Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

20.000 κόσμος μαζεύτηκε στις 3 διαδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη.


Άρθρο από το www.topontiki.gr

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τρεις μεγάλες πορείες προς την πλατεία ΧΑΝΘ, σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός.

Το κλίμα ήταν γενικά ήρεμο, σημειώθηκαν όμως επεισόδια περιορισμένης έκτασης: Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, η αστυνομία χρησιμοποίησε κροτίδες και δακρυγόνα για να απωθήσει μικρό αριθμό διαδηλωτών που επιχείρησε να περάσει στο χώρο της πλατείας. 

Περίπου 4.500 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και είχαν αποκλείσει με κλούβες το συνεδριακό κέντρο. 

Ο όγκος των διαδηλωτών υπολογίζεται χονδρικά στους 20.000.

Στην πλατεία ΧΑΝΘ έφτασε πρώτη η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε δώσει ραντεβού για τις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πορεία διαλύθηκε ήρεμα στον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 20.00.

Κ.Κ.E. : «Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού δεν έχει όρια»

«Η προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού δεν έχει όρια. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ.

Τι απαντάει ο Συνασπισμός στον πρωθυπουργό-«Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας»

Η ανακοίνωση του Συνασπισμού σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ αναφέρει ότι: «Η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου. Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας. Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο βαθιά ταξικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας αλλά και η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολικής του μνημονίου οδηγούν σε αδιέξοδο.

Πρώτα τον σταματούσαν και του έδιναν το μισθό τους, τώρα τον σταματάνε και του δίνουν ... το παπούτσι τους( Θέλει προπόνηση το σπορ όμως)...

Πραγματικά αξιαγάπητος ο πρωθυπουργός  George Papandreou.Σήμερα ένας ιατρός ακτινολόγος του προσέφερε... το παπούτσι του...Και έτσι συνεχίζεται η εκστρατεία της κυβέρνησης να μαζέψει ότι μπορεί και να κλείσει τις  μαύρες τρύπες που είχαν ανοίξει κάποια άγνωστα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν στο παρελθόν.(ΠΑ.ΣΟ.Κ.,Ν.Δ). Αλήθεια ποιος θυμάται το παρελθόν, όταν έχουμε μέλλον λαμπρό με τον George Papandreou.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

Επίθεση διαδηλωτών από το μπλοκ ιδιοκτητών φορτηγών κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλου


Άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από μπλοκ ιδιοκτητών φορτηγών που διαδήλωναν έξω από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν κατά του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όταν άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κοντάρια σημαίας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ


Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν την κρίση του χώρου αυτού. Οι καταστροφικοί μικροκομματικοί ανταγωνισμοί, οι προσωπικές στρατηγικές, οι κάθε είδους χειρισμοί, αποτελούν την έκφραση μιας βαθύτερης πολιτικής, προγραμματικής και στρατηγικής κρίσης. Η αδυναμία λήψης καθαρής θέσης σε κομβικά ερωτήματα όπως το χρέος και η αναγκαία διαγραφή του, η επιμονή σε μια φιλο-ΕΕ τοποθέτηση, οι αυταπάτες περί «αριστερής διακυβέρνησης», η συμπόρευση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία αποτελούν τις αιτίες αυτής της κρίσης.

- "Επίθεση" με παπούτσι δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Θεσσαλονίκη από πολίτη - Άνδρες της ασφάλειες ακινητοποίησαν τον άνδρα και στη συνέχεια συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. - Ακτινολόγος από τη Φλώρινα ο δράστης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Φωτο Eurokinissi

Aπροσδόκητο περιστατικό για τον Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsit, ενώ έβγαινε από την έξοδο της έκθεση ένας ένδρας εκσφενδόνισε εναντίον του παπούτσι, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει. 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πέντε άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και ακινητοποίησαν τον άνδρα - ηλικίας γύρω στα 60 - που αντιστεκόταν, καθηλώνοντάς τον στο έδαφος. Στο σημείο έφτασαν παράλληλα αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.(ομάδα Ζητά και ΜΑΤ) .

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt μαζί με τον άνδρα βρισκόταν και η κόρη του που είναι εκπαιδευτικός καθώς και ένας άλλος άνδρας. Ο άνδρας αφού ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες ασφαλείας, άρχισε να φωνάζει τις λέξεις "προδότες" και "χούντα", με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες των ΜΑΤ και να τον συλλάβουν. 

Πόλη "φρούριο" η Θεσσαλονίκη για τα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης.3.500 αστυνομικοί τουλάχιστον, έτοιμοι για "δράση"

Συνδικάτα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς πραγματοποιούν το απόγευμα του Σαββάτου διαδηλώσεις, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά μέτρα.





Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου. 


Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνουν, την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).


Στις 18:30 στην Καμάρα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της εξωκοικοβουλευτικής Αριστεράς και στις 19:00 στην πλατεία Συντριβανίου, συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

ΔΗ.Κ.ΚΙ. : ΕΤΟΣ 1974, ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΣΟΚ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ . ΕΤΟΣ 2010 ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ

Tο ΠΑΣΟΚ του 1974 που στηρίχτηκε στις πλάτες και τη δύναμη του Ελληνικού Λαού κατόρθωσε να μετατρέψει ένα μικρό εκλογικό ποσοστό του 13% σε πραγματικό θρίαμβο το 1981 απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του 48% των ελλήνων ψηφοφόρων.
Το συμβόλαιο με το λαό με κυρίαρχα ζητούμενα την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή κυριαρχία, τη Κοινωνική Δικαιοσύνη και απελευθέρωση, ενέπνευσαν τους πολίτες και πολιτικοποιώντας τους, ενεργοποιήθηκαν και έφεραν το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση της χώρας.
36 χρόνια μετά, τα δυναμικά όπλα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού που αποτέλεσαν το όραμα του Ελληνικού Λαού, εκφυλίστηκαν μαζί με τα κυβερνητικά και ανώτατα στελέχη που συγκροτούσαν και συγκροτούν το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

11-16/09, Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΘ, ΒΕΡΟΙΑ, ΝΑΟΥΣΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9

Συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα

  • Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρίσκεται το Σάββατο 11/9 στη Θεσσαλονίκη και θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις  ενάντια στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα (Άγαλμα Βενιζέλου 6.30 μ.μ.)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 - ΤΡΙΤΗ 14/9
ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ

  • Τη Δευτέρα 13/9 στις 9 το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα παραστεί στον αγιασμό εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης  (Εθνικής Αμύνης 8).

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ Ολοι σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους!

Κοινή συνέντευξη Τύπου, χτες, για το πλαίσιο πάλης, που απαντά στις λαϊκές ανάγκες. Απ' το Λευκό Πύργο «ήχησε» το μήνυμα παλλαϊκής αντίστασης
 
Το πλαίσιο κοινής πάλης (ολόκληρο θα παρουσιαστεί στον αυριανό «Ρ»), που υποτάσσεται στην υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης και προτάσσει συνολικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, παρουσίασαν χτες στη Θεσσαλονίκη, με την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ενόψει του σημερινού παλλαϊκού συλλαλητηρίου, στις 6 το απόγευμαστην πλατεία Αριστοτέλους, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Πλαίσιο το οποίο συνδιαμορφώθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, όπου αναδείχτηκε η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση με προοπτική την κοινωνική συμμαχία εργατικής τάξης - αυτοαπασχολούμενων - φτωχής αγροτιάς - γυναικών και νεολαίας.

Π.Ε. ΝΑΡ: ήττα του αστικού μπλοκ εξουσίας, αντικαπιταλιστική πάλη


st_9_kosmos_1.gif
Συνεδρίασε στις αρχές Σεπτέμβρη η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης, τα πρώτα συμπεράσματα από τον "πρώτο γύρο" της πάλης ενάντια στην αστική επίθεση και τα πολιτικά καθήκοντα και τους στόχους για την επόμενη περίοδο. Όπως εκτιμά η απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ: "Το κίνημα και η αριστερά βρίσκονται σε μια μεγάλη καμπή, μπροστά σε ένα μεγάλο ερώτημα: ή θα συνεχίσουν με τα «παλιά καύσιμα»,αναπαράγοντας τις ανεπάρκειές τους και θα οδηγηθούν σε συντριπτική και στρατηγική ήττα ή θα κάνουν το αναγκαίο άλμα στο μέλλον, στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος και στην αντικαπιταλιστική και επαναστατική ανασυγκρότησή της η αριστερά στην κατεύθυνση ενός νέου απελευθερωτικού/κομμουνιστικού προγράμματος πετυχαίνοντας ιστορικά βήματα προς τα μπρος."
.
Διαβάστε αποσπάσματα από την απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ

Ανακοίνωση του «Ξ»: Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - σύγκρουση χωρίς αρχές!


Απαράδεκτη για να μην πούμε αχαρακτήριστη είναι η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του επικεφαλής της περιφέρειας Αττικής στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

Από όλη την αντιπαράθεση, σε όλη την διάρκεια της, ποτέ, σε κανένα σημείο και καμιά στιγμή δεν πήρε αυτή η αντιπαράθεση πολιτικά χαρακτηριστικά. Ήταν μια σύγκρουση μηχανισμών και μια προσπάθεια επιβολής απέναντι σε εσωτερικούς αντιπάλους η οποία δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές αρχές και αξίες!

Ο Αλέκος Αλαβάνος και το «Μέτωπο» που εκπροσωπεί από την αρχή υποστήριζαν ότι μπορούσαν να διεισδύουν σε πολλά νέα στρώματα στην κοινωνία, σαν βασικό επιχείρημα υπέρ της καθόδου του. Όμως ποτέ δεν εξήγησαν με πιο πολιτικό πρόγραμμα και με ποιες πολιτικές δυνάμεις, με ποιες συλλογικές διαδικασίες θα τα κατάφερναν. Παρότι η υποψηφιότητα Αλαβάνου είχε την υποστήριξη μόνο 6 μελών της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το Μέτωπο δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει! Η μοναδική παραχώρηση που έκανε δημόσια σαν δεύτερη επιλογή ο Α. Αλαβάνος, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ήταν της Ν. Βαλαβάνη —αγνοώντας αγωνιστές στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα τον Θ. Δρίτσα που προτάθηκε από την (απόλυτη) πλειοψηφία της κεντρικής γραμματείας— και με βάση την απαράδεκτη και εκβιαστική λογική του «ή Βαλαβάνη» (δηλαδή κάποιος απ’ το Μέτωπο) «ή διάσπαση».

Κουκούλωμα της υπόθεσης των φυλακών της CIA

Σε κουκούλωμα της υπόθεσης των μυστικών πτήσεων της CIA, που μετέφερε στα διάφορα κολαστήρια τους εμφανιζόμενους ως «τρομοκράτες» προχώρησε το Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο μετά από πιέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα. Αποφάσισε να κλείσει το φάκελο αυτής της πρακτικής που εγκαινιάσθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου επικαλούμενο το «κρατικό απόρρητο». Η Αμερικανική Ενωση για την Υπεράσπιση των Ατομικών Ελευθεριών (Aclu), η οποία υποστηρίζει τους ενάγοντες στην υπόθεση, ανακοίνωσε αμέσως ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Ολομέλεια (11 μέλη) του δικαστηρίου αποφάσισε με έξι ψήφους υπέρ και πέντε κατά, κάνοντας δεκτή τη θέση της Εισαγγελίας περί απορρήτου.