Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την προσφυγή κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.




Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να ποινικοποιήσει και να σταματήσει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζομένους της ΔΕΗ να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και τη Σύνοδο Κορυφής.




Η συνήθης κινδυνολογική αφήγηση του πρωθυπουργού περί μη καταβολής της 5ης δόσης στο ενδεχόμενο της μη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πλέον δεν πείθει κανένα. Στην πραγματικότητα, η εκταμίευση της 5ης δόσης γίνεται για να διασφαλιστεί πρώτα απ’ όλα η σταθερότητα της ευρωζώνης και η προστασία των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και με αυτήν την έννοια δεν «κινδυνεύει». Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου δεν έχουν προηγούμενο και κυριολεκτικά εξοντώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και οδηγούν μαθηματικά και στην τυπική χρεοκοπία.
Στο ίδιο πλαίσιο, κινούνται και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, που καταδεικνύουν το νεοφιλελεύθερο αδιέξοδο της Ε.Ε μπροστά στην κρίση χρέους που ταλανίζει τις χώρες της.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν αποκλείονται νέα μέτρα».


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.«Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα. Όμως δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης».

Πηγή:www.tanea.gr

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία των συνδικάτων στις 28 και 29 Ιούνη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Συμμετέχουμε στο κίνημα των πλατειών. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους, στις πλατείες, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις καταλήψεις. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία των συνδικάτων στις 28 και 29 Ιούνη.



 Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, παρότι ανασχηματίστηκε, παραμένει η κυβέρνηση της Τρόικας, των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που λεηλατεί συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία, ενώ θα φτάσει τη ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.
Η κυβέρνηση και η Τρόικα με το μνημόνιο άφησαν πίσω τους κοινωνικά και παραγωγικά ερείπια, 1.000.000 ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 150.000 νέους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-Απάντηση με 48ωρη απεργία Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη ΑΘΗΝΑ: Τρίτη - Ομόνοια 10 π.μ. και 7 μ.μ. Στύλοι Ολυμπίου Διός Τετάρτη - Ομόνοια 10 π.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη - Αγαλμα Βενιζέλου 10.30 π.μ. και 7 μ.μ. συλλαλητήριο στο ίδιο μέρος Τετάρτη - Αγαλμα Βενιζέλου 10.30 π.μ.


 
Επί ποδός πολέμου καλεί το ΠΑΜΕ όλες τις οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να βρίσκονται για τρεις μέρες, «νεκρώνοντας» την Τρίτη και την Τετάρτη τους χώρους δουλειάς, με την 48ωρη απεργία. Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το δικό τους εκβιασμό σε κυβέρνηση - τρόικα - μεγαλοεργοδοσία. Είναι ώρα μάχης, ώρα αποφασιστικής σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων.

Μαθητής κρατήθηκε 21 μέρες με την απειλή της απέλασης !


Θύμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ έπεσε αυτή τη φορά ένας εργαζόμενος μαθητής της Δ' τάξης του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά, ο οποίος, επί 21 μέρες κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης αντιμετωπίζοντας την απειλή της απέλασης... λίγες μέρες πριν πάρει το απολυτήριο Λυκείου! Τις έντονες διαμαρτυρίες τους για το γεγονός αυτό εξέφρασαν εκπαιδευτικοί και δυνάμεις τους ΠΑΜΕ, που απαίτησαν να μη στερηθεί από το μαθητή το δικαίωμα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Τελικά, χθες το βράδυ ο νέος αφέθηκε ελεύθερος.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τόνισε πως η σύλληψή του έγινε λίγο πριν δώσει τις εξετάσεις για το απολυτήριο, θέτοντας τον κίνδυνο, ύστερα από τέσσερα χρόνια φοίτησης στο νυχτερινό σχολείο δουλεύοντας παράλληλα, ο νέος εργαζόμενος μαθητής να μην πάρει ποτέ το απολυτήριό του. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο μαθητής είχε υποβάλει αίτηση στο Τμήμα Αλλοδαπών να του δοθεί άδεια να εξετασθεί στο σχολείο, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω του ότι δεν υπήρχε προσωπικό να διατεθεί για συνοδεία στο σχολείο. Ετσι, ο νέος πέρασε 21 μέρες με την απειλή της απέλασης και της ακύρωσης όλης της προσπάθειας που έκανε να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο σχολείο.

Το ΝΑΤΟ υπεραμύνεται των εγκλημάτων κατά αμάχων.Χρησιμοποιεί πάλι την καραμέλα της "ανθρώπινης ασπίδας"


Στην «αντεπίθεση» περνά το ΝΑΤΟ, μετά την παραδοχή ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές στη Λιβύη, που στοίχισαν τη ζωή σε αμάχους. Εκπρόσωπος της ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας ισχυρίστηκε χθες πως η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, αντίθετα οι ευθύνες βαρύνουν το καθεστώς Καντάφι, καθώς «χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες». Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη Μάικ Μπράκεν υποστήριξε από το στρατηγείο της Νάπολης ότι οι συμμαχικές δυνάμεις στη διάρκεια των επιχειρήσεων τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην υπάρχουν απώλειες μεταξύ των πολιτών.

Αίγυπτος: Σε κοινό μέτωπο υπέρ "δημοκρατικού κράτους" οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι .

Freedom_and Justice Party (Egypt)logo

Το έμβλημα του  κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (Αδελφοί Μουσουλμάνοι)

Η αιγυπτιακή οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων δεσμεύτηκε σε μια στρατηγική συμμαχία με τα άλλα αιγυπτιακά κόμματα, περιλαμβανόμενων των φιλελεύθερων και των αριστερών, με στόχο να παρουσιάσει μια πιο ανοικτή εικόνα και να αντιπαρέλθει τις επικρίσεις όσων καλούν να μειωθεί η ισχύς της στις προσεχείς γενικές εκλογές.
Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) και 17 άλλα κόμματα παρουσίασαν την Τρίτη ένα κοινό μανιφέστο για την εγκαθίδρυση ενός "δημοκρατικού κράτους" που θα βασίζεται στις αρχές "της υπηκοότητας, της ισότητας και της λαϊκής κυριαρχίας".

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.



Οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο -στη χώρα μας και παντού- είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας,  που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί.
Όσοι κρύβουν αυτό το βούρκο, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που τον διαμόρφωσαν με την πολιτική τους, δεν μπορούν ούτε να χτυπήσουν ούτε να περιορίσουν τα εγκληματικά κυκλώματα και τις συμμορίες που διαρκώς αναπτύσσονται.