Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μια «ξεχασμένη» επέτειος...Από τον σημερινό Ριζοσπάστη.

Σαν χτες, πριν από 85 χρόνια, το 1929, ξέσπασε η διεθνής καπιταλιστική κρίση, η πρώτη φάση της οποίας διήρκεσε μέχρι το 1933. 



Η κρίση αυτή που έμεινε στην ιστορία ως το «Μεγάλο Κραχ» ή η «Μεγάλη Ύφεση» («Great Depression») εκφράστηκε αρχικά με μια ραγδαία πτώση αξιών στο χρηματιστήριο της Wall Street της Νέας Υόρκης, στις 19 Οκτώβρη 1929, για να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τον αντικομμουνισμό του ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την απαγόρευση του αντικομουνιστικού κέντρου "Μεμόριαλ" στη Ρωσία.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ




Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την αντικομμουνιστική υστερία που για μια ακόμη φορά κυριάρχησε στο ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την συζήτηση για την αίτηση απαγόρευσης από τα Ρωσικά δικαστήρια του "ιδρύματος Μεμόριαλ", το οποίο ιδρύθηκε από τον διαβόητο αντισοβιετικό Ζαχάροφ, στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την ΕΕ τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Το ίδρυμα Μεμόριαλ λειτουργεί ως κέντρο για την συκοφάντηση της Σοβιετικής Ένωσης και των πρωτόγνωρων κατακτήσεων του σοσιαλισμού, φορέας του καπιταλιστικού συστήματος για τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΕΕ - ΗΠΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.Του Γιώργου Δελαστίκ.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σφυρίζουν αδιάφορα η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και εν γένει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για την ωμή παραβίαση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», το οποίο διεξάγει έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα... νότια (!) του νησιού, στη θάλασσα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου. «Ουδέν σχόλιον» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σοκάροντας τους πολιτικά αφελείς Ελληνες και κυρίως Κύπριους που είχαν την αυταπάτη ότι η ΕΕ προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία από την τουρκική επιθετικότητα.

Ισχυρός σεισμός 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Άρτα.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα με το επίκεντρο να εντοπίζεται 23 χλμ. νότια της Άρτας και συγκεκριμένα στον Αμβρακικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 5 χλμ. 
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους της Ηπείρου και όχι μόνο.

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα.

Με τη συνάντηση με τον Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της κυβέρνησης της Κούβας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναντήσεις που είχε στην Κούβα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ
με τον Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Η συνάντηση έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, στην Πλατεία της Επανάστασης. Σε αυτήν έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εμπειρία από την πάλη των δύο κομμάτων στις δύο χώρες, με κύριο καθήκον την ιδεολογική πολιτική δουλειά και την οργανωτική ισχυροποίηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων.