Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η οικονομική «αυτάρκεια» της Χρυσής Αυγής και η αλήθεια.


Η Χρυσή Αυγή, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα άρθρο με το βαρύγδουπο τίτλο «Συνεργασία: Η Χρυσή Αυγή είναι πρότυπο λειτουργίας Κράτους».

Στο άρθρο αυτό ανάμεσα σε διάφορα φαιδρά, γράφεται πως: «Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό Κόμμα που δεν εξαρτάται οικονομικά από κανέναν. Είναι οικονομικά ένα Κόμμα απόλυτα αυτάρκες και αυτοδύναμο».
Ως γνωστό, η σχέση της Χρυσής Αυγής με την αλήθεια δεν είναι και η καλύτερη. Ας δούμε, λοιπόν πώς έβρισκε λεφτά, η ναζιστική οργάνωση στο πρόσφατο παρελθόν.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


Αφού δε μπορεί να στοιχειοθετήθει η φθορά και οι καταστροφές στο γραφείο του Υπουργού, διότι οι φωτογραφίες είναι εκ των υστέρων, κάποιος βέβαια θα τις έκανε αυτές τις καταστροφές, αλλά οπωσδήποτε αφού είχαν συλληφθεί οι 35 συνδικαλιστές. Αφού λοιπόν δε μπορεί να τεκμηριωθεί για το αυτόφωρο αυτή η κατηγορία, που αυτή ήταν κυρίως η κατηγορία, τους πάνε στο αυτόφωρο - αν είναι δυνατόν - γιατί κατά κάποιο τρόπο διατάραξαν την κοινή ησυχία του Υπουργού, γιατί έκαναν παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο !

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΣΤΙΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ Η ΔΙΚΗ.Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζομένων έπεσε στο κενό.


Κάτω από την άμεση, μαχητική και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και του λαού, χθες με τη συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, σήμερα με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά και με την αλληλεγγύη που συνεχίζει να φτάνει απ' όλη την Ελλάδα, πέφτει στο κενό η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζομένων.

Ελεύθεροι αφέθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι 35 συνδικαλιστές που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Προηγούμενα είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της «παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο», ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Φλεβάρη, καθώς δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες κατηγορίας.
Δεν παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς», καθώς κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι αυτή η κατηγορία δε θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί με τις στημένες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ».

 Του Γ. ΔΕΛΑΣΤIΚ *


Εκνευριστική έχει καταντήσει πλέον αυτή η ιστορία με τους αλλεπάλληλους ανά μήνα κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη διαβόητη «επιστροφή των καταθέσεων» στις ελληνικές τράπεζες. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της καλλιέργειας τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας μήπως...στραβωθεί κανένας αφελής και καταθέσει τα λεφτά του στην τράπεζα, αλλά δεν είναι ανάγκη να χειρίζεται τόσο προκλητικά το θέμα η κυβέρνηση σαν να απευθύνεται σε ηλιθίους. Κανένας λόγος αλαλαγμών δεν υπάρχει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩ - Ε.Ε.


Α.Σ.Κ.Ε.



«Εθνικό μας νόμισμα είναι το Ευρώ» (!), μας δήλωσε εκ Νέας Υόρκης ο Α. Τσίπρας και μάλιστα (προσέθεσε) «είτε μας αρέσει είτε όχι» (!!). Έτσι, μετά και το προηγούμενο της Α. Παπαρήγα «επιστροφή στη δραχμή σημαίνει καταστροφή της χώρας» και όλων των λοιπών, επίσημα, ευρώπληκτων (πιστεύουν ότι) από παντού περίκλειστοι θα αποδεχτούμε τη «μοίρα» αφανισμού μας, εμείς οι «υπομονετικοί», κατά Στουρνάρα, Έλληνες πολίτες !!

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΙΛΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ! ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !


Σε λίγες ώρες, το πρωί στις 8, η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στο Πεδίον του Άρεως.

Αν περνάει στ' αλήθεια από το μυαλό της κυβέρνησης και της τάξης που υπηρετεί ότι με συλλήψεις, με ρόπαλα και ΜΑΤ θα γονατίσει τους εργάτες και το ταξικό τους κίνημα, είναι πραγματικά βαθιά γελασμένοι.
Στο τέλος θα μιλήσουν οι εργάτες!

Metaman : μεταναποδιές μαν ΙI

μεταναποδιές μαν ΙI 

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης! Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!


Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει τη σημερινή άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας, απέναντι σε διαδηλωτές και μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούσαν «συμβολική κατάληψη» του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Βρούτση. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν σ΄ αυτούς που πραγματοποιούσαν την κατάληψη, αλλά και στους συγκεντρωμένους, έξω απ΄ το Υπουργείο, διαδηλωτές, τους οποίους αντιμετώπισαν με ξυλοδαρμούς, ύβρεις και χημικά. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 35 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο με στημένες κατηγορίες.
Άμεση και σαφής ήταν και η στάση της κυβέρνησης, που δια στόματος Κεδίκογλου, δήλωσε ρητά πως δεν θα υπάρξει καμία «ανοχή», σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις. Επιστρατεύτηκε ξανά η «θεωρία των άκρων», ενώ τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, μιλούσαν για «φθορές».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το «ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα» που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους μεγιστάνες του Κατάρ, σημαίνει ανελέητο χτύπημα των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων και πλουσιοπάροχα προνόμια στην κεφαλαιοκρατία, καθώς και μισθούς πείνας.