Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τους εμπρησμούς κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας.


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.

Αλέξης Τσίπρας σήμερα στην βουλή: «Το μνημόνιο έχει ως στόχο την φτωχοποίηση».


Δεν κάνει πίσω ο λαός δεν θα γίνει πειραματόζωο. Ο λαός θα νικήσει.



Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί για τον πρώτο ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τις τράπεζες και όχι τους πολίτες και για τον δεύτερο ότι «παριστάνει τον λέοντα στο εσωτερικό και την όρνιθα στους πιστωτές».


Επιπλέον ο κ. Τσίπρας ζήτησε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του χρέους χωρίς μνημόνιο.

Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στην βουλή :«Διότι και η πολιτική αστάθεια θα έρθει και η χρεοκοπία και ο πόλεμος θα έρθει».


«Τώρα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού»



«Τώρα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στην συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση προειδοποιώντας ότι τα χειρότερα έρχονται και καλώντας τον λαό να ξεκινήσει τώρα αγώνες ώστε να τα αποτρέψει. Τόνισε δε ότι η πολιτική αστάθεια και η χρεοκοπία και ο πόλεμος θα έρθουν.

«Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή» ανέφερε η κα Παπαρήγα και τόνισε ότι ο λαός δεν πρόκειται να γλυτώσει την χρεοκοπία ό,τι κι αν κάνει.

200 και βουλευτές λένε ΝΑΙ στο μνημόνιο και η Αθήνα καίγεται.Τάδε έφη Matrix1917



Πάνω από 210 βουλευτές θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο νέο μνημόνιο.

Η εξέγερση στην Ελλάδα φαίνεται  πως ξεκίνησε σήμερα.Να θυμάστε αυτή τη νύχτα, μάγκες.Οι πληγές της δεν θα επουλωθούν σύντομα.

Η ΑΘήνα καίγεται και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει το ξημέρωμα.

Αυτό το ΝΑΙ μπορεί να φέρει πυρ αίμα και εκτροπή. 

Μήνυμα από τον ΧΟΡΧΕ ΣΕΜΠΑΓΙΟΣ, βουλευτής του κινήματος « Ελεύθεροι του Νότου» από το κοινοβουλίου της Αργεντινής


Αδέλφια Έλληνες,
Σύντροφοι και Φίλοι,
Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζονται για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα.
Νιώσαμε αυτό που νιώθετε.
Πονέσαμε όπως και εσείς.
Κύλησαν τα δάκρια των μανάδων μας όταν τα παιδιά τους έφυγαν μετανάστες στα πέτρινα χρόνια του Δ.Ν.Τ.

Το ΠΑΜΕ αποφασισμένο να φτάσει στο Σύνταγμα


Το ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Πανεπιστημίου και είναι αποφασισμένο να ανέβει στο Σύνταγμα. Την φωτογραφία την ανέρτησε στο προφίλ του στο twitter ο Leuteris Souhaib.

ΠΗΓΗ-WWW.TSANTIRI.GR

Στο νοσοκομείο της Βουλής, πνιγμένος από τα δακρυγόνα ο Γλέζος


Φορώντας χειρουργική μάσκα για να αντιμετωπίσει την αποπνικτική ατμόσφαιρα και ασθμαίνοντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βουλής το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κατήγγειλε τη βίαιη συμπεριφορά των μέσων καταστολής.

«Πήγαμε στο ραντεβού που είχαμε με το λαό στην πλατεία Συντάγματος στις 5 η ώρα. Δυστυχώς μας έριξαν χημικά. Έχει περάσει αρκετή ώρα από εκεί, δύσπνοια ακόμη με διακατέχει και θέλω να δηλώσω: "είναι δυνατόν με τέτοια μέσα να επιβληθούν τα νέα μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού;"» τόνισε ο κ. Γλέζος μιλώντας στον Σκάι.

Μήνυμα από την Γενική Σοσιαλιστική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βενεζουέλας


Αδελφέ Ελληνικέ Λαέ
Συνάδελφοι, Σύντροφοι, companeros
Από το Καράκας της Βενεζουέλας σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό και επαναστατικό χαιρετισμό. Τούτες τις ώρες ο Βολιβαριανός λαός της Βενεζουέλας είναι μαζί σας!
Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες σας είναι δύσκολοι και άνισοι, αλλά ξέρουμε ότι οι λαοί πάντα έχουν την ακατανίκητη δύναμη να νικούν στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο δικός σας λαός έχει γράψει ιστορία. Θα γράψει και τώρα. Έχουμε καταφέρει μέσα από συνεχείς αγώνες να στείλουμε το νεοφιλελεύθερο εργαστήριο και την κρεατομηχανή που καταστρέφει τις κοινωνίες και τις παραδίδει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και στον ιμπεριαλισμό στο αποχωρητήριο της ιστορίας!

Διαμαρτυρία με πανό των μελών του ΚΚΕ Αργολίδας στην Ακροναυπλία


Νωρίς το πρωί οι κάτοικοι του Ναυπλίου αντίκρισαν αναρτημένο στο κάστρο της Ακροναυπλίας πανό με το σύνθημα ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. Το πανό ανάρτησαν μέλη του Κ.Κ.Ε Αργολίδας και εντάσσεται στις διαμαρτυρίες που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα καθ΄όλη την ήμερα με κορύφωση την συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Φιλελλήνων στις 18:00.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ. μ. ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

Καταραμένα χρόνια μας οι ... ώρες τους-Της Λιάνας Κανέλλη.


Καταραμένα χρόνια μας οι ... ώρες τους


Μας φοβούνται. Μας τρέμουν. Εμάς όλους τους πολλούς που δεν τους πιστέψαμε, δεν τους ακολουθήσαμε. Μας τρέμουν όμως κι όλους εκείνους που είπαν χρόνια το ναι, άλλοτε αβίαστα και βολεμένα, άλλοτε ταπεινά κι εκβιασμένα στην άρχουσα τάξη της αστικής «νομοτέλειας». Αυτής που πούλησε με περισσή αυθάδεια κι ικανότητα, με άκρως πετυχημένη μετεμφυλιακή και μεταδικτατορική προπαγάνδα, με πλούσια βοήθεια από ξένα κέντρα αποφάσεων, απέραντα φύκια για απέραντες μεταξωτές κορδέλες.

Διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ. Σήμερα στην Αθήνα συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια.


Nέες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα Κυριακή 12 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα. 



Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στην Ομόνοια στις 5 μ.μ.



Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού.
Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ.

Μαζικός ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους! Κάτω το νέο μνημόνιο-σφαγείο!

Ξεχειλίζει η οργή του λαού και των εργαζομένων από τη φρικαλέα συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τα εξοντωτικά, εφιαλτικά σχέδια της τρόικας. Η “συμμορία των προθύμων”, ξεπληρώνοντας το χρέος της προς τους ξένους πάτρωνές της, συνυπέγραψε το φρικαλέο κείμενο του νέου μνημονίου που -σε άπταιστα αγγλικά- περιγράφει τον εφιάλτη στον οποίο εκβιάζεται να ζήσει ο λαός και η εργατική τάξη της χώρας.
Οι «αντιμνημονιακές» φανφάρες του Σαμαρά, οι «πατριωτικές» πόζες του Καρατζαφέρη και οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» του ΠΑΣΟΚ πήγαν όλα περίπατο. Η «εθνική σωτηρία» αποδείχτηκε ότι είναι ολοσχερής καταστροφή για το λαό και τους εργαζόμενους. Το δίλημμα «υποταγή ή χρεοκοπία» αποδείχτηκε ότι, στην πραγματικότητα, δεν είναι καν δίλημμα: υποταγή στην πολιτική τους σημαίνει χρεοκοπία για το λαό και την εργατική τάξη!
Δυο χρόνια τώρα, η υποταγή του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού στις εντολές του ξένου κεφάλαιου, το ανελέητο σφυροκόπημα σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η λεηλασία των μισθών και των συντάξεων, το κουρέλιασμα των δημοκρατικών ελευθεριών αλλά και αυτού ακόμη του αστικού συντάγματος αποδείχτηκε ότι δεν έφεραν την παραμικρή υποψία διεξόδου και ανάκαμψης. Το αντίθετο.
Δυο χρόνια τώρα, η υποταγή της επίσημης συνδικαλιστικής ηγεσίας και το αναμάσημα θεωριών περί «ανταγωνιστικής οικονομίας», «διαφορετικού μίγματος πολιτικής» και άλλων τέτοιων γελοιοτήτων, έδωσε πολύτιμο χρόνο στα αρπαχτικά του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, σαμποτάρισε ανοιχτά τις αγωνιστικές διαθέσεις ολόκληρων κλάδων, έστρωσε το δρόμο για τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Μαζικός ξεσηκωμός παντού! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ούτε εκλογές ούτε συγκυβερνήσεις – στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις!
Πρωτοφανείς καταστάσεις θα ζήσει η χώρα και ο εργαζόμενος λαός τα επόμενα χρόνια αν περάσει το μνημόνιο κόλαση. Η χώρα γίνεται ένα ζωντανό πτώμα, που πάνω του ασελγούν ξένα και ντόπια αφεντικά. Για να προωθήσει καθένας από αυτούς τα ιδιαίτερα συμφέροντά του και όλοι μαζί να τσακίσουν ολοκληρωτικά τον εχθρό λαό. Μια χώρα προτεκτοράτο με εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.
Πριν δύο χρόνια, κι ενώ η επίθεση είχε ήδη ξεκινήσει, λέγαμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα δικαιώματα να ξηλωθούν. Αν περάσει το νέο μνημόνιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δε θα έχει μείνει ούτε ένα όριο στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Δε θα υπάρχει ούτε ένα από τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι λαοί εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια.