Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση από την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη και στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία



Μετά τις αλεπάλληλες διαμαρτυρίες και την επιμονή του ΚΚΕ, ο δρόμος άνοιξε, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Για πια ανάπτυξη μας μιλούν?





Τον τελευταίο καιρό, πολύς λόγος γίνετε, για το αν θα έρθουν ή όχι νέοι ξένοι επενδυτές. Για το αν θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε νέους « μπέηδες» από το εξωτερικό. « Μπέηδες», όπου έρχονται στην Ελλάδα, σπέρνουν πίσω τους κάνα δυο μεγαλοστελέχη, και μετά κάθονται στον « θρόνο» τους, και δίνουν συμβουλές στους « συνεργάτες» τους για το πώς θα αυγατιστούν τα κέδροι τους. Φυσικά μπρος στο κέρδος, δεν υπολογίζουν τους «κολίγους» εργαζόμενους τους, όπου αυτοί παράγουν τον πλούτο τους….


Θέλουν να εμπιστευτούν αυτήν την ανάπτυξη της χώρας μας, στα εγχώρια  τσιράκια αυτών των πολυεθνικών μπέηδων, τα λεγόμενα μεγαλοστελέχη ή  golden boys , όπου έχουν ( και θα έχουν ) εξασφαλισμένο τον παχουλό μισθό και το παχουλό μπόνους τους, από τους μπέηδες, βρέξει χιονίσει. Λαοπλάνοι, όπου εμφανίζονται και αυτοί σαν θύματα, της επιχειρηματικής πολιτικής της επιχείρησης  όπου «εργάζονται», όταν ένας εργαζόμενος απολύεται, ή του μειώνεται ο μισθός του. Χαφιέδες της εργατικής τάξης, όπου καλούν τους « επιστάτες» τους, να έρθουν στην Ελλάδα, όταν διστάζουν να πάρουν μόνοι αποφάσεις, όπου αφορούν το μέλλον των εργαζομένων. Αδίστακτοι φιλοχρήματοι « άνθρωποι» ,  όπου την στιγμή που γύρο τους, αυτοκτονεί ο κόσμος από την  απόγνωση της φτώχιας και της ανεργίας, αυτοί παίζουν στην ρουλέτα, την μέρα και  τον μήνα όπου θα αρχίζουν να πετάνε τον κόσμο στον δρόμο.


Το αίμα κυλάει στην Γάζα:  30 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - 280 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ 800 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.


 Σφίγγει ο ιμπεριαλιστικός κλοιός γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας


Συνεχείς είναι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, για 4η μέρα σήμερα, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις οτι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της επίθεσής του κατά της μικρής λωρίδας παλαιστινιακής γης, που βρίσκεται αποκλεισμένη και ο λαός της «στραγγαλίζεται» εδώ και χρόνια.
Σήμερα, νωρίς το πρωί, επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα και σχεδόν καταστράφηκε, όπως και παρακείμενα σπίτια, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Εμπρός στο δρόμο των δικών μας Εξέγερσεων!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2012
Εμπρός στο δρόμο των δικών μας Εξέγερσεων!

Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου του '73 ο λαός, με βασικά συνθήματα τα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ» πάλεψε για την ανατροπή της χούντας, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, προβάλλοντας στην πρώτη γραμμή τα αντιφασιστικά-αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα και συνδέοντας τον αγώνα κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας με τον αγώνα για μια λεύτερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.
Γι΄ αυτό το εξεγερσιακό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του '73 σήμερα, 39 χρόνια μετά, προικοδοτεί τους σύγχρονους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την υποδούλωση της χώρας.
Από το 1821 μέχρι σήμερα, η ιστορία των αγώνων του λαού μας είναι γραμμένη με εξεγέρσεις και μεγάλους ξεσηκωμούς ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες.

94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Επέτειος των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ σήμερα. 94 χρόνια πρωτοπόρας δράσης, ζυμώνει το νου και την καρδιά των εργατών, δένει τ' ατσάλι των μαχητών του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το 1918, ενσάρκωσε ό,τι πιο πρωτοπόρο είχε κατακτήσει η ανθρώπινη σκέψη μέσα από την ιστορία της δράσης των λαϊκών μαζών και το έκφρασε με τον ταξικό προλεταριακό διεθνιστικό του χαρακτήρα, με την πολιτική και το πρόγραμμά του.
Από το πρώτο ακόμη συνέδριό του, μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη της πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της εργατικής τάξης σε δικό της ξεχωριστό ταξικό επαναστατικό κόμμα, με σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ανταλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι πηγή της εκμετάλλευσης είναι η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Από την πρώτη, δε, στιγμή τάχθηκε αλληλέγγυο με τους ταξικούς αδελφούς σ' όλη τη Γη, αποδεικνύοντας το διεθνιστικό του χαρακτήρα, αδιάσπαστη αρχή του ταξικού επαναστατικού κόμματος και τάχθηκε στο πλευρό της Οχτωβριανής Επανάστασης.
Στην 94χρονη πορεία του, το Κόμμα μας υπερασπίστηκε με συνέπεια τους ανθρώπους του μόχθου. Στάθηκε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, παλεύει για τη χειραφέτηση των εργαζομένων από την ιδεολογική και πολιτική επιρροή της αστικής τάξης, των κομμάτων της.

Στοχοπροσήλωση στη νίκη του λαού

Πάει πολύ να ζητάνε αποκήρυξη της βίας αυτοί που επιβάλλουν διά πυρός και σιδήρου τα άγρια μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό. Είναι πρόκληση να μιλάνε για «εικόνες ντροπής και απαράδεκτη βία» εκείνοι που ζητάνε την επιβολή του «νόμου και της τάξης» σε όσους αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και παλεύουν για την ανατροπή της.
 
Την ίδια ώρα όμως αποδεικνύεται πόσο μεγάλη ζημιά έχουν κάνει στο λαϊκό κίνημα όλοι αυτοί που τα τελευταία δύο χρόνια δηλητηριάζουν τη σκέψη των λαϊκών στρωμάτων με τα ιδεολογήματα περί «κατοχής» και πλειοδοτούν σε εθνικιστικές και αντιγερμανικές κορόνες.

Σχόλιο του K.K.E. για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ιθαγένεια.

Κ.Κ.Ε.



Παρά το ότι το ΚΚΕ άσκησε κριτική στο νόμο Ραγκούση και έθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο για το πολύ σοβαρό ζήτημα του μεταναστευτικού, το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δείχνει ότι ξεκινά να κάνει το βίο των μεταναστών αβίωτο,

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ: Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.


Toυ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Ανάστατες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών της Γερμανίας από τα χθεσινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. «Ελληνες διαδηλωτές επιτίθενται κατά του Γερμανού προξένου. Αστυνομικοί χρειάστηκε να τον προστατεύσουν από μαινόμενους διαδηλωτές. Ο απεσταλμένος της Μέρκελ εξόργισε τους Ελληνες» ήταν οι πιο χαρακτηριστικοί τίτλοι της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Σπίγκελ».

ΔΑΝΙΑ : «Κοκκινοπράσινα» βάρβαρα μέτρα ! Υπερψήφισε το «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


ΔΑΝΙΑ : «Κοκκινοπράσινα» βάρβαρα μέτρα !

Κοκκινοπράσινη Συμμαχία -  Enhedslisten
Ο προϋπολογισμός για το 2013, που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Δανία, αποτελεί καταπέλτη για τα λαϊκά στρώματα με πετσόκομμα των λεγόμενων κοινωνικών παροχών όπως τα επιδόματα ανεργίας. Τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό υπερψήφισε και η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία, μέλος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), η οποία στηρίζει τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, τη λεγόμενη «κόκκινη κυβέρνηση» όπως την αποκαλούν σοσιαλδημοκράτες, οπορτουνιστές και αστικά ΜΜΕ, για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους στη Δανία.

Νίκος Σοφιανός: Ο λαός να δείξει τη δύναμή του !


Στη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Αθήνας στην Ιερά Οδό περιόδευσε το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μίλησε με τους εργάτες αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες τους, ανταλλάσσοντας γνώμες και απόψεις. Μεταξύ άλλων είπε: «Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης ο δήμαρχος και η παράταξή του αρνήθηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να μην στείλει ο Δήμος ονόματα υπαλλήλων προς “διαθεσιμότητα”, να μην προχωρήσει στις αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις.