Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: Eίτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τα πράγματα για το λαό θα είναι κυριολεκτικά μαύρα.



Την εκτίμηση ότι «το «κούρεμα» είτε είναι 50% είτε 70% ή 80%, από χέρι είναι σε βάρος του λαού, ενώ μπορεί να δίνει τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό τμήμα του κεφαλαίου και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων να ανακάμψουν», έκανε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σημειώνοντας ότι, είτε ελεγχόμενη είτε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τα πράγματα για το λαό θα είναι κυριολεκτικά μαύρα.

Η κ. Παπαρήγα προσέθεσε ότι, όταν χρεοκοπήσει ένα τμήμα του κεφαλαίου, θα δυναμώσει ένα άλλο, ενώ ο λαός συνολικά θα τα χάσει σχεδόν όλα, όσα είχε, που ήταν λίγα και με αυτή την έννοια ο λαός δεν μπορεί να περιμένει να χειροκροτήσει ή να μη χειροκροτήσει το κούρεμα, αλλά πρέπει να ακολουθήσει το δικό του ανεξάρτητο του δρόμο σε αντίθεση με τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, από τα μονοπώλια και από την ΕΕ.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ στον Γιώργο Παπαδάκη.


  
  Βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Αυτή η κατάρρευση, απ΄ ότι φαίνεται, αφήνει πίσω της στοιχεία και σημάδια τα οποία είναι συνταρακτικά. Έχουμε πλέον μια σύγκρουση νονών της νύχτας. Έχει σπάσει η ομερτά κι αυτά που θα δουν τα μάτια μας κι αυτά που θα ακούσουν τα αυτιά μας το επόμενο διάστημα θα είναι συνταρακτικά.
•    Εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι στόχος του μνημονίου ήταν η φτωχοποίηση της χώρας, η δημιουργία προϋποθέσεων και η δημιουργία δυνατοτήτων κερδοσκοπίας κάποιων αρπακτικών και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Π.Α.ΜΕ: Οι ανακοινώσεις του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ όσον αφορά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, δείχνει πως είναι ένα σώμα, μια σάρκα, μια ψυχή.



Οι ανακοινώσεις του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ όσον αφορά την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, δείχνει πως είναι ένα σώμα, μια σάρκα, μια ψυχή.
Για τους βιομήχανους δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Έχουμε σαφή και αντιτιθέμενα συμφέροντα. Ο ΣΕΒ ταυτίζει την ανάπτυξη της χώρας με το συμφέρον του που είναι κέρδη-κέρδη-κέρδη. Για να αυγατίσουν τα κέρδη, χρειάζεται να συμπιέσουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δηλώνουν σταθερά πρόθυμοι να στηρίζουν τα συμφέροντα των Βιομηχάνων και της μεγαλοεργοδοσιας, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της δήθεν διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Deutsche Bank:«Αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI αποτύχουν, τότε είναι αναπόφευκτη μια χρεοκοπία της Ελλάδας».



«Αν οι διαπραγματεύσεις για το PSI αποτύχουν, τότε είναι αναπόφευκτη μια χρεοκοπία της Ελλάδας».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Στο ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα πει στις τράπεζες απλά δεν πληρώνω, ο κ. Μάγιερ απαντά: «Τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε από το ΔΝΤ, ούτε από τις τράπεζες χρήματα.

Δήλωση του Μάκη Μαΐλη για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1.



Για μια ακόμα φορά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει το λαό, ενώ πολεμά ύπουλα τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο: της λαϊκής συμμαχίας για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.  Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κρύβει τις πραγματικές αιτίες και τον χαρακτήρα της κρίσης και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί προεκλογικά σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί χτυπήματος της φοροδιαφυγής και αναδιανομής, για να εμφανίσει ως λύση την κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Προκήρυξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ -ΚΙΝΗΜΑ ΡΗΞΗΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.


Προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Παρά την τρομοκρατία της χρεοκοπίας και την απειλή της ανεργίας και της πείνας για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τα νέα «μαύρα μέτρα»  κυβέρνησης – τρόικας - εργοδοσίας, η αντίσταση του κόσμου της δουλειάς στην δεν σταματάει. Ένα νέο απεργιακό κύμα έχει ξεσπάσει με επίκεντρο αυτήν την φορά χώρους του  ιδιωτικού τομέα, εμπνευσμένο από τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.  Με την σημαντική  απεργία στις 17 Γενάρη, ανοίγει ο δρόμος για ένα νέο γύρο αναμέτρησης. Να ξαναπιάσουμε το νήμα των πανεργατικών αγώνων, των απεργιών διαρκείας,  των καταλήψεων στους χώρους δουλειάς.

Αποσπάσματα ομιλίας του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ (Τετάρτη, 18 /01/12).


Το ζήτημα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.


•    Είναι σοκαριστική η επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση μισθών. Όλοι αυτοί που παριστάνουν τους τεχνοκράτες, και ειδικά ο πρωθυπουργός που φαίνεται να το έχει πάρει και ζεστά, αρνούνται να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα: τι σχέση έχουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα με τη μείωση του χρέους. Δεν απαντούν γιατί ξέρουν την απάντηση: καμία.
•    Είναι σκάνδαλο να επιμένει η κυβέρνηση, είτε απειλώντας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είτε πιέζοντάς τους εργοδότες και την ΠΑΣΚΕ να συμφωνήσουν αυτό που θέλει. Όταν την ίδια στιγμή, η τρόικα βγάζει την ουρά της απ έξω. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει ζητήσει μείωση μισθών. Όχι ότι θα την χάλαγε βεβαίως. Αλλά με έμμεσο τρόπο δηλώνει ότι όλη αυτή η υπόθεση εγείρεται από την κυβέρνηση για λογαριασμό κάποιων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση του ΣΕΒ στο ΚΚΕ.



Η λυσσασμένη επίθεση των εκπροσώπων των βιομηχάνων στο ΚΚΕ είναι ταξικά φυσιολογική. Αυτό που θέλουν, μαζί με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές συνεργάτες τους, είναι η εργατική τάξη, υποταγμένη, να λέει «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Γι' αυτό και το τόσο μίσος, όταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί για να αποτρέψει το ξήλωμα των στοιχειωδών κατακτήσεών της, για να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών της, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους.
Δεν σας φοβόμαστε, κύριοι. Η τάξη σας είναι ένα παράσιτο που εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών :Μετά την απεργία στις 17 Γενάρη...



•    Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα! 
•    Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία! 
•    Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους ηρωικούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους αυτοαπαχολούμενους που συμμετείχαν στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. 
Χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που απείχαν από τα μαθήματα τους, κλείσανε τις σχολές, πήραν αποφάσεις συλλόγων, εργαστηρίων, ετών, εξαμήνων και κατέβηκαν στο δρόμο στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους εργάτες που «παράγουν» τη ζωή και τον πλούτο.

Δεν έχουν πληρωθεί 1,5 εκατ. λογαριασμοί με το χαράτσι.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Παρά τους άθλιους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα και τη διακοπή ηλεκτροδότησης για όσους δεν το πληρώσουν, στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αναδεικνύουν: Αφ' ενός ότι μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορεί να πληρώσει αφ' ετέρου ότι πολλά λαϊκά νοικοκυριά, ακόμα κι αν έχουν να πληρώσουν, δεν υποκύπτουν σε αυτό τον εκβιασμό και δεν είναι διατεθειμένοι να στερηθούν βασικές τους ανάγκες για να καταβάλουν το χαράτσι. Θυμίζουμε ότι το χαράτσι θα επιβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το 2015 και ήδη τις επόμενες μέρες θα σταλούν λογαριασμοί με την πρώτη δόση του χαρατσιού για το 2012.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Μπροστά μας η ανάγκη κεντρικής αναμέτρησης!

Να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, στους κεντρικούς και βασικούς στόχους της επίθεσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου! Σε αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στα οποία αναφέρεται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, που επείγονται να προωθήσουν παραπέρα το ξετίναγμα της χώρας, τη συντριβή των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας. Με «αδιευκρίνιστο» το αν και με ποιους όρους θα υλοποιηθεί το περίφημο κούρεμα (PSI), με εξαιρετικά αμφίβολη τη νέα δανειακή σύμβαση και χρησιμοποιώντας αυτά ακριβώς ως όπλα εκβιασμού οι ιμπεριαλιστές απαιτούν και προωθούν εδώ και τώρα την… υλοποίηση του «Μνημόνιου 2», πριν ακόμα αυτό ψηφιστεί! Γι’ αυτό έχουν έρθει στην ημερήσια διάταξη μέτρα που δεν στοχεύουν «απλώς» σε ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, αλλά στην κατάργηση των όρων συγκρότησης της πάλης της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζόμενων μαζών. Παράλληλα κλιμακώνεται η διάλυση κάθε στοιχειώδους κοινωνικής κατάκτησης του λαού και η προώθηση της υποθήκευσης-αρπαγής κάθε δημόσιου πλούτου της χώρας. Εξάλλου αυτό είναι σε κάθε περίπτωση και το πραγματικό περιεχόμενο της «εθνικής σωτηρίας» που φέρνουν τα δάνεια των ιμπεριαλιστών από το 1823 ως σήμερα!
Στη σημερινή συγκυρία, οι ιμπεριαλιστές δεν παραγνωρίζουν βέβαια την αποσάθρωση του πολιτικού συστήματος της χώρας, το ξετίναγμα των κομμάτων τους που εδώ και δεκαετίες τούς κάνουν τις «δουλειές» τους. Με βάση όμως την ένταση της κρίσης και των ανταγωνισμών τους, αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση του πολιτικού προσωπικού (τους), τις ανισορροπίες και αντιφάσεις της κυβέρνησης που έστησαν ως μια παραπάνω δυνατότητα να επιταχύνουν τις πολιτικές καταλήστευσης της χώρας και του λαού.

Για μερικά ζητήματα που έχουν προκύψει στον Πειραιά

1. Για την κίνηση που έγινε στο Πέραμα και τη συνέχειά της


Με βάση απόφαση συνέλευσης της ΕΛΜΕ αμέσως πριν τα Χριστούγεννα για συλλογή σχετικών στοιχείων από μαθητές, συνάδελφοι από την ΕΠΑΣ Περάματος πληροφορήθηκαν από μαθητές για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που είχε γίνει στα σπίτια τους από τη ΔΕΗ λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Οι συνάδελφοι μαζί με μαθητές του σχολείου έκαναν περιοδεία στα σχολεία του Περάματος για να προπαγανδίσουν κινητοποίηση στη ΔΕΗ Πειραιά με απαίτηση την επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια των μαθητών. Την Πέμπτη 22/12 συγκεντρώθηκαμε στη ΔΕΗ στα Καμίνια περίπου 45 εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και αλληλέγγυοι, παρεμβήκαμε στο χώρο με ενημέρωση για το λόγο της διαμαρτυρίας και συνθήματα όπως «ψωμί, δουλειά, ρεύμα και νερό - στη ζωή δικαίωμα για όλο το λαό» και «χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό - κανένα σπίτι εργατικό». Στη ΔΕΗ βρήκαμε κλίμα αλληλεγγύης από άλλους πολίτες αλλά και εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά άθλια συμπεριφορά από τη διεύθυνση του καταστήματος, η οποία μας είπε ότι «δεν πρόκειται να υπογράψει επανασύνδεση».
Ακολούθησε συζήτηση όπου αποφασίστηκε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την ΕΛΜΕ Πειραιά για την επανασύνδεση του ρεύματος. Για το λόγο αυτό δόθηκε ραντεβού την επόμενη μέρα στο Πέραμα. Ετσι έγινε την Παρασκευή 23/12 με την παρουσία εικοσιπέντε περίπου εργαζόμενων.

Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για το "Άπαρτο Κάστρο"

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει τον εμπρησμό, αργά το βράδυ της Δευτέρας 16/1, του «Απαρτου Κάστρου», που είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του. Εκτός από σύμβολο του σκληρού και πολύμηνου αγώνα του λαού της Κερατέας, για να μην εγκατασταθεί η χωματερή στο Οβριόκαστρο, το κτίσμα του «Απαρτου Κάστρου», στο χώρο του πρώην μπλόκου του ΒΙΟ.ΠΑ., αποτελούσε όλο αυτό το διάστημα, κι ένα ζωντανο χώρο συνάντησης και πραγματοποίησης συζητήσεων και συνελεύσεων των κατοίκων.
Η ενέργεια αυτή, που έχει σαφώς, χαρακτήρα τρομοκράτησης του λαού της Κερατέας, έρχεται ύστερα κι από την εκ νέου, έκφραση της πρόθεσης της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ, για την εγκατάσταση χωματερών σε Γραμματικό και Κερατέα και την απόρριψη από το ΣτΕ, των προσφυγών των Δήμων Κερατέας και Γραμματικού, ενάντια στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ.
Ο λαός της Κερατέας, όμως, δε πρόκειται να τρομοκρατηθεί! Θα συνεχίσει και εντείνει το δίκαιο αγώνα του, μέχρι την επίτευξη τελικής νίκης.

Το «Απαρτο Κάστρο», σύμβολο αγώνα!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Οχι στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στην Κερατέα!

Οσο κλιμακώνεται η επίθεση του συστήματος… περισσεύει η φιλανθρωπία

Οι μέρες που πέρασαν, μέρες «χρονιάρες», για μεγάλα τμήματα του εργαζόμενου λαού ήταν δύσκολες από τις επιπτώσεις μιας ανελέητης επίθεσης που κλιμακώνεται, πλέον, καθημερινά. Φανερά τα σημάδια της απόλυτης εξαθλίωσης στο σώμα της εργατικής τάξης και του λαού από τις απολύσεις, την ανεργία, τα απλήρωτα μεροκάματα, τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις. Και οι φιλεύσπλαχνοι αστοί με όλο τον εσμό παπάδων, επαγγελματιών φιλανθρώπων, καναλαρχών και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, ακόμα και της ΟΝΝΕΔ, σε έναν μαραθώνιο προσφοράς ελεημοσύνης σε «γονατισμένους» από την ανέχεια ανθρώπους.
Σε αντιπαράθεση με αυτή την αστική χυδαιότητα της υποκρισίας και της επαλήθευσης της παροιμίας «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι» εκδηλώθηκε μαζικά η λαϊκή–εργατική αλληλεγγύη ιδιαίτερα στους απεργούς χαλυβουργούς στον Ασπρόπυργο καθώς και εκδηλώσεις αγωνιστικής συμπαράστασης σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε όλη τη χώρα σε εστίες αντίστασης και πάλης των εργαζόμενων.