Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μικρή άνοδος στην κυκλοφορία του Ριζοσπάστη την Πέμπτη 25 Οκτώβρη.Την επόμενη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η νέα προσπάθεια διάδοσης του.Του Red Star

Κυκλοφορία Ριζοσπάστη



Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 στην Αθήνα-Πειραιά, ο Ριζοσπάστης πούλησε 3.073 φύλλα έναντι 2.951 φύλλα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.Σε σύγκριση με την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου ( στις 18 ήταν η γενική απεργία και δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες) επίσης υπήρξε αύξηση  107 φύλλων ( 2.966 ).

K.K.E : Ξεπέρασαν τις 20.000 οι υπογραφές για την κατάργηση των μνημονίων !


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Ξεπέρασαν τις 20.000 οι υπογραφές στην ηλεκτρονική σελίδα συλλογής υπογραφών km.kke.gr για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ενώ εκατοντάδες είναι τα σωματεία καθώς και οι μαζικοί φορείς του λαού και της νεολαίας που στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και απαιτούν να συζητηθεί στη Βουλή.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις λίστες και τη δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη



Η ποινική δίωξη δημοσιογράφου για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο.

Σαρώνουν οι Κομμουνιστές στην Ουκρανία ! Τριπλασίασαν τα ποσοστά τους στις βουλευτικές εκλογές και πήραν την τρίτη θέση κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.Γράφει ο Red Star.

Νίκη του "Κόμματος των Περιοχών" του πρωθυπουργού Γιανούκοβιτς και εντυπωσιακή εκτίναξη των κομμουνιστών στο 15 % !


Τελικά οι εκλογές στην Ουκρανία έκρυβαν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις για την κομμουνιστική αριστερά. Σύμφωνα με την επεξεργασία του 55 % των αποτελεσμάτων το κυβερνητικό κεντρώο Κόμμα των Περιοχών ,αποσπά το 34,74 % (το 2007 είχε πάρει το 34,4 %) 

Σχόλιο του KKE για το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ



Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου παραπέμπει σε μια κορυφαία στιγμή της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. 



Η άρνηση του ελληνικού λαού να υποταχθεί στις ιταμές απαιτήσεις της φασιστικής Ιταλίας στάθηκε η απαρχή μιας ένδοξης εποποιίας που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία. Η ελληνική νίκη στον πόλεμο του 1940-41 έδωσε το μήνυμα σε όλο κόσμο ότι ο φασισμός δεν είναι αήττητος και αναπτέρωσε το ηθικό όλων όσων πολεμούσαν τότε τον χιτλεροφασισμό.