Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης


Η Αλέκα Παπαρήγα για την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης




«Οι συνοπτικές δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα, του κυρίου Βενιζέλου και του κυρίου Κουβέλη, δηλαδή της κυβέρνησης, δεν πρέπει να καθησυχάζουν ούτε έναν εργαζόμενο. Η λογική που έχουν περί ισοδύναμων μέτρων είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους οποίους αυθαίρετα θα τους κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας για τις πυρκαγιές.


Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012 από την περιοχή Αργυρά και επεκτάθηκε γρήγορα στα γύρω χωριά Σελλά, Πιτίτσα, Άνω Καστρίτσι, Κάτω Καστρίτσι, Πλατάνι φθάνοντας ως τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και εκτρεπόμενη προς Άγιο Βασίλειο και Δρέπανο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και περιορισμού της επέκτασης της πυρκαγιάς, όσο και αποφυγής ανεπιθύμητων καταστάσεων όπως απώλειες ζωής.

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με μέλη ΔΣ Συλλόγων ΔΕΠ


Δελτίο Τύπου για την συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με μέλη ΔΣ Συλλόγων ΔΕΠ


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) των Πανεπιστημίων της χώρας που συντονίζονται με αιχμή την εναντίωση στο νέο Νόμο-Πλαίσιο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι πανεπιστημιακοί καθηγητές έθεσαν το ζήτημα της ανάγκης κινητοποιήσεων και συντονισμού της δράσης καθηγητών, φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ .


Για την συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ




«Για μας είναι καθαρό ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα οδηγήσει σε εξαγορές, συγχωνεύσεις, σε απολύσεις. Και το πιο επίκαιρο και άμεσο ζήτημα σήμερα είναι η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας και σε «καλή» και «κακή», πράγμα που συνεπάγεται η ιδιωτικοποίηση με φοβερές συνέπειες και στους εργαζόμενους στην ΑΤΕ, αλλά ακόμα μεγαλύτερες στην αγροτιά. Γιατί όπως ξέρουμε λόγω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει υποθηκεύσει τη γη της στην Αγροτική Τράπεζα.

Η Ρωσική κυβέρνηση κόβει λεφτά από την υγεία και την παιδεία και αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες.


Στην αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της κατά 25,8% προχωρά η Ρωσία. Οι επιπλέον πόροι θα προέλθουν από περικοπές στην Παιδεία και στην Υγεία.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το 2013 οι δαπάνες για την άμυνα θα ανέλθουν σε 2,346 τρισ. ρούβλια (περίπου 59 δισ. ευρώ). Προβλέπεται και νέα αύξηση 18,2% το 2014 και 3,4% το 2015.

Συρία: Νεκρός ο Υπουργός Άμυνας μετά από επίθεση καμικάζι.


Τρομοκρατική επίθεση στην Συρία



Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, ο Νταούντ Ράτζα, σκοτώθηκε σήμερα στην επίθεση καμικάζι που είχε στόχο το κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

"Ο στρατηγός Νταούντ Ράτζα έπεσε ως μάρτυρας στην τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο το κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας", μετέδωσε η τηλεόραση, η οποία είχε μεταδώσει νωρίτερα πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια μιας συνεδρίασης υπουργών και υπευθύνων της ασφάλειας.

Αλέκα Παπαρήγα: Αντιλαϊκά τα ισοδύναμα μέτρα,


Τα όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα.

"Οι συνοπτικές δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα, του κυρίου Βενιζέλου και του κυρίου Κουβέλη, δηλαδή της κυβέρνησης, δεν πρέπει να καθησυχάζουν ούτε έναν εργαζόμενο", τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε:
"Η λογική που έχουν περί ισοδύναμων μέτρων είναι μια λογική και πρακτική που θα οδηγήσει στην αφαίρεση και μέρους του μισθού και των συντάξεων και των παροχών σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων τους οποίους αυθαίρετα θα τους κατατάξουν σε μεσαία και ανώτερα εισοδήματα.

Μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς χτες στην Αθήνα.

Συνθήματα αλληλεγγύης στους αποφασισμένους απεργούς χαλυβουργούς στο κέντρο της Αθήνας στο χτεσινοβραδινό συλλαλητήριο, στο οποίο κάλεσε το Σωματείο των χαλυβουργών μόλις χτες το μεσημέρι.


οργή των χαλυβουργών, που εδώ και 9 μήνες δίνουν ένα σκληρό και τίμιο αγώνα για να έχουν ψωμί τα παιδιά τους αλλά εισπράττουν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και τη στήριξη που της προσφέρει η κυβέρνηση, «ήχησε» χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, στην έκτακτη κινητοποίηση που οργάνωσε το σωματείο τους. Δίπλα της, η οργή εργατών και σωματείων από διάφορους κλάδους και γειτονιές της Αττικής που, διαδηλώνοντας στο πλευρό των ηρωικών απεργών, έδωσαν αποστομωτική απάντηση σε όσους παρουσιάζουν τους απεργούς απομονωμένους, ξεκαθάρισαν ότι δεν ανέχονται τη «λάσπη» και την τρομοκρατία, με την οποία η πλουτοκρατία απαιτεί να τσακίσει το ίδιο το δικαίωμά τους να παλεύουν για να μη ζουν σα σκλάβοι.

Όχι στα νέα Χαράτσια. Πορεία την Πέμπτη.


Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών που εξήγγειλε δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απαιτήσεις της τρόικα για άμεση εξεύρεση των 11,5 δις διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ακόμη μεγαλύτερης επίθεσης στο λαό.
Με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με ένταση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα και μέσω των φορολογικών δηλώσεων και μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ, με μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή ξεπουλήματος των δημόσιων κοινωνικών επιχειρήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο-, συντριβή των όποιων δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκεί, αύξηση των τιμολογίων και κατάργηση της έννοιας της κοινωνικής υπηρεσίας και παροχής.

Βρώμικη προπαγάνδα κατά των Χαλυβουργών.Άρθρο της εφημερίδας Ριζοσπάστης.


Βρώμικη προπαγάνδα



Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα μπαράζ επίθεσης στους απεργούς χαλυβουργούς από τα αστικά ΜΜΕ, ρίχνοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ την ευθύνη, γιατί, όπως λένε, θα κλείσει το εργοστάσιο. Βεβαίως, αν κλείσει το εργοστάσιο, απόλυτα υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης του Μάνεσης, αλλά συνυπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση που λέει ότι νοιάζεται για τους εργαζόμενους, αλλά ουσιαστικά δεν τους υπερασπίζεται, αφού είναι με τον μεγαλοεργοδότη. Βεβαίως, ο ηρωικός αγώνας των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που διαρκεί πάνω από 8 μήνες έχει γίνει «καρφί στο μάτι», όχι μόνο του συγκεκριμένου βιομήχανου, αλλά συνολικά των αστών.

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται…Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…».


Έλα και εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. 



Ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού. 
Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ όλη τη χώρα, είναι για ακόμα μια χρονιά  το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. 

Αυτά που ζούμε σήμερα δεν αξίζουν σε κανέναν.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο λαός δεν αντέχει ούτε ένα επιπλέον μέτρο.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ.: «Οσον αφορά τα νέα μέτρα, η ουσία είναι η εξής: Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, για λόγους περισσότερο εντυπώσεων και για να φανεί ότι είναι συνεπής με το προγραμματικό πλαίσιο των τριών κομμάτων, κάνει ένα άθλιο παζάρι, ότι τάχα προσπαθεί να μοιράσει τα βαρύτατα αντιλαϊκά ταξικά μέτρα αντί για ένα χρόνο, στα 2 και στα 3...

Απόφαση Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββατο 14/7.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 Σάββατο 14 Ιούλη 2012.



1. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτέλεσαν μία κρίσιμη καμπή στη σκληρή αντιπαράθεση που διεξάγεται σήμερα στη ελληνική κοινωνία. Αποτύπωσαν τις μεγάλες συγκρούσεις και διαιρέσεις που διαπερνούν την ελληνική κοινωνία, την ένταση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων των τελευταίων χρόνων, τις προσπάθειες ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ μετά την καταλυτική φθορά και απονομιμοποίηση που του είχε προκαλέσει το λαϊκό κίνημα.

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ : Συνάντηση με Υπουργό Βούρτση για προστασία των ανέργων.


Προς
Τον Υπουργό Εργασίας Κον Βρούτση.



Κύριε Υπουργέ
Η οικονομική καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Σε αρκετούς κλάδους έχουμε μεγάλη μείωση παραγωγής, με καταστροφικές συνέπειες.
Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι πετιούνται στο δρόμο. Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Έφτασε στο 1.500.000 των εργαζομένων. Από αυτούς επιδοτούνται οι 187.678 από τους 909.428 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, με το ευτελές επίδομα ανεργίας των 360€. Να προσθέσουμε επίσης ότι χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Το πρόγραμμα του 15ου εναλλακτικού camping της Νεολαίας Συνασπισμού.


Το πρόγραμμα του 15ου εναλλακτικού camping της Νεολαίας Συνασπισμού



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
•Θερινό Cinema: «Even the rain», του Isiar Bolain
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
•13.00 - Workshop: Αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, συζήτηση με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κ. Ιγκλέζη
•19. 30 -  θεματικό εργαστήρι:  «Ακροδεξιά και Κράτος έκτακτης ανάγκης» 

Το ΑΚΕΛ θα προτείνει τον Σταύρο Μαλά ως υποψήφιο Πρόεδρο στις ερχόμενες Προεδρικές εκλογές.


Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη


· Για την πρόταση της Κ.Ε. στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές
Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, η οποία συνήλθε σήμερα, 17 Ιουλίου 2012, αφού ενημερώθηκε από το Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού για τη συζήτηση και τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στις ΚΟΒ, αποφάσισε με ποσοστό 95% υπέρ και 5% αποχή να εισηγηθεί προς το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά. Το Συνέδριο, όπως ήδη ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012.