Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι άνθρωποι (;) τρελαθήκανε! Εχουν, πλέον, ξεφύγει εντελώς. Ο λαός έχει μόνο μια επιλογή σωτηρίας: Να τους διώξει νύχτα !



Το ΔΝΤ - μετά από μακρές συνομιλίες και σε πλήρη συνεννόηση με όλα τα υπουργεία - βγήκε χτες και είπε: Ως Ελληνες χρωστάτε 350 δισ. ευρώ. Μέχρι το 2015 θα πρέπει ναξεπουλήσετε ό,τι έχετε και δεν έχετε για να εισπράξετε 50 δισ. ευρώ και να τα δώσετε στους τοκογλύφους. Και τότε, το 2015, αφού θα έχετε ξεπουλήσει όχι νησιά, δάση, βουνά και παραλίες, αλλά μέχρι και την τελευταία πέτρα που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, εφόσον δεν έχει αυξηθεί κι άλλο το χρέος σας (που θα αυξηθεί), θα χρωστάτε «μόνο» 300 δισ. ευρώ!
*
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διοχετεύει την είδηση ότι προωθεί νέο πακέτο κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών ύψους 30 δισ. ευρώ. Δηλαδή, αν προστεθούν όσα έχουν δοθεί ως «ενίσχυση» στους τραπεζίτες από το 2009, ξεπερνούν τα 108 δισ. ευρώ!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ! ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΌΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΞΙΑ, ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ!




AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ.( WWW.ISKRA.GR )

ΝΤΕΡΟΥΖ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΙTΕ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ...) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΤΕ € 50 ΔΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 2015!

ΜΠΟΜΠ ΤΡΑΑ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Η σημερινή συνέντευξη τύπου, της τρόικας, που σηματοδοτεί την έγκριση της 4ης δόσης(ύψους € 15 δις) των τροϊκανών δανείων καθώς και τοΜνημόνιο Νο4, ξεπέρασεακόμα και τον πλέον απαισιόδοξο νου! 

Κατά τη διάρκεια της, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ είπε ορθά - κοφτά,πως μέχρι το 2015, η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει € 50 δις μέσω του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας! Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του ποσού αυτού αρκεί να αναφέρουμε, πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για την περίοδο 2011 – 2013, έφτανε μόλις τα € 7 δις...

Ζήτω ο αγωνιζόμενος Αιγυπτιακός λαός!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011


Το διώξιμο του Μουμπάρακ από την προεδρία της Αιγύπτου αποτελεί, πρώτα και κύρια, νίκη των αιγυπτιακών λαϊκών μαζών, των εξεγερμένων εργατών, των νέων και των φτωχών ανθρώπων της χώρας που με αξιοζήλευτη επιμονή και θάρρος τσάκισαν το φόβο και με συνεχείς διαδηλώσεις και μάχες -τουλάχιστον δύο εβδομάδων- πέτυχαν έναν από τους στόχους τους. Και μόνο γι’ αυτό, δίκαια πανηγυρίζουν όλοι οι αραβικοί λαοί αυτές τις ώρες και αισθάνονται αλληλέγγυοι όλοι οι καταπιεσμένοι και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Πριν από όλα, οι ώρες αυτές ανήκουν στους εκατοντάδες νεκρούς μάρτυρες που έπεσαν στα οδοφράγματα στο Κάιρο και αλλού.
Η 11 του Φλεβάρη αξίζει πλέον να αποτελεί την ημέρα σύμβολο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, μιας και είναι η μέρα που δύο μεγάλες γνήσιες λαϊκές εξεγέρσεις έριξαν δύο από τους πιο αντιδραστικούς λαομίσητους θρόνους: το 1979 στο Ιράν και το 2011 στην Αίγυπτο. Απόδειξη της δύναμης των λαϊκών μαζών, όταν αυτές μπαίνουν αποφασιστικά στο προσκήνιο της Ιστορίας και της ταξικής πάλης.
Το αντιδραστικό καθεστώς στην Αίγυπτο, η μικρή μειοψηφία του πλούτου και οι δυτικοί προστάτες τους με επικεφαλής τους Αμερικάνους, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα πάντα έσπευσαν να ξεφορτωθούν τον Μουμπάρακ με τη συνδρομή της ηγεσίας του στρατού. Σκοπεύουν έτσι να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή και να υπονομεύσουν την εξέγερση, κρατώντας την Αίγυπτο στην ίδια φιλοδυτική τροχιά και διατηρώντας το ίδιο κοινωνικό καθεστώς. Θα διαπιστώσουν, όχι πολύ αργά, πως οι αιγυπτιακές και γενικότερα οι αραβικές μάζες δεν βγήκαν στους δρόμους απλά για να δούνε να γίνεται μια απλή αλλαγή φρουράς, αλλά για πολλά περισσότερα. Και αν σήμερα δεν έχουν μια αληθινή λαϊκή επαναστατική ηγεσία στον αγώνα τους, σύντομα θα την αναδείξουν μέσα από τη φωτιά της πάλης τους και τη συνειδητοποίηση της δύναμης τους.

Το ΚΟ ΚΚΕ(μ-λ)

Αραβικές εξεγέρσεις με πολλά μηνύματα*

Το θερμό ρεύμα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής δεν ζέστανε μόνο τους φετινούς μήνες του χειμώνα αλλά άναψε τις καρδιές όλων των καταπιεσμένων λαών της υφηλίου. Οι λαοί και ιδίως οι νεολαίοι της Τυνησίας της Αιγύπτου, της Ιορδανίας έστειλαν σε όλους τους λαούς της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που δοκιμάζονται από τη σφοδρή επίθεση του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου ένα παλιό αλλά "ξεχασμένο" μήνυμα: ότι όταν οι λαοί, οι εργαζόμενοι, οι νέοι αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, όταν εισβάλουν στο προσκήνιο, ταρακουνούν κάθε φεουδάρχη ή καπιταλιστή εκμεταλλευτή, ανατρέπουν τις σταθερές των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Γράφουν τη δική τους ιστορία, αυτή που για δεκαετίες κάποιοι τους απαγορεύουν. Κάποιοι που τους θεωρούν απλώς πλήθος, άξιους μιας μοίρας που αυτοί φροντίζουν να τους ετοιμάζουν. Κάποιοι που δεν είναι παρά καλυμμένες δικτατορίες που λυμαίνονται τον πλούτο εκατομμυρίων εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗ «ΣΠΙΘΑ»


ΓΙΑ ΤΗ «ΣΠΙΘΑ»

Στις 5 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση στην Αργυρούπολη ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε την ιδεολογική κατεύθυνση της πολιτικής του κίνησης. Η θέση του ΑΣΚΕ για την κίνηση καταγράφεται στο φύλλο 137 (Ιανουάριος 2011) της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της «Σπίθας» ενισχύουν τις επιφυλάξεις μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα υπό την ιδιόμορφη κατοχή της «τρόικας», της οποίας μόνο το ένα από τα τρία κεφάλια (ΔΝΤ) εκφράζει την αμερικανική κατοχή, εναντίον της οποίας δικαίως η διακήρυξη καταφέρεται. Για την «Ενωμένη Ευρώπη», όμως, η κατοχή της οποίας εκφράζεται με τα άλλα δύο κεφάλια της τρόικας (Ε.Ε., ΕΚΤ), σε μια τόσο εκτεταμένη ανάλυση δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά! Παράλειψη; Δε νομίζουμε.

Να τους νικήσει ο λαός !



Τον ισχυρισμό ότι η αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση χαίρει λαϊκής αποδοχής, επαναλαμβάνει μονότονα ο Γ. Παπανδρέου, προχωρώντας σε λαθροχειρία του αποτελέσματος των πρόσφατων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ενώ παράλληλα συκοφαντεί τις εργατικές κινητοποιήσεις. Ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου ότι ο ελληνικός λαός «νομιμοποίησε» στην κάλπη την αντιλαϊκή πολιτική, είναι τουλάχιστον έωλος. Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με την καταβαράθρωση των ποσοστών των δυο κομμάτων και την ενίσχυση του ΚΚΕ.