Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Ρατσιστική επίθεση εναντίον οδηγών ταξί πακιστανικής καταγωγής .



Άμεση και σε βάθος διερεύνηση του περιστατικού ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή έστειλε σήμερα οι η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων ζητώντας την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για ρατσιστική επίθεση οδηγών ταξί εναντίον συναδέλφων τους πακιστανικής καταγωγής στο χώρο αναμονής ταξί του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα.



Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση του Καζακστάν για τις δολοφονίες απεργών εργαζομένων στον κλάδο πετρελαίων που γίνονται με την ανοχή της, ενώ οι δολοφόνοι εξακολουθούν να είναι ατιμώρητοι. 
Η κυβέρνηση επιχειρεί με την τρομοκρατία και την καταστολή να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της που οδηγεί τους εργαζόμενους στη εξαθλίωση.
Οι απεργοί εργαζόμενοι ζητούν αύξηση των μισθών, συμπληρωματικό μισθό για τα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και για συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Απαιτούμε

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συγχώνευση ALPHA BANK και EUROBANK.



Η ανακοίνωση της συγχώνευσης των τραπεζών ALPHA BANK και  EUROBANK γίνεται κάτω από την πίεση που γεννά η εξελισσόμενη οικονομική κρίση και η δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.  Η συγχώνευση των δύο τραπεζών δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για μια νέα απώλεια θέσεων εργασίας στον τραπεζικό κλάδο.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προ πολλού πάψει να επιτελούν το σκοπό της χρηματοδότησης της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Κούρδοι αλυσοδέθηκαν σε Εκκλησία στην Λεμεσό της Κύπρου.



Τριάντα γυναίκες κουρδικής καταγωγής αλυσοδέθηκαν χθες στα κάγκελα του καθολικού ναού στη Λεμεσό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που εδώ και μέρες διεξάγει η Τουρκία  εναντίον στόχων στο νότιο Κουρδιστάν. Η εκδήλωση έληξε με τη μεσολάβηση του ιερέα του ναού και οι διαμαρτυρόμενοι διευθέτησαν συνάντηση με τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
Σε επιστολή που οι διαμαρτυρόμενοι έστειλαν προς τα ΜΜΕ, καταδικάζεται η στάση των ΗΠΑ οι οποίες δεν κινήθηκαν για να εμποδίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά το ότι επισήμως έχουν τοποθετηθεί εναντίον τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συγχώνευση των τραπεζών ALPHA - EUROBANK



Από τη συγχώνευση των δύο τραπεζών δεν θα προκύψει κανένα όφελος για την καταχρεωμένη λαϊκή οικογένεια και τους μικρούς επιχειρηματίες που θα αντιμετωπίσουν έναν πιο ισχυρό τοκογλύφο.
Δραματικές θα είναι οι συνέπειες και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις τράπεζες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με απολύσεις και νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προμηνύει και άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα. Γι' αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο των εργαζομένων στις τράπεζες και στις δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Με όποιο τρόπο και διαδικασία και αν γίνει η συγχώνευση - ισχυροποίηση των μονοπωλίων στον τραπεζικό τομέα, με τη συμμετοχή του κράτους, ελληνικού ή ξένου κεφαλαίου, το αποτέλεσμα για το λαό δεν αλλάζει.

Χιλή: Μετά τους φοιτητές, και οι εργαζόμενοι στους δρόμους


                                                      Manuel Gutiérrez Reinoso                                             


Στη Χιλή η πολιτική του προέδρου Πινιέρα έχει προκαλέσει γενικευμένη κατακραυγή και κοινωνική αναταραχή. Τα συνδικάτα κήρυξαν αυτή την εβδομάδα γενική απεργία που κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο CUT, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η αστυνομία επέδειξε ιδιαίτερο "ζήλο" στην καταστολή των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα ένας 14χρονος να χάσει τη ζωή του, ενώ συνελήφθησαν 1.400 άτομα.
Ο 14χρονος Μανουέλ Γκουτιέρες έπεσε νεκρός από σφαίρα στο στήθος, στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο προάστιο Μακούλ, στα ανατολικά του Σαντιάγο. Η οικογένειά του κατηγορεί την αστυνομία για τον πυροβολισμό.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.



Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» στο ταξικό σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς κατανομής του αυριανού εργατικού δυναμικού.
Η πτώση ή άνοδος των βάσεων δεν αφορά ούτε το κόστος των σπουδών, ούτε τα δικαιώματα στη μόρφωση και στην εργασία των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης χτυπιούνται από την πολιτική της κυβέρνησης.
          Το ΚΚΕ απευθύνεται στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που κατάφεραν να περάσουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και σε αυτά που δεν τα κατάφεραν.

Προτεκτοράτο έγινε ξανά η Λιβύη-της Κατερίνας Σταυρούλη


             Υποστηρικτές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου πανηγυρίζουν την πτώση της Τρίπολης με φόντο μια αμερικάνικη σημαία



της Κατερίνας Σταυρούλη -PRIN.GR




Σαν εβδομάδα που όλα μοιάζουν επιτέλους να έχουν μπει στην τελική ευθεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που πέρασε για τη Λιβύη, το λαό της χώρας αλλά ταυτόχρονα και τους παίκτες στην παγκόσμια σκακιέρα που παρακολουθούν αλλά κυρίως επεμβαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες για άλλη μια φορά στο όνομα της ειρήνης και της δημοκρατίας. Στον απόηχο της Άνοιξης του αραβικού κόσμου, η εξέγερση της 14ης Φεβρουαρίου στη Λιβύη γρήγορα πήρε άλλο δρόμο και απομακρύνθηκε από την όποια συγγένειά της με την πλατεία Ταχρίρ. Μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο, έφερε μαζί της την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, διέσπασε τη χώρα σε δύο περιοχές ελεγχόμενες από δύο διαφορετικές εξουσίες που όμως είχαν παράδοξα κοινή σύσταση, μέχρι που την Κυριακή, 17η μέρα του Ραμαζανίου, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έδωσε την εντολή και με την απαραίτητη στήριξη του ΝΑΤΟ ξεκίνησε η μάχη της Τρίπολης.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη


  • Οργανώστε τον αγώνα σας, πρώτα απ' όλα στο χώρο δουλειάς, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση και η σημερινή πολιτική. Για προστασία από τις απολύσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που πάνε για κατάργηση, με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ. Δυναμώστε τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ που προειδοποίησαν για όσα γίνονται σήμερα και βρίσκονται στο πλευρό σου.
  • Οργανώστε τη δράση σας στη γειτονιά σας, χέρι - χέρι εργαζόμενοι και άνεργοι. Να μην πτωχεύσει άλλο η λαϊκή οικογένεια.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συναίνεση των 2 μεγάλων κομμάτων



Οι δηλώσεις στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων υπέρ της συναίνεσης αποκαλύπτουν, αφενός τον τρόμο που διακατέχει τις δυνάμεις του δικομματισμού μπροστά στη συρρίκνωση της επιρροής τους και τη κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντί τους και αφετέρου την επί της ουσίας συμφωνία τους στη λογική του μνημονίου.

Σε θέσεις μάχης πανεπιστημιακοί και φοιτητές για το νομοσχέδιο



«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα, με αφορμή την ψήφιση του νόμου – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια την περασμένη Τετάρτη. Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν την Παρασκευή από το ΕΜΠ, του οποίου η σύγκλητος αποφάσισε να αναβάλει για μία εβδομάδα την εξεταστική . Το Σάββατο στο…χορό μπήκε και το Πολυτεχνείο Χανίων, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση κατά του νόμου.  Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν και οι φοιτητές. 


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τον χορό των αντιδράσεων απέναντι στο νέο νόμο πλαίσιο και η σύγκλητος του ιδρύματος, αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 5 Σεπτεμβρίου. 

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου.



Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος Λεωνίδας Κύρκος.
Ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, σπουδαίος Έλληνας, ξεχωριστός άνθρωπος. Με την πολιτική του δράση, την αγωνιστική του διαδρομή, την τολμηρή πολιτική του σκέψη και το προσωπικό παράδειγμα ζωής, σημάδεψε για δεκαετίες την ελληνική πολιτική σκηνή και την ιστορία της Αριστεράς στην πατρίδα μας.