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Οι εκατοντάδες νεκροί διαδηλωτές από τα πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού συνδυαζόμενη με τη σκλήρυνση της στάσης της Γαλλίας, της Βρετανίας και εν τινι μέτρω και των ΗΠΑ δημιουργούν την εντύπωση ότι ίσως και να επίκειται ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ ελ - Ασαντ στη Δαμασκό.
Αν μάλιστα προστεθούν σε αυτό και οι αποκαλύψεις προ εβδομάδων του WikiLeaks για τη χρηματοδότηση από την Ουάσιγκτον των Σύρων αντικαθεστωτικών με 6 εκατομμύρια δολάρια και τη βοήθειά της για την κατασκευή και λειτουργία στο εξωτερικό αντικαθεστωτικού συριακού τηλεοπτικού σταθμού, φαίνεται σαν να έχουν οργανώσει οι Αμερικανοί συνωμοσία ανατροπής του Ασαντ.
Τα φαινόμενα απατούν. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου



Δεν μας προκαλεί  έκπληξη η ξεκάθαρη αποτυχία του μνημονίου. Είναι όμως παράλογη και προκλητική η εμμονή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην ίδια  καταστροφική και αντικοινωνική πολιτική που προωθείται μέσω των νέων μέτρων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του πακέτου ιδιωτικοποιήσεων.

Ιράν: Νίκη της απεργίας στην πετρελαϊκή βιομηχανία - αναβρασμός ενόψει Πρωτομαγιάς


Του σ. Χαμίντ Αζάρ, από το site της CWI, socialistworld.net
Oι 10.000 εργάτες της κρατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας στην πόλη Μαχσάντ στο Ιράν, πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να υποχωρήσει μετά από 11 ημέρες απεργίας.

Τα βασικά αιτήματα των απεργών ήταν:

- Η κατάργηση του καθεστώτος των εργολάβων (για τους οποίους δούλευαν μέχρι τώρα) και η πρόσληψη τους απευθείας από το κράτος
- Η κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης
- Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους

Η απεργία τους, προκάλεσε ένα σημαντικό κύμα αλληλεγγύης και σε άλλους εργατικούς χώρους, που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης, ενώ ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε σε αυτή την πρωτοβουλία το συνδικάτο των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

K.K.E:Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.



Την Παρασκευή 29 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής, 13ης Διεθνούς Συνάντησης.
Στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας θα συμμετέχουν τα ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, ΚΚΕ, ΑΚΕΛ, Λιβανέζικο ΚΚ, Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Συριακό ΚΚ.
Η συνεδρίαση θα καθορίσει το θέμα και την ημερομηνία διεξαγωγής της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Ισπανικός Εμφύλιος: τοποθετώντας καθαρά και ειλικρινά τον καθένα στη θέση που του ανήκει

"Στην κριτική που γίνεται από ορισμένες πλευρές (τροτσκιστές, αναρχικούς κ.λπ.) υπάρχει μια αντίφαση ολίγον "παλαβή", αν τη δει κανείς σε αυστηρά λογικά πλαίσια και παραλείπει κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές παραμέτρους. Φυσιολογικά, οι κριτικές επικεντρώνονται στο βασικό υποκείμενο μιας υπόθεσης. Ποιο είναι αυτό το υποκείμενο; Οσο μας αφορά, το ΚΚ Ισπανίας. Με βάση τη δική του πολιτική, τα συν και τα πλην, θα βγάλουμε τα τελικά μας συμπεράσματα. Ο τραγέλαφος βρίσκεται στο ότι ακριβώς αυτοί που καταριόνται τους "σταλινικούς", επικεντρώνοντας την κριτική τους στο ΚΚ έμμεσα (σχεδόν άμεσα), αναγνωρίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο του.
Ας εξηγηθούμε.

Στην αρχή του εμφυλίου το ΚΚΙ είναι ένα καλά συγκροτημένο, αλλά μικρό σχετικά κόμμα, με μικρή επιρροή στο προλεταριάτο (βασικά Μαδρίτη-Αστούριες) και ελάχιστη στην αγροτιά. Τα μέλη του υπολογίζονται τότε γύρω στις 30.000. Αντίθετα, η ισχυρή δύναμη της Αριστεράς στην Ισπανία είναι οι αναρχικοί (GNT-FAI), που αριθμούνται περίπου σε 2 εκατομμύρια, με σκληρό οργανωμένο πυρήνα περίπου 300.000 μέλη, με επιρροή στην εργατική τάξη αλλά και στην αγροτιά (Ανδαλουσία, Αραγωνία, Καταλωνία κ.α.). Το POUM (τροτσκιστές) είναι βέβαια μια μικρή δύναμη με επιρροή βασικά στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Στη διάρκεια ωστόσο του εμφυλίου συνδέονται στενά με τους αναρχικούς και συνεργάζονται (κάνοντας ιδεολογικά σκόντα) στη βάση κοινών στόχων και επιδιώξεων (και τις περισσότερες φορές ενάντια στο ΚΚΙ). Ποιο είναι, λοιπόν, το υποκείμενο της επανάστασης στο οποίο πρέπει να υπολογίζει κανείς, να στηρίζεται αλλά και να αναζητήσει τελικά τις όποιες ευθύνες;

Ζήτω η κόκκινη Πρωτομαγιά!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων) • 10:30 π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 
10:00 π.μ. • ΟΜΟΝΟΙΑ

Η διέξοδος στους εργατικούς αγώνες
Η προοπτική στην επανάσταση και τον σοσιαλισμό

Από το πυρηνικό έγκλημα στην Ιαπωνία και την αμερικανοευρωπαϊκή επέμβαση στη Λιβύη, μέχρι τα απανωτά μνημόνια και τα «Σύμφωνα Ανταγωνιστικότητας», ένα πράγμα γίνεται τραγικά φανερό: η καταστροφική μανία αυτού του συστήματος. Ο ιμπεριαλισμός-καπιταλισμός καταστρέφει τη γη, ερημώνει χώρες, εξοντώνει ζωές, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις και ανάμεσά τους τη σημαντικότερη, την εργατική τάξη. Το σύνθημα είναι ένα: « Όλα για τον ιμπεριαλισμό, όλα για το κεφάλαιο».
• Η χώρα παραδίδεται πλήρως στον αμερικάνικο κι ευρω-παϊκό ιμπεριαλισμό. Και ενώ οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της εκχωρούνται σε ΔΝΤ και ΕΕ, η κυβέρνηση την προσφέρει και ως βάση εξόρμησης εγκληματικών ιμπεριαλιστικών στρατών, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.
• Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι παραδίδονται πλήρως στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται ήδη στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μαζικές απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέα μισθολόγια για ακόμα μικρότερους μισθούς έρχονται να ενισχύσουν το καθεστώς της ανεργίας και της ανασφάλειας.
Η απειλή της χρεοκοπίας της χώρας πλανιέται όλο και πιο έντονα, με ανυπολόγιστα βαριές συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους. Από τη «Σκύλλα» των «μνημονίων» στη «Χάρυβδη» της «αναδιάρθρωσης», η υποταγή στα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και της τρόικας όχι μόνο δεν έσωσε τη χώρα, όπως μας διαβεβαίωναν, αλλά αναμένεται να σαρώσει βίαια ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα σε ασφάλιση, πρόνοια, δωρεάν υγεία και παιδεία κ.λπ.
• Παράλληλα, το σύστημα καταφεύγει σε άγρια κρατική βία και καταστολή. Οι ελευθερίες και τα στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα βρίσκονται στο απόσπασμα. Διαδηλώσεις, απεργίες, ακόμα και η απλή προπαγάνδιση της αντίστασης αιωρούνται στα όρια της νομιμότητας.
Σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση όλο το πολιτικό σκηνικό έχει στραφεί επικίνδυνα δεξιά:

Μ-Λ ΚΚΕ : Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά !


Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση
και την ιμπεριαλιστική υποδούλωση των λαών
ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της. Η οικονομική κρίση που εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά έχει βγάλει στην επιφάνεια όλα τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος. Δείχνει το σάπισμά του και την ιστορική ανάγκη να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτό το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα που σωριάζει πάνω στην εργατική τάξη και τους λαούς τεράστια ανεργία, φτώχεια και δυστυχία, μηχανισμούς οικονομικού ελέγχου και πολιτικής κηδεμονίας και βάρβαρους πολέμους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.



Από την αρχή των εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο, oι Οικολόγοι Πράσινοι τονίσαμε ότι κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ειρηνική μετάβαση σε ένα πολιτικό σύστημα, όπου οι πολίτες των χωρών αυτών θα απολαμβάνουν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα , όπου οι ίδιοι θα καθορίζουν το μέλλον της ζωής τους και της χώρας τους.
Οι πρόσφατες φρικιαστικές εικόνες κρατικής δολοφονικής βίας από τη Συρία μας γεμίζουν οργή κι αγανάκτηση.