Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Να παύσουν οι διώξεις των αγωνιστών


Απειθαρχία – ρήξη – ανατροπή της επίθεσης 
κυβέρνησης – ΕΕ -  ΔΝΤ



Αντιδραστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνολικά το κράτος, με ειδικό ρόλο των δικαστικών αρχών και συνεπικουρία των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ. Έτσι, σήμερα καλέστηκαν από την εισαγγελία σε απολογία μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες – απεργούς πείνας, οι οποίοι απειλούνται με το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών». Το αδίκημα αυτό προφανώς αφορά τους …δουλεμπόρους και αποτελεί κακούργημα!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για τη συκοφαντική εκστρατεία και την επιχείρηση ποινικοποίησης της λαϊκής ανυπακοής



Η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, επιχειρεί με τη συκοφαντία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, τη ματαίωση των αυξήσεων στα εισιτήρια, και αλλού. Στην εκστρατεία αυτή εντάσσονται και οι μηνύσεις, με γελοίες κατηγορίες, σε βάρος ατόμων και φορέων που αντιδρούν στη ληστεία από εταιρίες που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατέχουν παράνομα τα διόδια.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο



Τελικά με ποια νομιμότητα τάσσεται ο πρωθυπουργός; Με αυτή της κυβέρνησης Μουμπάρακ που βιαιοπραγεί κατά του Αιγυπτιακού λαού και που το κόμμα του ανήκει στη Σοσιαλιστική Διεθνή; Με τη νομιμότητα του εξεγερμένου λαού της Αιγύπτου; Με τη νομιμότητα των απροκάλυπτων παρεμβάσεων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ για να καθορίσουν τις εξελίξεις;
Ο εμπαιγμός των λαών έχει όρια. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ανάμεσά τους και η ελληνική, τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση ενώ αυξάνουν οι αντιστάσεις του λαού

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς έχουν πολύ δουλειά αυτές τις μέρες. Δεν υπάρχει αγωνιζόμενο κομάτι που να μην είναι στο στόχαστρο της ανεξάρτητης, από το λαό βέβαια, δικαιοσύνης. Αλληλέγγυοι στους μετανάστες, διόδια, εισιτήρια, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μαθητές καλούνται στον εισαγγελέα και τον ανακριτή για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει ...παρανομίες. Οι κατηγορίες -  απειλές που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των αγωνιστών φτάνουν μέχρι και τα κακουργήματα.
Στόχος της κυβέρνησης να φοβίσει - τρομοκρατήσει το λαό που όλο και περισσότερο βλέπει ότι αν δεν αντιδράσει με τον ένα ή άλλο τρόπο δε βγαίνει τίποτα. Όλο και περισσότερο καταλαβαίνει αυτό που είπε ο εργαζόμενος της ΕΘΕΛ. Αν συνεχίσει και τρώει τις καρπαζιές τη μία πίσω από την άλλη στο τέλος θα του κόψουν το κεφάλι, αν δεν αντισταθεί θα τον ρίξουν στο γκρεμό.
Το αποδυκνείει η κυβέρνηση συνεχώς αυτό! Αναγγέλει νέα μέτρα, από αυτά που πριν λίγο καιρό είχαν διαψευσθεί, από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλαγή ωραρίου στο δημόσιο μέχρι νέα φορολογικά.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.



Η κυβέρνηση έχει ήδη συναινέσει, ερήμην του ελληνικού λαού αλλά και του εθνικού Κοινοβουλίου, σε ένα σχέδιο λιτότητας, στη συνταγματοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.
Πρόκειται για καθαρή τρέλα. Αντί να οδηγήσουν τους λαούς της Ευρώπης σε μια προοπτική εξόδου από την κρίση, επιλέγουν να βαθύνουν την κρίση ακόμα περισσότερο. Επιλέγουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των τραπεζών απέναντι στα συμφέροντα των λαών.

K.K.E:Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις κατά του Σουδανικού ΚΚ



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ωμή αντικομουνιστική τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης και της κρατικής ασφάλειας του Σουδάν κατά του Σουδανικού ΚΚ και της εφημερίδας του «Αλ μαϊντάν», με αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκάδων στελεχών και μελών του Κόμματος στις 3 Φλεβάρη.
Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των Σουδανών συντρόφων μας κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον αγώνα τους.
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

«Ημέρα οργής» έχει διοργανωθεί στη Συρία

 Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί έξω από το Κοινοβούλιο της Συρίας καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Διαδηλωτές, εμπνευσμένοι από την Αίγυπτο και την Τυνησία έχουν προγραμματίσει "Ημέρα Οργής" μέσω Facebook και Twitter στη Δαμασκό για την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η ηγεσία της Συρίας αρνείται να ικανοποιήσει τις εκκλήσεις των πολιτών για πολιτικές ελευθερίες. Ωστόσο μέχρι και το απόγευμα (τοπική ώρα) κανείς διαδηλωτής δεν βρέθηκε έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Η Υεμένη στα βήματα της Αιγύπτου !


    Οι εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο πυροδοτούν το κίνημα διαμαρτυρίας και σε άλλες αραβικές χώρες. Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλά Σαλέχ ανακοίνωσε, στα πρότυπα του Μουμπάρακ, ότι δεν πρόκειται να βάλει ξανά υποψηφιότητα -μόλις 32 χρόνια κυβερνά τη διαλυμένη του χώρα- αλλά κι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί εδώ και τώρα, όπως καθημερινά ζητούν στο δρόμο της Σαναά οι διαδηλωτές. Μάλιστα, υπό την πίεση των διαδηλωτών, ο Σαλέχ δήλωσε ότι δεν θα παραδώσει στην εξουσία στον γιό του, όπως υπολόγιζε πριν ξεσπάσει η «επανάσταση των γιασεμιών» στην Τύνιδα.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ



    Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στους λαούς της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Μαρόκο, της Υεμένης και αλλού, που μαζικά, μαχητικά ξεσηκώνονται και επιχειρούν να σπάσουν τις αλυσίδες της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της βίας και του αυταρχισμού.
    Η βία, η άγρια καταστολή, ο αποπροσανατολισμός και η κάθε μορφή εργοδοτικής και κρατικής χειραγώγησης μόνο προσωρινά μπορούν να ανακόψουν την πορεία των λαών προς τα εμπρός, προς το δρόμο της κατάκτησης της πραγματικής λαϊκής εξουσίας.
    Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους λαούς αυτών των χωρών. Όσα περισσότερα θα είναι τα πλήγματα που θα δεχτεί ο ιμπεριαλισμός σε κάθε χώρα, τόσο καλύτερα για όλους τους λαούς του κόσμου.

    ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ,
    ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

    Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Κατηγορούν με σκληρά λόγια τον ηγέτη (Γ.Παπανδρέου) της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς


    Αναδημοσίευση από το www.enet.gr

    Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»).
    Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής (που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της  τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος δικτάτορας που γι’αυτόν η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία. Το ξέρατε όλοι εσείς οι “εντιμότατοι” κύριοι της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλά για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και πιο καλά απ’όλους εσείς που είστε πρόεδρος της (εθνικο)Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνατε τα στραβά μάτια".

    Κριτική ασκούν και για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας κατ' επανάληψη αναφορές στην αστυνομική βία και χαρακτηρίζοντας το ΛΑΟΣ ως κόμμα που συγκυβερνά στην Ελλάδα.

    Μια παλιά ανάρτηση μας ,αναδημοσίευση άρθρου του Ριζοσπάστη για τις εκλογές του 2010.Τότε είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη, με ελάχιστους αναγνώστες.Σήμερα είναι αρκετά επίκαιρη.


    Μια παλιά ανάρτηση μας ,αναδημοσίευση άρθρου του Ριζοσπάστη για τις εκλογές του 2010 στην Αίγυπτο.Τότε είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη, με ελάχιστους αναγνώστες.Σήμερα είναι αρκετά επίκαιρη.

    Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010


    ΑΙΓΥΠΤΟΣ- Εκλογική παρωδία-Aπέχει το Κ.Κ.Αιγύπτου.Η αποχή αναμένεται να φτάσει το ...90 %

    Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/11/90.html#ixzz1CwimRFFB



    Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα οι Αιγύπτιοι, στις πρώτες εκλογές που πραγματοποιούνται στη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την υιοθέτηση καινούριου Συντάγματος το 2007. Τυπικώς όλα είναι έτοιμα στις 254 εκλογικές περιφέρειες, εκ των οποίων η κάθε μία εκλέγει, πλέον, δύο βουλευτές, τον έναν ως εκπρόσωπο εργατών και αγροτών και τον δεύτερο ως εκπρόσωπο των υπόλοιπων επαγγελμάτων. Σύμφωνα, πάντα, με το νέο Σύνταγμα, οι βουλευτές που εκπροσωπούν τα «υπόλοιπα επαγγέλματα» θα πρέπει να καλύπτουν τις μισές από τις συνολικά 508 εκλόγιμες έδρες του κοινοβουλίου, καθώς οι εναπομείνασες 10 έδρες καλύπτονται με επιλογές του προέδρου διά μέσου διαταγμάτων.
    Επί της ουσίας, βέβαια, και αυτές οι εκλογές απέχουν πολύ από το να είναι μια διαδικασία πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού, όπως καταγγέλλουν και τα κόμματα που μποϋκοτάρουν τις εκλογές, όπως το ΚΚ Αιγύπτου, πρόκειται περισσότερο για μια φάρσα που επιδιώκει να δώσει επίφαση νομιμότητας στην, πολύχρονη, κυριαρχία στην εξουσία του Χόσνι Μουμπάρακ και του κόμματός του,

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν συζητά με το καθεστώς - Κάλεσμα για νέες μαζικές διαδηλώσεις την Παρασκευή.


    Αναδημοσίευση από το www.tovima.gr

    Πολύ λίγο, πολύ αργά. Αυτό μοιάζει να απαντάει η Μουσουλμανική Αδερφότητα στην άνευ προηγουμένου πρόσκληση που της απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του αιγυπτιακού καθεστώτος για να συμμετάσχει σε διάλογο με τη νέα κυβέρνηση μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σαάντ ελ-Κατάτνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, η Μουσουλμανική Αδερφότητα απέρριψε την πρόταση του Ομάρ Σουλεϊμάν η οποία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει το αιγυπτιακό καθεστώς το τελευταίο 24ωρο για να κατευνάσει τον λαό.
    Στους δρόμους του Καΐρου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών που απαιτούν δημοκρατία και των οπλισμένων παρακρατικών του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, συγκρούσεις που το τελευταίο εικοσιτετράωρο στοίχισαν την ζωή σε 10 άτομα και προκάλεσαν τουλάχιστον 800 τραυματισμούς.

    Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας



    Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και για αυτό προτίθεται να το καταψηφίσει.  Αναλυτικότερα: 
    -Με  το άρθρο 12 στο κεφαλαίο περί προμηθειών, δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας των προμηθειών σε ιδιωτικό φορέα. Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση στο απαράδεκτο καθεστώς που διέπει σήμερα το χώρο των προμηθειών.