Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ελένη Γερασιμίδου: Αναγκαία η μαζική συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία.


 Ελένη Γερασιμίδου: Αναγκαία η μαζική συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία.


«Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε το πρόβλημα, τις επιπτώσεις από την επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να δώσουμε τη λύση, μέσα από τη μαζική συσπείρωση στα σωματεία, την οργάνωση του αγώνα για να αποκρούσουμε τα μέτρα και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές και θα κάνει το λαό αφέντη στον τόπο του». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στους εργαζόμενους η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του Κόμματος, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί σε χώρους εργασίας του εμπορίου («Μαρινόπουλος», «Φωκάς», «ΝΟΤΟΣ»), συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Ο λαός να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων.


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αντιπαράθεση Στουρνάρα – Τσίπρα στη Βουλή.



Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Σήμερα παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις τους δεν δίνουν λύση στα βάσανα και τις αγωνίες των εργαζομένων. Από τη μία μεριά ο λαός είναι αντιμέτωπος με τους κυβερνητικούς εκβιασμούς για την ανάγκη υλοποίησης των άγριων μέτρων και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, που θα έχουν τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : Σημαντική άνοδος - παρακαταθήκη για την ενίσχυση του ΜΑΣ. Αύξηση των ποσοστών της ΠΚΣ σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, πρωτιές σε δεκάδες συλλόγους.


Η διακριτή, σημαντική ενίσχυση των ποσοστών της Πανσπουδαστικής ΚΣ, πανελλαδικά, και στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, σφράγισε το αποτέλεσμα των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. 



Με ενισχυμένη τη θέση του, με νέες δυνάμεις, το ΜΑΣ θα εντείνει τη δράση του για την ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, για ζωντανούς και αγωνιστικούς συλλόγους, που να οργανώνουν την πάλη των σπουδαστών. 

Ελλάδα έτος 2013 : Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επτά νησιά χωρίς παιδίατρο Κύθηρα, Πάρος, Σίφνος, Κύθνος, Πάτμος, Σέριφος, Κέα.


Η Κέα είναι το έβδομο κατά σειρά νησί που παραμένει χωρίς παιδίατρο μετά τα Κύθηρα, την Πάρο, τη Σίφνο, την Κύθνο, την Πάτμο και τη Σέριφο, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Τα 800 παιδιά του νησιού και αρκετά νεογνά στερούνται την εξειδικευμένη αντιμετώπιση που χρειάζονται.

Εκτός από τα 800 παιδιά του νησιού και αρκετά νεογνά που στερούνται την εξειδικευμένη αντιμετώπιση που χρειάζονται, τις ανάγκες των 3.000 κατοίκων της Κέας καλείται να καλύψει ένας μόνο γενικός γιατρός, ενώ, όπως σημειώνεται, ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται κατά περίπου 1.000 επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα.

"Ποντικοπαγίδα" χωρίς πυρασφάλεια το κτήριο της Marfin.Ρεπορτάζ της Λαζαρίδου Ε. στην εφημερίδα "ΑΥΓΗ".


Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης προέκυψε ότι είχε δοθεί εντολή στους υπαλλήλους να μη φύγουν πριν τις τρεις




"Δεν αναιρώ τη σημασία της εγκληματικής ενέργειας, αλλά αν υπήρχε έξοδος κινδύνου, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το γεγονός κι όχι να χάσουν τη ζωή τους σ' αυτήν την ποντικοπαγίδα". Με την ψυχραιμία που της δίνει πλέον η χρονική απόσταση, αλλά και τη σαφήνεια που της υπαγορεύει η επαγγελματική της ιδιότητα ως δικηγόρος, η αδελφή της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που έχασε τη ζωή της στον εμπρησμό της Marfin τον Μάιο του 2010, έδωσε χθες το περίγραμμα της τραγικής ιστορίας που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε τρεις ανθρώπους.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χρειάζεται οργανωμένη αναμέτρηση με τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους.


Για την επίθεση ενάντια σε μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :


«Το σκυλολόι των μεγαλοϊδιοκτητών γης στη Μανωλάδα Ηλείας και των μπράβων τους, η ένοπλη δολοφονική επίθεσή τους ενάντια σε εργάτες γης, πρέπει να θρέψει σε κάθε νέο και νέα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών την οργή και την απόφαση για οργανωμένη αναμέτρηση με τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους.
Με πυροβολισμούς και δεκάδες τραυματίες πλήρωσαν τους μετανάστες εργάτες, που έχουν στη δούλεψή τους, γιατί ζήτησαν το αυτονόητο: τα δεδουλευμένα μηνών.

Μανω(ελ)λάδα. Επίκαιρο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.


Μανω(ελ)λάδα


Ηταν 31 Μάρτη 2011.
«Κόκκινο χρυσό» αποκάλεσε τότε τις φράουλες της Μανωλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φροντίζοντας ταυτόχρονα να επιδαψιλεύσει δάφνες στους «πρωτοπόρους», όπως αποκάλεσε τους εκεί «τσιφλικάδες».
Είναι οι ίδιοι «τσιφλικάδες» που έβγαζαν και βγάζουν το «χρυσό» τους χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους της «ανθρωπιάς» απέναντι στους μετανάστες εργάτες γης.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης στη Μανωλάδα.


 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες επειδή διεκδικούσαν τα αυτονόητα. Να πάρουν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους.
Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις μπράβους ενός μεγαλοτσιφλικά συνάντησαν καταιγισμό πυρών από καραμπίνες και περίστροφα.