Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης [5/2/2015].

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης 


Η ΕΕ δεν αλλάζει, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Παραμένει μια εχθρική, για τους λαούς, συμμαχία και οι όποιες διαπραγματεύσεις, με σεβασμό στους κανόνες της, θα οδηγήσουν σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις.

“Αν θέλετε ένα φίλο, αγοράστε σκύλο”…Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Ο εχθρός του εχθρού μου δεν είναι κατ’ ανάγκην φίλος μου. Καλό είναι να το έχουμε υπόψη μας. Ειδικά τώρα που, με αφορμή τις δηλώσεις Ομπάμα για την Ελλάδα, από πολλές πλευρές ακούγεται ότι «οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας»…
    Οι ΗΠΑ, βασικώς είναι φίλοι του… εαυτού τους. Η Ελλάδα αξιοποιείται από μέρους τους ως «εργαλείο» στην αντιπαράθεσή τους με την Γερμανία. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η μεταξύ τους ενδοιμπεριαλιστική αντιπαράθεση έχει ενταθεί. Οι Αμερικανοί εκείνο που θέλουν είναι ένα μεγαλύτερο βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης να πλήξει το γερμανικό κεφάλαιο, καθώς το τελευταίο με την πολιτική που έχει επιβάλει στην ΕΕ κερδίζει από την κρίση.

Δικάζονται σήμερα στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη»



Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών της ΚΝΕ και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που παραπέμπονται στο δικαστήριο μετά από αναληθή μήνυση γονέα. Η μήνυση αφορούσε αρχικά τα μέλη της ΚΝΕ για εξόρμηση που έκαναν έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και κατά της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ.
Με αφορμή την παραπομπή σε δίκη με κοινή τους ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ έχουν τονίσει μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Φεύγουν οι βάσεις που μένουν ;

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να αποδέχεται ότι το κρέας είναι ψάρι ανάλογα με το ποιος καλόγερος το βαφτίζει.  Αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα (και υποχρέωσή μας) να επιμένουμε ότι το κρέας είναι κρέας. Ακόμα κι αν το βαφτίζουν «ψάρι» ο Πατριάρχης, ο Πάπας και ο Βούδας μαζί.
Εξηγούμαστε: Είναι άλλο πράγμα η «διαγραφή» (σσ: πολλώ δε μάλλον η πλήρης διαγραφή) του χρέους, είναι άλλο το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους και είναι άλλο πράγμα η «επιμήκυνση» του χρέους.