Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επιβολή της νέας κατοχής, η εξαθλίωση του ελληνικού λαού και η αρπαγή του δημόσιου πλούτου μας, για να θησαυρίζουν οι ξένοι προστάτες, έχει φέρει σε μια πρωτοφανή κρίση το πολιτικό σύστημα που τους υπηρετεί.

Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη Βενεζουέλα με ευρύτερες διαστάσεις.Οι στόχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.


H πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση την τελευταία δεκαετία διεξάγεται σήμερα στη Βενεζουέλα, καθώς 18.800.000 ψηφοφόροι θα εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της χώρας. 



Και είναι κρίσιμη, καθώς η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην οικονομία της Βενεζουέλας κυρίως εξαιτίας της περσινής ραγδαίας πτώσης της τιμής του πετρελαίου, αλλά και της έντονης - υπόγειας αλλά εξαιρετικά μελετημένης - εκστρατείας υπονόμευσης από την εγχώρια ολιγαρχία με την ενορχήστρωση, κατά κύριο λόγο, των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά μετά την αρχική εκλογή του Τσάβες το 1998, η αντιπολίτευση κατεβαίνει συντονισμένη και ενωμένη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

ΑΘΗΝΑ
η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί σε συμμετοχή
στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 6:00 μ.μ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ,
1:00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 12:30 μ. - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ. H «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί εργαζόμενους και νεολαία στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΚΑΜΑΡΑ στις 5:30 μ.μ.

ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ!

Από στιγμή σε στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά κάτω από τις ωμές ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις της τρόικας θα κατακεραυνώσει τον ελληνικό λαό με ένα νέο πακέτο εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απειλούνται με ένα ακόμη πιο συντριπτικό χτύπημα στις -ήδη δραματικές- συνθήκες εργασίας και ζωής τους. Καλούνται με τον πιο επιτακτικό τρόπο να το αποκρούσουν. Πρέπει και να το αποτρέψουν!
Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη, σε όλη τη χώρα, απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός όχι μόνο δεν δέχονται και δεν νομιμοποιούν τη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά, να υπερασπιστούν το δίκιο τους, να αντισταθούν σε όλους αυτούς που θέλουν να τους θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας και στην κρατική καταστολή που κλιμακώνει η κυβέρνηση τόσο με βίαιες αστυνομικές επιθέσεις και συλλήψεις εργαζομένων (ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Χαλυβουργία κ.λπ.) και διαδηλωτών όσο και με την υπόθαλψη της φασιστικής τρομοκρατίας τύπου Χρυσής Αυγής.

Του Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:Ευθύνη - Πρωτοβουλία - Ταξική αδιαλλαξία - Αντοχή.

Ευθύνη - Πρωτοβουλία - Ταξική αδιαλλαξία - Αντοχή



Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των κομμουνιστών και κομμουνιστριών που τους καταξιώνουν ως πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την υπεράσπισή της από την αχόρταγη δίψα του κεφαλαίου για κέρδος, για την απελευθέρωσή της από τη μισθωτή σκλαβιά, από τη δικτατορία του κεφαλαίου. Είναι μόνιμα και πάγια γνωρίσματα που εκδηλώνονται συνεχώς και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Έσοδα από τον τηλεοπτικό τζόγο αναζητούν τα κανάλια.Παρά τις 35 καταδικαστικές αποφάσεις και τα πρόστιμα το "τυχερο" παιχνίδι συνεχίζει να φουσκώνει τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των τηλεθεατών-θυμάτων.


Νταρζάνου Α.- Αυγή

Χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έχει στηθεί γύρω από το τηλεπαιχνίδι του τζόγου “Call for Cash”, γνωστό και ως "Night Quiz" ή "Play & Win" ή “Τηλεκύβος”, που συνεχίζει να προβάλλεται τις μεταμεσονύκτιες ώρες στον ΑΝΤ-1, τελευταίως στον Alpha, αλλά και σε πλήθος περιφερειακών καναλιών, παρά τα αλλεπάλληλα υψηλά πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οργανωμένη επίθεση Χρυσαυγιτών κατά αλλοδαπών χτες το βράδυ στο Λαύριο.

Οι εγκληματίες νεοναζί επέβαιναν σε βανάκι με κρυμμένες τις πινακίδες και φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.
Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά αλλοδαπών, προστέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Λαύριο, όπου δυο Πακιστανοί έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης. Όπως έγινε γνωστό ένα βανάκι με καλυμμένες τις πινακίδες σταμάτησε μπροστά από το πλυντήριο αυτοκινήτων, όπου εργάζονταν οι δύο αλλοδαποί.

Τα σκαραμάγκια κι οι εξαθλιωμένοι του Σκαραμαγκά...Της Λιάνας Κανέλλη.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Τα σκαραμάγκια (και σκαραμάγγια ως γραφή) ήταν πολυτελή βυζαντινά ενδύματα από πανάκριβα υφάσματα εξ ανατολών με σύρμα στην ύφανση και τα έφεραν βεβαίως οι πάμπλουτοι αξιωματούχοι. Οι φέροντές τα ή και οι τεχνίτες που τα έραβαν έφεραν με τον καιρό και το επίθετο Σκαραμαγκάς.

Εφαλτήριο για όξυνση της επίθεσης η επίσκεψη Μέρκελ.Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Ερχεται την Τρίτη στην Αθήνα για να στηρίξει την κυβέρνηση και την ντόπια πλουτοκρατία στο αντιλαϊκό τους έργο


Νέα ορμή στη μετωπική επίθεση κατά του λαού επιδιώκει να δώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αξιοποιώντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, η οποία γίνεται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία προκειμένου να δώσει στήριξη και βοήθεια στην κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, για να ανακάμψει η πλουτοκρατία.