Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«ΟΧΙ, Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ»! , του Γιώργου Δελαστίκ.

Του Γιώργου Δελαστίκ


Ο τίτλος του άρθρου της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε» προκαλεί ενδιαφέρον: «Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα». Ο υπότιτλος δίνει απαντήσεις σε όλα: «Η χώρα δεν σώθηκε, η διεθνής αλληλεγγύη δεν υπήρξε και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή»! Ο αρθρογράφος Βόλφγκανκ Μπεμ είναι εντυπωσιακά διεισδυτικός:

Θανάσης Παφίλης : Ανεξάρτητη Ελλάδα σημαίνει ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του.

 Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ σε ενημέρωση των σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Αμυνας χτες στη Βουλή


«Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, με λαϊκή κυριαρχία, απαραίτητος όρος είναι ο λαός να έχει τον πλούτο στα χέρια του», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι χτες συμμετείχαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων πάνω στα εθνικά θέματα.

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επιτυχία της σκακίστριας Σταυρούλας Τσολακίδου.

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Κορασίδων από τη σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου.


«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συγχαίρει θερμά την 13χρονη σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Κορασίδων μέχρι 14 ετών και της εύχεται καλή πρόοδο.

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα αλληλεγγύης της εργατικής τάξης στους απεργούς της Coca Cola - Επιστολή στα ευρωπαϊκα συνδικάτα.

Kάλεσμα στην εργατική τάξη και τα Συνδικάτα για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Coca Cola απευθύνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ.


Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην τελευταία συνεδρίασή της συζήτησε τις εξελίξεις και την πορεία του αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία Coca - Cola, στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola, την απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κλπ.).