Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι ελιγμοί, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων.

Κανένας εφησυχασμός! Καμία υποχώρηση!
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ!


Εδώ και μια εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και εκατοντάδες χιλιάδες λαού και εργαζομένων δίνουν ένα μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στη φασιστικού χαρακτήρα απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των 2.700 εργαζόμενων σε αυτή.
Αυτός ο αγώνας όχι μόνο εξέπληξε δυσάρεστα την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που είχε ήδη συναποφασίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά στρίμωξε συνολικά το αστικό μπλοκ εξουσίας. Και από αυτό το στρίμωγμα αναζητά εναγωνίως διαφυγή. Με πρώτο και κύριο στόχο να σταματήσουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις γύρω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής και να φέρουν τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων.

 Συγκυβέρνηση - Συμβιβασμός - εφαλτήριο για σάρωμα σε ΕΡΤ και παντού



Την ολοκλήρωση του συμβιβασμού που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, με όχημα την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι προσυμφωνημένες μαζικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και να κλιμακώσουν συνολικά την επίθεση στο λαό, θα επιδιώξουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, στη νέα συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά τα χτεσινά διαβούλια στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συζήτηση περί δήθεν «επαναλειτουργίας» της ΕΡΤ, που τέθηκε στο τραπέζι από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αποδείχτηκε ότι δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.