Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αναχώρηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα για την κηδεία του εκλιπόντα προέδρου της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες Φρίας.


Αναχώρηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα για την κηδεία του εκλιπόντα προέδρου της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναχωρεί για την Βενεζουέλα την Πέμπτη 07/03/2013 το πρωί ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Νατάσσα Μποφίλιου : Μιλάμε για τον Τσίπρα σαν να είναι ηθοποιός, εγώ ψηφίζω ΚΚΕ.


Αναδημοσίευση της συνέντευξης της Νατάσσας Μποφίλιου στο site aixmi.gr



Κύκλος, Σάββατο βράδυ. Στο μαγαζί που τραγουδάει η Νατάσσα Μποφίλιου, ο κόσμος συνωστίζεται έξω από νωρίς. Χίλια τετρακόσια άτομα χωράει το μαγαζί, όμως μέσα δεν πέφτει καρφίτσα. Αγαπημένο πρόσωπο της νέας γενιάς -και η ίδια άλλωστε ανήκει σε αυτήν- τραγουδάει για το κοινό της, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό. “Εν λευκώ”, “Ασπιρίνη”, “Μέρες του Φωτός”… Το κοινό παθιάζεται μαζί της, απελευθερώνεται…
Τη συνάντησα μία ώρα πριν ξεκινήσει η παράσταση. Μιλήσαμε για όλα. Κυρίως για πολιτική. Ήταν η πρώτη της πολιτική συνέντευξη, μου είπε. Στα 30 της χρόνια, έχει κατασταλαγμένη άποψη για την Αριστερά, γνωρίζει τι θα ήθελε να αλλάξει και γιατί ψηφίζει το Κ.Κ.Ε.

ΚΚΕ: Η συμφωνία συγκυβέρνησης τρόικας προβλέπει αυτό που απαιτούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑ



Για τις συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός για τον κατώτατο μισθό και συνολικά για τους μισθούς και τις απολύσεις.

ΠΑΜΕ: Θα είμαστε δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας.


Τη βαθιά της θλίψη, την αλληλεγγύη και τησυμπαράστασή της στην εργατική τάξη και το λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του προέδρου της, Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βενεζουέλας (Central Unitaria de trabajadores de Venezuela)
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στην εργατική τάξη και το λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του προέδρου της, Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΝΕ για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες.

Συλλυπητήριο μήνυμα, στην οικογένεια, την κυβέρνηση, το λαό και την νεολαία της Βενεζουέλας, απέστειλε η ΚΝΕ

Στο μήνυμά της τονίζεται: «Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Η ΚΝΕ παραμένει αλληλέγγυα στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας, στον αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή, για να καθορίζουν οι ίδιοι τη ζωή και το μέλλον τους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ντόπια αντίδραση και κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής παρέμβασης.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Αντίο Ούγκο Τσάβες.


Η ιστορία είναι πάντα δίκαιη και γαλαντόμα με αυτούς που στέκονται απέναντί της σαν ισότιμοι συνομιλητές της και ενεργοί διαμορφωτές της προς μια άλλη, δίκαιη κοινωνία. 


Ο Ούγκο Τσάβες ήταν ένας από αυτούς. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπήρξε η ζωντανή απόδειξη ότι οι επαναστατικές ιδέες και τα κινήματα μπορούν να νικάνε, αλλά μπορούν και να αλλάζουν τον κόσμο.

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη για το ρατσιστικό παραλήρημα υποψήφιου της Χρυσής Αυγής στο Βρετανικό κανάλι Channel4.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στάλθηκε το βίντεο με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, που μιλά για "φούρνους" και "φόνους αλλοδαπών"



Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel4, στο οποίο απεικονίζεται υποψήφιος της Χρυσής Αυγής να δηλώνει ότι είναι "έτοιμοι να ανοίξουν τους φούρνους για τους αλλοδαπούς", αλλά και να βρίζει και να απειλεί μετανάστες στο δρόμο.

Όλιβερ Στόουν και Σον Πεν λένε "αντίο" στον Τσάβες.


Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, υποστηρικτής εδώ και χρόνια του Ούγκο Τσάβες, χαρακτήρισε "μεγάλο ήρωα" τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και πρόσθεσε πως "θα μείνει πάντα στην ιστορία".




"Θρηνώ για την απώλεια ενός μεγάλου ήρωα για ένα μεγάλο μέρος του λαού του και για όλους εκείνους που μάχονται στον κόσμο για μια θέση", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Στόουν. 

"Φίλε μου αναπαύσου εν ειρήνη", πρόσθεσε. 

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες



«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας που έδωσε σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια.
Ο Ούγκο Τσάβες εξέφρασε τη θέληση του λαού της Βενεζουέλας και εξελέγη πρόεδρος της χώρας του κερδίζοντας τέσσερις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις το 1998, το 2001, το 2006 και το 2012.
Πρωταγωνίστησε στην προώθηση πολιτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενάντια στην επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ντόπια αντίδραση.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες.


Ανακοίνωση για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες



Στα μέρη του Μπολίβαρ, του Τσε και του Μάρκος ξαναγεννήθηκε στα τέλη του περασμένου αιώνα η περηφάνια. Σε κείνη τη μικρή γωνιά του πλανήτη, ένας ονειροπόλος σύντροφος από τη Βενεζουέλα θύμησε ξανά στο λαό του, τους ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής, τα ξεχασμένα θύματα από τα κόλπα του Φρίντμαν και των απογόνων του, τη λέξη αξιοπρέπεια. Τη λέξη σοσιαλισμός.
Τον είπαν λαοπλάνο, τρομοκράτη, δικτάτορα. Τον πολέμησαν, τον συκοφάντησαν. Όμως αυτός με τους συντρόφους του από την Κούβα, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τους αγνοοούσε, τους χλεύαζε.

«... από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά... ».Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και με βάση το κριτήριο ότι φτωχός στον κόσμο θεωρείται όποιος ζει με 1,25 δολάρια τη μέρα, το 2011 οι φτωχοί του πλανήτη ξεπερνούσαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.


Αν το κριτήριο αυξηθεί στα 2 δολάρια τη μέρα, τότε η φτώχεια έχει ρουφήξει στη δίνη της πάνω από το μισό πληθυσμό της Γης...
Ενδεικτικό των ρυθμών φτωχοποίησης του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ότι μόνο μέσα σε ένα εξάμηνο, την περίοδο Ιούνης - Δεκέμβρης 2010, στους ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας προστέθηκαν άλλα 44 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.
Τι σημαίνει φτώχεια καταγράφεται στις διεθνείς μελέτες:

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε πένθος.Συλλυπητήρια αδέρφια.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε πένθος.Συλλυπητήρια αδέρφια.

Τιμή και δόξα στον αγαπημένο μας Ούγκο Τσάβεζ 

Este martes, a las 04:25 de la tarde, murió el Comandante Presidente Hugo Chávez, líder, maestro y guía de la Revolución Bolivariana. El anuncio lo realizó el vicepresidente Ejecutivo, Nicolás Maduro Moros, en cadena nacional de radio y televisión.
¡Honor y Gloria a nuestro amado Hugo Chávez!

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο μεγάλος αριστερός ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες

 

Στη μάχη με τον καρκίνο υπέκυψε, σε ηλικία 58 ετών, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολα Μαντούρο, κάνοντας λόγο για στιγμή «βαθιάς θλίψης».