Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Μία επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ !


Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν μπροστά τους μία επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό! Αυτή είναι η επιλογή - στήριγμα για το λαό την επομένη των εκλογών. 


Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα προκύψει κυβέρνηση. Οποια κι αν είναι όμως αυτή η κυβέρνηση, είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερή, αυτό που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι η βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση. Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΚΚΕ, δεσμεύονται από τους όρους, τους κανόνες και τις συμφωνίες της ΕΕ και όλοι τους είναι με τους επιχειρηματίες και τον καπιταλισμό.

Διάβαζε θέσεις, μέτρα πράξεις ! Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Διάβαζε θέσεις, μέτρα πράξεις

Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τα κόμματα που διεκδικούν για λογαριασμό του κεφαλαίου την ψήφο του λαού ελαχιστοποιούν και στρογγυλεύουν τις εξαγγελίες τους έτσι ώστε να χωράνε όλοι μέσα σ' αυτές. Κοινό μοτίβο: «Κοιμήσου εσύ (εργάτη) και η τύχη σου (τα κέρδη του καπιταλιστή) δουλεύει».
Αυτό είναι και το ενιαίο πρόγραμμα με το οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ακόμα να διαλέξει ανάμεσα στην αυτοδιάλυση ή την ανασυγκρότηση...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη


Οι εξελίξεις στην ευρωζώνη επιβεβαιώνουν το βαθιά συστημικό χαρακτήρα της κρίσης, ως αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων της λιτότητας και της ύφεσης.  Όσοι  υποστήριζαν με σθένος τον αμιγώς «ελληνικό» χαρακτήρα της κρίσης και τις μνημονιακές συνταγές ως απάντηση σε αυτήν και απέρριπταν μετά βδελυγμίας κάθε ευρωπαϊκή παρέμβαση στην κατεύθυνση της στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της πολιτικής τους πρότασης. 

ΠΑΜΕ - Προς τους αγωνιστές ανθρακωρύχους της Ισπανίας


Συνάδελφοι,
Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα σας για τις δουλειές σας και την προστασία του κλάδου σας.
Για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση, οι κυβερνήσεις κάθε χώρας μαζί με την ΕΕ καλούν τους εργαζόμενους να δεχτούν να θυσιάσουν τα δικαιώματα και τις δουλειές τους. Σε αυτό το σκοπό αξιοποιούν και τα χρέη των χωρών. Χρέη που δημιουργήθηκαν από τις ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ 12/6/2012.«Όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων κλείνει, παύει να λειτουργεί και δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια γενικά και βεβαίως απέναντι στη ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε λοιπόν ότι η ενέργεια του κ. Μητρόπουλου να πάρει αποφάσεις που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, άρα και στην έναρξη μιας διαδικασίας ιδιωτικοποίησης είναι εκτός νόμου, με την έννοια ότι έχουμε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση και όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές.

Βέροια-δίκη μελών κι υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Ανταπόκριση από την Βέροια
Φοίβος- Σταύρος ΜακρίδηςΤα μέλη της Χρυσής Αυγής παίρνουν παράδειγμα απ’ την ηγεσία τους και συνεχίζουν να εφαρμόζουν στο δρόμο την τραμπούκικη συμπεριφορά τους. Αυτή τη φορά έκαναν επίθεση στη Βέροια, βάζοντας στο στόχο τους τον Γιώργο Βραχνή, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Το Σάββατο 9/6 μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Βέροια. Ύστερα από συμπλοκή που είχαν με μια τοπική ομάδα αναρχικών, οι Χρυσαυγίτες έκαναν κινητοποίηση από διπλανά χωριά και το ίδιο μεσημέρι χτύπησαν το καφενείο του Γ. Βραχνή, έκλεψαν διάφορα είδη, προπηλάκισαν τον κόσμο και τραυμάτισαν ένα άτομο, πετώντας του μια καρέκλα στο κεφάλι!

Μάκης Δενδρινός προπονητής Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ 1994-96 : Σήμερα, επιβάλλεται να εμπιστευτούμε και να ενισχύσουμε το ΚΚΕ.


Μάκης Δενδρινός
Παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας - προπονητής μπάσκετ

«Στις εκλογές της 17ης Ιούνη στηρίζουμε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που λένε την αλήθεια στο λαό, δεν κρύβονται πίσω από μισόλογα και προπάντων δεν τον εξαπατούν. Οι καιροί είναι κρίσιμοι για τη χώρα και ειδικά για τους νέους, που φαίνεται να μην έχουν μέλλον στον τόπο τους.

Σάββας Κωφίδης : Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο.


Σάββας Κωφίδης
Διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής

«Η βαθιά κρίση του καπιταλισμού ταράζει συθέμελα όλη την Ευρώπη. Τράπεζες και επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Χώρες με μεγάλη οικονομία (Ισπανία) αλλά και άλλες δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να διαχειριστούν την κρίση.
Οι εργαζόμενοι σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να περιμένουν ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα τα φορτώσουν πάνω τους. Όχι μόνο δε θα λυθούν προβλήματα αλλά η κατάσταση θα χειροτερέψει.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

http://mlekloges2012.blogspot.gr/
Οι δυο οργανώσεις και οι ανένταχτοι αγωνιστές που συγκρότησαν τα ψηφοδέλτια της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ κατεβαίνουν σ' αυτές τις εκλογές καλώντας το λαό, μετά το πρώτο μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη απορρίπτοντας τις κυρίαρχες δυνάμεις των μνημονίων, να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα αυτή τη φορά να αναδείξει την αντίθεσή του σε κάθε πολιτική εξάρτησης από Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και ΝΑΤΟ, να στείλει το μήνυμα της καθημερινής μαζικής αντίστασης στους δρόμους, τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία. Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θεωρεί ότι ο λαός δεν μπορεί, ειδικά μετά τα τελευταία 3 χρόνια που συνεχώς βρίσκεται στους δρόμους και στις απεργίες, να παραμένει θεατής – ψηφοφόρος των εξελίξεων αναθέτοντας σε άλλους τη διαπραγμάτευση των όρων της ζωής του και της ύπαρξης του τόπου του, ούτε καν τη βελτίωση, με το ίδιο αμέτοχο. Η αλλαγή στη ζωή του λαού δεν είναι κάτι που μπορεί να ανατεθεί σε τρίτους.
Αυτή η άποψη δεν θα μπορούσε παρά να εκφραστεί και στα ψηφοδέλτιά της. Όλοι οι υποψήφιοι είναι αγωνιστές που δίνουν όσα περισσότερα μπορούν στην ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος, που παλεύουν ώστε τα όργανα του κινήματος να είναι πραγματικά όργανα πάλης του λαού με τη μαζική του παρουσία και την ουσιαστική συμμετοχή του στις αποφάσεις τους. Παλεύουν ώστε ο λαός «να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, για να επενδύσει τις λαϊκές ελπίδες στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ που, επιτακτικά, απαιτεί η περίοδος που ζούμε, κόντρα στην πολιτική του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης» αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη για την ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος.

Γιώργος Μαργαρίτης : Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.


Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι συνειδητή πράξη πολιτικής, κοινωνικής επένδυσης. 

«Στις εκλογές του Μαΐου πολλοί, πάρα πολλοί ήσαν εκείνοι που πήραν αποστάσεις και καταψήφισαν τα δύο κόμματα που ως τότε διαχειρίζονταν την αστική πολιτική και αλληλοδιαδέχονταν το ένα το άλλο στην κυβέρνηση: το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές που έρχονται αυτό το πρώτο βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί.
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στην Ευρώπη και το μεγάλο κεφάλαιο ζητά επιτακτικά την αποκατάσταση της θέσης του στον παγκόσμιο ανταγωνισμό μέσα από την καταλήστευση και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Ολόκληρες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, οδηγούνται σε Ολοκαύτωμα για να σωθούν οι ισχυρότεροι «εταίροι» - τρομάρα μας - στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μνημόνιο επ’ αόριστον, είναι η "σταδιακή απαγκίστρωση" του κ. Κουβέλη!


Πάση θυσία κυβέρνηση, για επιμήκυνση της «δημοσιονομικής προσαρμογής» έως το 2017, πρότεινε η ΔΗΜΑΡ στη  διακαναλική συνέντευξη (10/6).

Διαβάζοντας προσεκτικά, η πρόταση για «σταδιακή απαγκίστρωση» δεν είναι παρά η παράταση της εφαρμογής του Μνημονίου σε βάθος χρόνου.

Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετάσχει σε… οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, αρκεί να εξασφαλίζεται η «απόρριψη μονομερούς ενέργειας καταγγελίας  του μνημονίου» και το «αμετάκλητο κεκτημένο» του ευρώ. Σε πρωινή εκπομπή σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετάσχει ακόμη και σε κυβέρνηση τύπου Μόντι! 

Στον άνεμο της κρίσης και των φονικών ζητούν να σκύψει το κεφάλι ο λαός!

Φωτιά έχει πάρει το προεκλογικό σκηνικό. Από τη μια η τρομοκρατία της (όλης και ακροδεξιάς) ΝΔ. Που περίπου καταγγέλλει το λαό ότι κάθε άρνησή του και αντίστασή του απέναντι στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και τις απαιτήσεις της οδηγεί τα παιδιά του στον… Τρίτο Κόσμο. Πρόκειται για τη σύγχρονη έκδοση των κηρυγμάτων για τους «κομμουνιστοσυμμορίτες» και για τα «εγκλήματά τους» με τα οποία είχε υπερασπιστεί η Δεξιά τη σφαγή και την εξόντωση που επέβαλαν στο λαό μας οι ιμπεριαλιστές πάτρωνές της. Τώρα η ΝΔ απαιτεί να σταματήσει η λαϊκή πάλη για το ψωμί και το μέλλον των παιδιών στο όνομα της «εθνικής ευθύνης» που είναι πάλι η υποταγή στον ιμπεριαλισμό. Αλλά προσθέτει πως η ίδια θα διαπραγματευτεί με το «νέο άνεμο» που πνέει στην Ευρώπη! Από δίπλα το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου απαιτεί και αυτό υποταγή του λαού και διεκδικεί ρυθμιστικό ρόλο στη «διαπραγμάτευση» στα σαλόνια της Κομισιόν. (Για κάποιο λόγο «ξεχνάνε» και οι δύο το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ…) Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και τους δύο ως αναρμόδιους και ανίκανους να διαπραγματευτούν, αφού αυτοί οι δύο υπέγραψαν πρόσφατα τις αποφάσεις που αλυσοδένουν στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση το λαό και τη χώρα. Και απαιτεί να κάνει εκείνος τη διαπραγμάτευση! Συμφωνώντας μάλιστα πως πνέει «νέος άνεμος» στην Ευρώπη! (Κι αυτός για κάποιο λόγο «ξεχνάει» το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ). Και τα στελέχη του μυούνται ολοένα περισσότερο στα δεδομένα του Γενικού Λογιστηρίου, του προέδρου των γερμανών σοσιαλδημοκρατών, των πρέσβεων του G-20 (τι να είπαν άραγε «κεκλεισμένων των θυρών» με τις «μεγάλες πρεσβείες»;)