Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μαζική λαϊκή απαίτηση από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ: Πάρτε πίσω τώρα την επίταξη!


Η μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 του Σαββάτου στα Προπύλαια. 



                 Το μήνυμα σαφές: «Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την επίταξη»!
Σωματεία, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές, έδωσαν το "παρών" στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και καταδίκασαν την πολιτική επιστράτευση της συγκυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους στο Μετρό.

Mάχη των ιθαγενών για το δάσος στο Εκουαδόρ με πετρελαϊκή εταιρεία.


Με ματσέτες, φυσοκάλαμα, μαχαίρια και όπλα μια κοινότητα ιθαγενών στον Αμαζόνιο υπερασπίζεται την περιοχή Sani Isla από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία που εποφθαλμιά την εκμετάλλευσή της.

                                                                            Photograph: Ragnar Th Sigurdsson/Alamy



Οι κάτοικοι κατηγορούν την εταιρεία Petroamazonas ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα εξόρυξης σε μια περιοχή παρθένου τροπικού δάσους. Η φυλή Κίτσουα 


δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου το εκτάσεων 70.000 εκταρίων έδαφός της ενώ το ένα τέταρτο αυτής της γης περιλαμβάνεται στο εθνικό πάρκο Yasuni που θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον πλανήτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΕ : Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΜ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.


Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας



Δεν έχει, πλέον, σημασία, ποιοι υποκινούν ή καθοδηγούν κινητοποιήσεις και απεργίες, ούτε οι κατηγορίες για συντεχνιακά αιτήματα, ούτε οι ταλαιπωρίες στις μετακινήσεις μας, ούτε καν η άμεση έκβαση όποιας έμπρακτης διαμαρτυρίας. Το μόνο τώρα που έχει σημασία είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος επιβίωσης και αξιοπρέπειας και η διάψευση της «βεβαιότητας» του απερίγραπτου Στουρνάρα ότι δε φοβάται κοινωνική έκρηξη, διότι οι Ελληνες έχουν υπομονή!!!

Θεσσαλονίκη : Με κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων.


Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες των Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με θέμα :

 «Η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ο προλεταριακός διεθνισμός ως απάντηση στον αστικό εθνικισμό και στον κίνδυνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου».
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εξής κόμματα:

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται για 2η μέρα η Έκθεση για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

Στη Θεσσαλονίκη άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες της η Έκθεση της ΚΝΕ για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή», του οργάνου του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του χρονικού του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Νέοι δρόμοι στην ενημέρωση, νέοι δρόμοι στη χειραγώγηση» με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

Αλ. Παπαρήγα: Αγώνας συστηματικός και σχεδιασμένος, για να μην μπορεί να τον τσακίσει ο αντίπαλος

 
Σε δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για τη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:
 
«Πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτό το παιχνιδάκι ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, με κασέτες, βιντεοσκοπήσεις, non paper, απομαγνητοφωνήσεις. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για το λαό και αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία και βγαίνει και από τις τελευταίες κινητοποιήσεις είναι ο λαός να ανασυνταχθεί,

Καταγγελίες για απόπειρα επίθεσης στον Α.Τσίπρα από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν. Την παρουσία και τις κινήσεις τους αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης τα οποία και προστατέψαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια. Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, o οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

«Ουδείς εξαιρείται» από την γκιλοτίνα! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη.


Ακούστε τους, ακούστε πώς ουρλιάζουν:

«Ουδείς εξαιρείται του νόμου»!
Αλλά όλοι αυτοί του «μαύρου μετώπου» που μιλούν για το «νόμο που άπαξ και ψηφίστηκε ουδεμία αντίρρησις νοείται» (!), νομίζετε ότι απευθύνονται μόνο στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Λάθος!
  • Απευθύνονται σε όλη την κοινωνία που... «πρέπει να συμμορφωθεί»! Τι λένε:

Συνεχίζεται η απεργία στην «Κόκα Κόλα» στη Γερμανία.


Συνεχίζεται έως την ερχόμενη Τρίτη η απεργία των εργαζομένων στα 50 εργοστάσια της «Κόκα Κόλα» στη Γερμανία, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις 6% στους μισθούς για 12 μήνες.


 Απεργοί στο Mannheim
 Οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι είχαν αποδεχτεί το 2006 και το 2010 περικοπές μισθών, για να μην γίνουν απολύσεις, πράγμα που αποδείχτηκε αυταπάτη, καθώς το μονοπώλιο προγραμματίζει απολύσεις, την ανάθεση δραστηριοτήτων σε άλλες εταιρείες και την παραπέρα ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας.