Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Παγκόσμια κατακραυγή για τους νεκρούς

Στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το «Reuters» να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 15 άτομα, ενώ τουλάχιστον 60 έχουν τραυματιστεί. Το BBC αναφέρει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς. Πολλές ώρες μετά την επίθεση, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό και την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών.

Τα εγκλήματα των σιωνιστών δολοφόνων δεν θα μείνουν ατιμώρητα!

Στις 4:30 ξημερώματα Δευτέρας 31 Μάη το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ με ελικόπτερα, φουσκωτά σκάφη και κομάντος έκανε δολοφονική επίθεση και κατάληψη στα πλοία του “Στόλου της Ελευθερίας” όπου επέβαιναν ακτιβιστές από 50 χώρες, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Γάζα.
Η δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από δέκα μέλη του «Κινήματος Ελεύθερη Γάζα». Δεκάδες είναι οι τραυματίες και εκατοντάδες οι αιχμάλωτοι της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης που κατέληξε στην αρπαγή των πλοίων της αποστολής.
Αυτή η δολοφονική επίθεση, αυτό το νέο φριχτό έγκλημα του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ, ήταν προαποφασισμένη. Έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας. Ήταν ένα χτύπημα-υπενθύμιση ότι θα συνεχίσουν αμείωτο το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού και ότι τώρα πλέον θα αιχμαλωτίζονται και θα δολοφονούνται και οι υπερασπιστές του.

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να κάτσει στο σκαμνί

Την τιμωρία του Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την έφοδο κατά πλοίων ακτιβιστών διεθνές έγκλημα και πράξη πειρατείας.  "Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της διεθνούς δικαιοσύνης", υπογράμμισε και εξέφρασε την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον Παλαιστινιακό λαό.

Για 19 νεκρούς μιλά ανακοίνωση του Ισραήλ Αιματηρό ρεσάλτο ισραηλινών στο «στολίσκο της ελευθερίας» Καταδικάζει η Ε.Ε - Αναστάτωση στις αραβικές χώρες

Έντονες διεθνείς αντιδράσεις και οργή προκαλεί η επίθεση ισραηλινών κομάντος τα ξημερώματα στα πλοία του «στολίσκου της ελευθερίας» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 και να τραυματιστούν περίπου 60 από τους επιβαίνοντες. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα, εμπάργκο πληροφόρησης έχει επιβάλλει το Τελ Αβίβ.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στρατηγός Αβι Μπεναγιάχου διευκρίνισε ότι η επιχείρηση των ισραηλινών κομάντος εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής έγινε σε διεθνή ύδατα, σε απόσταση 70 ως 80 μίλια (130 ως 150 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ισραήλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με την απάνθρωπη επίθεσή της  στα πλοία του «Free Gaza Movement»  που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, η κυβέρνηση του Ισραήλ έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής. Διέπραξε ένα νέο διεθνές έγκλημα.
Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, επέδραμε στρατιωτικά σε διεθνή ύδατα. Χρησιμοποίησε στρατιωτική βία εναντίον άοπλων πολιτών.. Εμποδίζει κάθε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους. Όσα προσχηματικά υποστηρίζει είναι για να καλύψει τη βαρβαρότητα της συμπεριφοράς της.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Επίθεση του Ισραήλ στα "καράβια για τη Γάζα"

Όλοι σήμερα στις 7.00 μ.μ. στην διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ (Κηφισίας & Κατεχάκη) 
Λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με πραγματικά πυρά στα πλοία που κατευθυνόταν πρός τη Γάζα. Με ελικόπετρα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκε πρώτα και στη συνέχεια κατέλαβε τα πλοία. Υπό κράτηση οι επιβάτες και τα πληρώματα. Τουλάχιστον 10  νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Καταλήφθηκε και το πλοίο της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και η "Σφενδόνη". Καταγγελία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερές οργανώσεις και μαζικούς φορείς. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το παλαιστινιακό λαό

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής.
Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η ΚΝΕ καλεί σήμερα Δευτέρα 31/5/10 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία με προσυγκέντρωση στον σταθμό Πανόρμου του Μετρό στις 17:30.

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Είναι έγκλημα που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης ενάντια στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, η οποία στηρίζεται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Είναι εξέλιξη που αποτυπώνει την αύξηση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας που αυξάνεται και στρέφεται εναντίον των λαών της περιοχής.