Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σε επαγρύπνηση καλεί το λαό το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας !


Σε επαγρύπνηση καλεί το λαό το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας !


Το ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την ένταση και τη μετεκλογική κατάσταση στη χώρα, καλεί τις λαϊκές δυνάμεις «να είναι σε επαγρύπνηση για τα σχέδια της φασιστικής δεξιάς, ντόπιας και διεθνούς, που προσπαθεί να ρίξει το λαό και τη δημοκρατική διαδικασία σε παγίδα, που θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο».

Σιτεμένο - Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη.

 Σιτεμένο


Ο κ. Τσίπρας προσβλέπει σε συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Δηλαδή συνεργασία με την κυβέρνηση Ραχόι που έχει ρημάξει τον ισπανικό λαό, με τις δυνάμεις περί τον Μόντι (Μπερσάνι, Μπερλουσκόνι) που έχουν ρημάξει τον ιταλικό λαό, με την κυβέρνηση Κοέλιο που σε συνεργασία με τους σοσιαλιστές έχουν ρημάξει τον πορτογαλικό λαό...
Ο κ. Τσίπρας ζητά από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες (αυτούς που συγκυβερνούσαν με την Μέρκελ και πρωτοστάτησαν στο ρήμαγμα της Κύπρου) να δεχτούν ως βασικό τους συνομιλητή στη θέση του ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ...

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας.


Αγαπητοί σύντροφοι


Με αφορμή τις εκλογές της 14ης Απρίλη 2013 και την εκλογή του Νίκολας Μαδούρο ως προέδρου της Βενεζουέλας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια του ΚΚΕ και σας μεταφέρουμε τους θερμούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς.

Εκτιμούμε πολύ τη συμβολή των μελών και φίλων του ΚΚ Βενεζουέλας και της ΚΝ στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας της χώρας σας, στην λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της «αντιπολίτευσης», του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού οι οποίοι συστηματικά αμφισβητούν την θέληση του βενεζουελάνικου λαού.

Ανακοίνωση του K.K.E. για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων και των τραυματισμό δεκάδων.

Το Ιράν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη.


Την βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη καταδίκασε «απερίφραστα» το Ιράν.


«Το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία Αμερικανών πολιτών στη Βοστώνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, επισημαίνοντας ότι η επίθεση αυτή αποτελεί «πηγή ανησυχίας».

Metaman : μέταμαν POP-litics


μέταμαν POP-litics


Κάλεσμα της ΚΝΕ στους φοιτητές και σπουδαστές μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στις 17 Απρίλη


Παραμονές των φοιτητικών εκλογών, που θα διεξαχθούν αυτή την Τετάρτη 17 Απρίλη, η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές που πλήττονται από αυτή την πολιτική να απομονώσουν τους φορείς αυτής της πολιτικής μέσα στα Πανεπιστήμια, να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ και να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος στα χέρια τους. Αναλυτικά:
«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε σένα:

Οι πλασιέ της Χρυσής Αυγής.Του Γιώργου Κακουλίδη.


Οι πλασιέ της Χρυσής Αυγής. 


 1. Πληκτικό και απογυμνωμένο, το πολιτικό σκηνικό, στερούμενο αξιών, αναγκάζεται να περάσει στα χέρια του κάθε Τράγκα, τελευταίο πλασιέ των χρυσαυγιτών. Λάθος και ανοησία είναι να λειτουργήσουμε τώρα τις αρχές της αδιαφορίας και της επιείκειας και να μη χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη σκληρότητα απέναντι σ' αυτήν τη φατρία που διαφημίζει και περιφέρει τον ανδρισμό της με βηματισμό που ταιριάζει σε επιτάφιο. Ο Τράγκας δεν πιστεύει σε τίποτα και ως εκ τούτου κολακεύει το τίποτα. Απλή ρουτίνα, που ανεβάζει την τηλεθέαση και γεμίζει τον κουμπαρά του κυρίου Γιώργου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Τρίτη 16/4, 7 μ.μ. στην ΙΩΝΙΔΕΙΟ.


Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής που προωθεί το σύστημα…


·         Απανωτές επιστρατεύσεις απεργών,
·         προετοιμασία νομοθετήματος για τη γενίκευση του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία,
·         εισβολές των δυνάμεων καταστολής σε στέκια συλλογικοτήτων,
·         στρατοπέδευση ΜΑΤ και ασφαλιτών μέσα σε Πανεπιστημιακούς χώρους,
·         χημικά και άγρια καταστολή σε κάθε κινητοποίηση, κεντρική, πανελλαδική, επιχείρηση ρατσισμού και βαρβαρότητας («Ξένιος Δίας») ενάντια σε μετανάστες,
·         δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και στήσιμο κατηγορητηρίων –ακόμα και αναδρομικού χαραχτήρα όπως πρόσφατα στα Χανιά- γιατί αντιστέκονται στην πολιτική του συστήματος, έκθεση σε δημόσια θέα- για να «νομιμοποιηθεί» και να γίνει αποδεκτή ως «αναγκαία» η κρατική βία- κακοποιημένων συλληφθέντων, καλλιέργεια κλίματος «τρόμου» και ταύτιση κάθε μαζικής κινητοποίησης με τη «βία και την ανομία»,
·         συλλήψεις με νυχτερινές εφόδους σε σπίτια και χημικά σε προαύλια σχολείου
·         ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών – σύγχρονα κολαστήρια
·         βάναυση κακοποίηση της ιστορίας και προβολή δικτατόρων σε σχολικά βιβλία κοκ.

Συγχαρητήρια της Κούβας στον “σύντροφο" Νικολάς Μαδούρο.Τον "συνεχιστή της της Μπολιβαριανής Επανάστασης”, συνεχάρη για τη εκλογική νίκη του ο Ραούλ Κάστρο.


Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο συνεχάρη σήμερα τον Νικολάς Μαδούρο για την “σημαντική” νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, που κατ’ αυτόν αντιπροσωπεύει “τη συνέχεια της Μπολιβαριανής Επανάστασης”.


Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον “σύντροφο Νικολάς Μαδούρο”, ο επικεφαλής της κουβανικής κυβέρνησης υπογραμμίζει πως η νίκη του “καταδεικνύει τη δύναμη των ιδεών και του έργου του διοικητή Ούγο Τσάβες” , του  σημαντικότερου πολιτικού κι οικονομικού υποστηρικτή της Κούβας.