Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΛΕΤΟΝΙΑ Μαθήματα «πατριωτισμού» στα σχολεία από τα SS !




Εκπρόσωποι των λετονικών Ες-Ες μεταδίδουν το δηλητήριο του φασισμού σε μικρά παιδιά. Αυτά συμβαίνουν στη «δημοκρατική» καπιταλιστική Λετονία της ΕΕ 

Δικαστήριο της Ρίγας ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρίγας, με την οποία απαγορευόταν η «παρέλαση» των ναζιστικών αποβρασμάτων της λετονικής ναζιστικής λεγεώνας των SS, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση των οπαδών του φασισμού στο κέντρο της λετονικής πρωτεύουσας, στις 16 Μάρτη (επέτειος της πρώτης επιχείρησης των λετονικών SS κατά των στρατευμάτων του Κόκκινου Στρατού το 1944).
Να σημειωθεί πως οι χιτλερικοί, μετά την κατάληψη της Λετονίας, δημιούργησαν τη «λετονική ταξιαρχία», που όμως αποδείχθηκε ανίκανη να πολεμήσει με το σοβιετικό στρατό.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ -«Αλλο τόσο» πρέπει να κοπούν οι μισθοί! Ο εκπρόσωπος της τρόικας προαναγγέλλει παραπέρα συρρίκνωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με ανατροπές που ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ




«Σε ότι αφορά τους μισθούς, έχουμε διανύσει την μισή απόσταση»! Αυτή ήταν η προκλητική, αλλά ταυτόχρονα αποκαλυπτική, για τις προθέσεις τρόικας - κυβέρνησης απάντηση που έδωσε χτες στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα Μ. Μορς, με αφορμή την παρουσίαση της Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα».
Η δήλωση φανερώνει ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αδίστακτοι στην προσπάθειά τους να εξαθλιώσουν το λαό, προκειμένου με καλύτερους όρους να βγει το κεφάλαιο από την οικονομική κρίση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεση του ΔΝΤ και τα νέα μέτρα



Ή έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα αποτελεί ένα νέο απροκάλυπτο εκβιασμό, που γίνεται από κοινού με την κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό, για να δεχτεί αυτός νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, νέες απολύσεις, κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις.
Δεν πρόκειται ούτε για την πρώτη, ούτε για την τελευταία αντίστοιχη έκθεση που απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από την ΕΕ, αν δεν δεχτεί μισθούς και συντάξεις πείνας, αν δεν θυσιάσει κάθε δυνατότητα ανόρθωσης και ανάπτυξης υπέρ των εργαζομένων, στο βωμό μιας αόριστης χρονικά εξόδου από την κρίση, που συνεχώς μετατίθεται στο μέλλον και θα αφήσει στο τέλος μια Ελλάδα διαλυμένη, ερημωμένη, νεκρή.

Αγωνιστικός συντονισμός Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού-Αγ.Αναργύρων Συλλαλητήριο και Συναυλία αύριο Κυριακή 18/3

Κάλεσμα από το «Ξ» δυτικών συνοικιών στην Αθήνα


Μετά από πρωτοβουλία που πήρε ο σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δυτ.Αθήνας) «Δ.Γληνός» στην οποία ανταποκρίθηκαν σωματεία, σύλλογοι και φορείς των περιοχών Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού-Αγ.Αναργύρων, αύριο Κυριακή 18 Μάρτη θα γίνει η πρώτη κοινή-συντονισμένη μαζική δράση ενάντια στην καταστροφή που βιώνουμε εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, συνταξιούχοι, όλοι μας.

Αν ο λαός δεν αναδειχτεί στο αντίπαλο δέος, μετά τις εκλογές θα μετράει νέες απώλειες. Η εισηγητική τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.


Στην εισηγητική της τοποθέτηση, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε τα εξής:


«Οπως μας ενημέρωσαν, την Τρίτη έρχεται στη Βουλή η δανειακή σύμβαση για να ψηφιστεί και βεβαίως θα υπερψηφιστεί, αφού τα δύο κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει φαρδιά πλατιά και έχουν δεσμευτεί ότι για τριάντα χρόνια τα δικαιώματα του ελληνικού λαού υποθηκεύονται στο όνομα της δανειακής αυτής σύμβασης.
Ταυτόχρονα, τρέχουν κι άλλα ζητήματα αυτή την περίοδο, που συγκεντρώνουν την πολύ μεγάλη μας προσοχή. Μέχρι τις 15 Μαΐου πρέπει να έχει κλείσει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις - Ερώτηση του Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.


Προς τα Υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Εσωτερικών - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Εθνικής Άμυνας


Τον νόμο στα χέρια τους καλούν τους πολίτες να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»(Ε.Κ.Ε.Ο.) εμφανίζεται ως  ένα  κοινωφελές ερευνητικό κέντρο. Η παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του το καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς προτρέπει σε δημιουργία μορφωμάτων παράνομων και επικίνδυνων για το δημοκρατικό πολίτευμα., όπως αυτό της   Ελληνικής Πολιτοφυλακής το οποίο είναι παράρτημα του Ε.Κ.Ε.Ο.

Οι «μαϊμούδες» και η εξαθλίωση των αναπήρων.



Οι «μαϊμούδες» και η εξαθλίωση των αναπήρων 


«Λαβράκια» ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», ότι έβγαλε η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, η οποία ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Ο υφυπουργός έκανε μεν λόγο για δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις που λαμβάνουν «μαϊμού ή διπλά και τριπλά επιδόματα», δεν είπε όμως κουβέντα για τα χιλιάδες άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάσχοντες που δεν παίρνουν κανένα επίδομα ή παίρνουν εξευτελιστικά επιδόματα των 300 ευρώ.

Ο «πολύς» κ. Βενιζέλος.Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Ο «πολύς» κ. Βενιζέλος


Με ψέματα, συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ και στο εργατικό κίνημα άρχισε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ο επίδοξος αρχηγός του Ε. Βενιζέλος, συνοδοιπόρος της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ταξικά ομογάλακτοι. Μίλησε ξεδιάντροπα για «αριστερό τυχοδιωκτισμό, κόμματα που θέλουν να οδηγήσουν το λαό στην απελπισία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση για να τον κάνουν πιο ριζοσπαστικό, για να προκαλέσουν την αλλαγή του κοινωνικού συσχετισμού μέσα από την καταστροφή της κοινωνίας», εννοώντας το ΚΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, ελλείψει επιχειρημάτων στήριξης της πολιτικής τους που έχει χρεοκοπήσει και καταστρέψει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση.

Ομιλία του Πρόεδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς τον Πρωθυπουργό για το νέο μεσοπρόθεσμο 2013-2016 και τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας.


    Ο κ.  Ραϊχενμπαχ είναι ο πραγματικός υπερπρωθυπουργός της χώρας και μέχρι τον Ιούνιο θα τοποθετήσει ξένους επιτηρητές σε Υπουργεία και κρίσιμους οργανισμούς

•    Είναι υποκριτικό να μιλάτε για ανάπτυξη τη στιγμή που ήδη έχετε ψηφίσει και αγωνίζεστε να βρείτε τρόπο να εφαρμόσετε 15 δις μέτρα λιτότητας
•    Με τα χαράτσια, τις περικοπές, τη λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση
•    Είναι παράλογο να θέλετε να υποστηρίζετε ότι ο μόνος τρόπος για τη μείωση των ελλειμμάτων είναι ο δρόμος της ύφεσης και της λιτότητας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Υποκρισία και εμπαιγμός μπροστά στις κάλπες.


Χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το λαϊκό εισόδημα, το οποίο έχει πετσοκόψει μαζί με το ΠΑΣΟΚ

Η υποκρισία, τα ψέματα και ο εμπαιγμός αναδεικνύονται σε βασικό συστατικό της προεκλογικής τακτικής της ηγεσίας της ΝΔ, στην προσπάθειά της να κρύψει τη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιφυλάσσει για το λαό η πολιτική που υπηρετεί, με στόχο να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο. Απτή απόδειξη είναι οι χτεσινές παρεμβάσεις και δηλώσεις του Α. Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή την «Ημέρα του Καταναλωτή», επισκέφθηκε τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να αναδείξει υποκριτικά και θρασύτατα την αύξηση των τιμών των προϊόντων, αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει το παραμικρό για την αιτία που την προκαλεί, δηλαδή τη διαμόρφωση των τιμών στην «ελεύθερη αγορά» των πολυεθνικών, με γνώμονα τα υπερκέρδη τους.