Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αγρια επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ζώνης


  • ΚΚΕ: Η καταστολή κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οποία καταφεύγει όλο και πιο συχνά η κυβέρνηση, πρέπει να προσκρούσει στη μαζική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών στρωμάτων
  • ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πτοούνται από μια τέτοια πρακτική, αλλά, ίσα - ίσα, ατσαλώνονται και δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την ταξική τους ενότητα για τα δικαιώματά τους
Η επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη διάρκεια κινητοποίησης έξω από τον ΟΛΠ ήταν προσχεδιασμένη, άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη.

Νέα μέτρα= Βαρέλι δίχως πάτο!


Tου Κυριάκου Χάλαρη


Για άλλη μια φορά ο ερχομός των εκπροσώπων του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι τα μέτρα της Τρόικα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Ότι θυσίες και να κάνουν οι εργαζόμενοι, όσους μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και αν παραχωρήσουν, πάντα θα υπάρχει κάτι ακόμα που θα πρέπει να δώσουν. Οι σύνοδοι κορυφής της ΕΕ, οι διαβουλεύσεις στο εξωτερικό με το Σαρκοζί και τη Μέρκελ, τα υπουργικά συμβούλια, πάντα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεφύγει από αυτό το πλαίσιο. Έτσι και τώρα, μετά τις συνεχείς κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα», όπως μετά από κάθε τέτοιου είδους διαβεβαίωση, τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να παρθούν μέτρα που να εξοικονομούν:

Για το προωθούμενο ενιαίο μισθολόγιο – ποινολόγιο στις ΔΕΚΟ και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί μη μείωσης των μισθών


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση, αφού μετά την υπογραφή του μνημονίου μείωσε μέσα στο τελευταίο 11μηνο κατά 30-40% τους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, έρχεται τώρα με το νέο πακέτο μέτρων για το 2012-2015 και την επιβολή σ’ αυτούς ενός «ενιαίου μισθολογίου – ποινολογίου» να μειώσει εκ νέου τις αποδοχές τους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η φτωχοποίηση των εργαζομένων με την εξίσωση προς τα κάτω των μισθών τους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.



Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Το συνέδριο αποτέλεσε μεγάλο γεγονός με σημασία για την πορεία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, που μέσα σε συνθήκες ολομέτωπης και πρωτόγνωρης αντεργατικής επίθεσης, βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Παράλληλα αποτέλεσε γεγονός με ειδικό βάρος και για την εργατική τάξη της χώρας μας, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που μεγαλώνουν οι ευθύνες και για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
Η συμμετοχή στο Συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς «αγκαλιάστηκε» από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Ήταν ένα Συνέδριο όπως αρμόζει στις ταξικές δυνάμεις.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ : «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»


Ο Αλ. Αλαβάνος μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη τόνισε τα παρακάτω:



«Πρώτο : Είναι θετική η πρωτοβουλία της περιφέρειας να ανοίξει η συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν αρκεί όμως αυτό. Η Περιφέρεια πρέπει να πάρει θέση για την πλήρη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που έχει δημιουργήσει προβλήματα όπως της Κερατέας.

Δεύτερο : Δεν είναι  μόνο κριτήριο για τον σχεδιασμό το κόστος του έργου. Αν για παράδειγμα ήταν δυνατό να γίνει ΧΥΤΑ πάνω στην Ακρόπολη δωρεάν, είναι φανερό ότι δεν θα το κάναμε. Υπάρχουν δύο άλλα πολύ σοβαρά κριτήρια. Η διαφύλαξη του μοναδικού και ιστορικού περιβάλλοντος της Αττικής, που δεν αντέχει άλλη κακοποίηση τύπου Γραμματικού ή Κερατέας. Και η θέληση των πολιτών. Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς για παράδειγμα,  την ομόθυμη απόφαση του λαού της Κερατέας και δεν μπορεί να προχωράει σε εφαρμογή σχεδίων που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό την βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχθηκαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από τον ΟΛΠ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό την βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση
που δέχθηκαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από τον ΟΛΠ. Η κυβέρνηση υποδέχτηκε τους διαμαρτυρόμενους ανέργους με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Η επίθεση εναντίον τους ήταν άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη.

ΜΑΤωσαν συγκέντρωση εργαζομένων του Περάματος


Εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι των ναυπηγείων του Περάματος που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στα ναυπηγεία, είχαν συγκεντρωθεί στις 3 το μεσημέρι έξω από τον ΟΛΠ, δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας με χρήση δακρυγόνων.
Οι εργαζόμενοι του Περάματος με κύριο αίτημα να στηριχθουν τα ελληνικά ναυπηγεία, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΟΛΠ. Εκεί θέλησαν να συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά τους απώθησαν, στη συνέχεια όμως τους χτύπησαν επανειλημμένα, πνίγοντας την περιοχή στα δακρυγόνα. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλουν ότι από τα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας.