Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά - «Όχι» στο πάγωμα συντάξεων

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας να «παγώσει» όλες τις συντάξεις για το 2010. Αύριο στις 10:00, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά.
Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, είναι ο δεύτερος χρόνος που δεν δίδονται αυξήσεις, όταν η πλειονότητα των συνταξιούχων του ΙΚΑ παίρνουν συντάξεις κάτω απο τα 600 ευρώ.
Το «πάγωμα» όλων των συντάξεων για το 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για απόφαση που επιβάλλεται από την τραγική κατάσταση των Ταμείων. «Είναι κάτι που το κάναμε μονομερώς, δεν ήταν συνολική κυβερνητική πολιτική αυτό, αλλά ήταν μια διέξοδος για μας» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΗΓΗ :www.tanea.gr

Στην Αυστραλία έβρεξε ... ψάρια!


Άπειρα τέτοια λευκά ψαράκια μάζεψαν εξ ουρανού οι κάτοικοι την περιοχής Lajamanu!!

Το λιγότερο περίεργο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το συμβάν που καταγράφηκε σε χωριό της Αυστραλίας.
Και αυτό επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει το νερό της βροχής να είναι ανόθευτο από ψάρια, που κανονικά πρέπει να βρίσκονται στο νερό της θάλασσας, άντε των λιμνών ή των ποταμών.
Σε περιοχή της Αυστραλίας ωστόσο το νερό της βροχής κατέβασε και… ψάρια. Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα ορισμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν και ζωντανά.
Όπως υπογράμμισαν αυστραλοί μετεωρολόγοι, το φαινόμενο πρέπει να οφείλεται σε ανεμοστρόβιλο ο οποίος ανέβασε τα ψάρια από το νερό σε ύψος 40-50 χιλιάδων ποδιών.
Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από τριάντα χρόνια που οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την τύχη να δουν να έρχονται ψάρια εξ’ ουρανού.
Αν μη τι άλλο το φαινόμενο αυτό δίνει τα υλικά για μία καλή ψαρόσουπα… Και κάπως έτσι μένουν και οι κάτοικοι του χωριού χωρίς παράπονο.

ΠΗΓΗ: www.star.gr

Παπανδρέου: "Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου"

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων προανήγγειλε από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, περιγράφοντας με εξαιρετικά δραματικούς τόνους την κατάσταση της οικονομίας. Σημείωσε ότι "δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει, όποιο κι αν είναι το πρόσθετο κόστος", κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου: "Αν δεν λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, τότε κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε, όχι τον 14ο, αλλά τον 5ο και τον 4ο μισθό ή ακόμη και τις συντάξεις. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου". "Θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση που χρειάζεται για να αποφύγουμε τα χειρότερα ακόμη κι αν ορισμένες αδικούν", πρόσθεσε.

Βρέθηκε φαραώ σε... άριστη κατάσταση Ανασύρθηκε κεφάλι από γρανίτη του Αμένοφι Γ'

Τη γιγαντιαία κεφαλή ενός από τους πιο ισχυρούς και διάσημους φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Λούξορ. Ηλικίας άνω των 3.400 ετών και μήκους 2,5 μέτρων η κεφαλή που είναι λαξεμένη σε κόκκινο γρανίτη ανή κειστον Αμένοφι Γ΄, παππού του Τουταγχαμών και πατέρα του «αιρετικού» φαραώ Ακενατόν
Η γρανιτένια κεφαλή του φαραώ Αμένοφι Γ'' βλέπει πάλι το φως, έπειτα από 3.400 χρόνια (RΕUΤΕRS/ ΕGΥΡΤΙΑΝ SUΡRΕΜΕ CΟUΝCΙL)

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα 2/3/2010

 Τα άγρια μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας δεν θα είναι προσωρινά. Θα έχουν δραματικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους, για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό πρέπει να προσκρούσουν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να μην πτωχεύσει ο λαός, να πληρώσει η πλουτοκρατία. Αυτό είναι σήμερα υπεύθυνη ταξική πατριωτική θέση.


Η δολοφονία του Αλέξη ήταν "στιγμιαία, αναιτιολόγητη, ανεξήγητη" Η δολοφονία του Αλέξη ήταν "στιγμιαία, αναιτιολόγητη, ανεξήγητη"


"Στιγμιαία, αναιτιολόγητα και ανεξήγητα". Μ' αυτές τις λέξεις περιέγραψε χθες ο αυτόπτης μάρτυρας Κώστας Λίλας τον τρόπο που ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας σήκωσε το υπηρεσιακό του περίστροφο και "θέρισε" τη ζωή του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια. Και χθες πάντως δεν έλειψαν οι εντάσεις στο Κακουργιοδικείο της Άμφισσας όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη.


Τζάμπα τα ταξίδια των Αμερικάνων στην Σελήνη που υποστήριζαν πως δεν έχει σταγόνα νερού...Βρέθηκαν κρατήρες με πάγο στο βόρειο πόλο της Σελήνης

Ένα αμερικανικό ραντάρ, που εκτοξεύτηκε στο διάστημα πάνω στο ινδικό διαστημικό σκάφος "Τσαντραγιάαν-1", με επικεφαλής ερευνών έναν ελληνο - αμερικανό επιστήμονα της NASA, τον Πολ Σπουδή, εντόπισε στο βόρειο πόλο της Σελήνης κρατήρες γεμάτους πάγο.

Το ραντάρ Mini-SAR της NASA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βρήκε πάνω από 40 μικρούς κρατήρες μεγέθους 1,6 έως 15 χιλιομέτρων ο καθένας, γεμάτους με νερό σε παγωμένη μορφή. Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, "αν και η συνολική ποσότητα πάγου εξαρτάται από το πάχος του σε κάθε κρατήρα, υπολογίζεται ότι μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον 600 εκατ. μετρικοί τόνοι παγωμένου νερού".


ΠΑΜΕ ! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !


Το πραγματικό δίλημμα είναι: `Η θα πτωχεύσουμε εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., τα αστικά ΜΜΕ
ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
  • Κάτω οι νέοι φόροι.
  • Καμία μείωση μισθού.
  • Κανένα κόψιμο στον 14ο μισθό.
  • Πραγματικές αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας για τους ανέργους.
  • Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθούν τα προνόμιά του.
Παραμερίστε τον εργοδοτικό - δικομματικό συνδικαλισμό. Διεκδικούμε σύγχρονα δικαιώματα. Θα ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους πλουτοκράτες. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες, όλοι μαζί στους δρόμους ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο.


Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για τη μεταβίβαση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar



Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας  τη μεταβίβαση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar,  έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση, με την παράδοση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά συμφέροντα του ομίλου Abu Dhabi Mar, επιστρέφει με ακόμα πιο καταστροφικό τρόπο στον τόπο της εγκληματικής προοπτικής που άνοιξε με την ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου το 2001 και την παραχώρησή του τότε σε γερμανικά συμφέροντα.
Η νέα εκχώρηση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, αντί του δημοσίου ελέγχου του, κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στην απασχόληση και την ίδια τη λειτουργία του Ναυπηγείου.
Η παραγωγική ερήμωση της χώρας συνεχίζεται με κυνική ανευθυνότητα. 

Σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή μελέτη, η εργασιακή κατάσταση του ανθρώπου έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του.

Συμπτώματα στην υγεία έχει η εργασιακή ανασφάλεια
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς στο χώρος εργασίας λόγω της παγκοσμιοποίησης, της οικονομικής ύφεσης και της εκτόξευσης της ανεργίας. Όπως διαπίστωσε έρευνα διεθνούς επιστημονικής ομάδας σε 23.000 υπαλλήλους 16 χωρών της Ευρώπης, ο φόβος για περικοπές θέσεων εργασίας αυξάνει τα προβλήματα στην υγεία.

Στις πρώτες θέσεις εργασιακής ανασφάλειας είναι οι Δανοί, Γερμανοί, Έλληνες, Ούγγροι, Ισραηλινοί, Ολλανδοί, Πολωνοί, Ρώσοι και Τσέχοι. Αντίθετα, μικρότερο φόβο φαίνεται πως έχουν οι εργαζόμενοι στην Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία, ενώ ουδέτερη στάση κρατούν οι Βέλγοι και οι Σουηδοί.