Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η Α. Παπαρήγα σε εκδήλωση στο Ίλιον για τα προβλήματα των νέων ζευγαριών, κάλεσε τους νέους ανθρώπους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κάλεσε τους νέους ανθρώπους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει 
το Κομμουνιστικό Κόμμα. 
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ίλιον για τα προβλήματα των νέων ζευγαριών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κατάσταση για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια είναι δραματική, με την ανεργία να ανεβαίνει, με τα χαμηλά ημερομίσθια και πολλά ακόμη προβλήματα. Τα νέα ζευγάρια, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, δυσκολεύονται να δημιουργήσουν οικογένεια και κυρίως να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
O ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της ελληνο-κινεζικής φιλίας και υπέρ της ανάπτυξης των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και σε μια μεγάλη χώρα όπως η Κίνα, υπό τη θεμελιώδη και αυτονόητη προϋπόθεση ότι αυτή η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και επενδύσεων βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος, στο σεβασμό των αμοιβαίων στρατηγικών συμφερόντων  και κυρίως στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - Μπροστά στην κάλπη ο λαός να κάνει ταμείο

Οι 12 μήνες που πέρασαν από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, οδήγησαν στη χρεοκοπία εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά και προίκισαν το κεφάλαιο με πιο φτηνούς εργάτες και νέα προνόμια
Γρηγοριάδης Κώστας
Ενας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ πήρε την κυβερνητική σκυτάλη από τη ΝΔ. Μέσα σ' αυτούς τους 12 μήνες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στο εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που απέμειναν όρθιες, στέλνοντας εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
«Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα», είναι ο απολογισμός του Γ. Παπανδρέου γι' αυτούς τους 12 μήνες και επί της ουσίας ισοδυναμεί με αναφορά στην πλουτοκρατία για τις κυβερνητικές επιδόσεις στο χτύπημα του λαού. Την ίδια φράση χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και σαν «τίτλο» για τη δημοσιοποίηση - με τη μορφή του απολογισμού - του κυβερνητικού έργου.

Το αναπάντεχο «άδειασμα» της Αριστεράς από το ΔΝΤ

«Τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος;». Το τρομακτικό αυτό ερώτημα που εκτοξεύτηκε ως απειλή απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, σαν «στρατηγικό ερώτημα επιβίωσης» της χώρας και του λαού αποτελούσε έως πρόσφατα ένα ερώτημα αναπόφευκτο στο οποίο οφείλαμε όλοι να υποκλιθούμε: από τον απλό εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του, έως τις πολιτικές δυνάμεις κάθε απόχρωσης και τους επαγγελματίες-νομπελίστες της οικονομίας.

ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ! -ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ :Η εργατική ψήφος να στείλει μήνυμα!

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον Ν. Γκατζή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τον Απ. Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» στο Βόλο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην «Κόκα - Κόλα»
Με θέρμη, αλλά και με διάθεση ν' ακούσουν προσεκτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όχι μόνο για τις ερχόμενες εκλογές, αλλά, γενικότερα, για όσα τους απασχολούν και τους προβληματίζουν, υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» στο Βόλο, τον Β. Μπούτα, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τον Ν. Γκατζή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τον Απ. Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, που επισκέφτηκαν, χτες το πρωί, την επιχείρηση.
Μιλώντας στους εργάτες, ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω στην εργατιά να ξεσκίσουν τις σάρκες της. Αν η εργατική τάξη, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με την φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν ορθώσουν ισχυρό τείχος αντίστασης σ' αυτή την επίθεση και δεν περάσουν στην αντεπίθεση, οι βάρβαροι θα διαβούν και θα ισοπεδώσουν τα πάντα. Δε θα μείνει «πέτρα πάνω στην πέτρα».