Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ με τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις εκλογές του Νοέμβρη 2010

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων
Νίκος Σοφιανός. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1965. Διετέλεσε γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ το διάστημα 1991-2001.
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:
Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Ζαφειρίου Ελένη. Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.  Δικηγόρος. Γεννημένη το 1951.
Νότιου Τομέα Αθηνών
Κατσώτης Χρήστος. Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ,  Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ξενοδοχοϋπάλληλος. Γεννημένος το 1958.
Βόρειου Τομέα Αθηνών
Μπαλού Αλεξάνδρα. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μέλος του Δ.Σ. της ΟΤΟΕ και νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας. Τραπεζοϋπάλληλος. Γεννημένη το 1961.
Δυτικού Τομέα Αθηνών
Πέρρος Γιώργος Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Γεννημένος το 1960.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ- Αντισυνταγματικό το αντισοβιετικό προεδρικό διάταγμα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Μολδαβίας θεώρησε αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα του εκτελούντος χρέη Πρόεδρου της Μολδαβίας, Μιχάι Γκίμπου, με το οποίο ανακηρύχθηκε η 28η Ιούνη ως μέρα «σοβιετικής κατοχής». (Πρόκειται για τη μέρα που το 1940 μια σειρά εδάφη, που η Ρουμανία είχε καταλάβει το 1918, απελευθερώθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό κι ενσωματώθηκαν στην ΕΣΣΔ, δημιουργώντας μαζί με άλλα εδάφη τη Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία). Με το ίδιο διάταγμα η Μολδαβία ζητούσε την άμεση απόσυρση από τη χώρα των «κατοχικών ρωσικών στρατευμάτων». Επίσης, το διάταγμα, που υπογράφτηκε φέτος στις 24 Ιούνη, προέβλεπε πως κάθε χρόνο στις 28 Ιούνη θα πραγματοποιούνται στη Μολδαβία εκδηλώσεις μνήμης «για τα θύματα της σοβιετικής κατοχής», οι οποίες θα διοργανώνονται από το κράτος.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -Ακόμα 10 δισ. στις τράπεζες!!!

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση των τραπεζών

Νέο πακέτο με ζεστό χρήμα στις τράπεζες προσφέρει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που από χτες συζητείται στη Βουλή και προβλέπει την ίδρυση ταμείου «για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος». Η ίδρυση του ταμείου προβλέπεται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα και με τα κονδύλια αυτά αναμένεται να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν προβλήματα στα λεγόμενα τεστ αντοχής στα οποία θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα.
Η κυβέρνηση, αφού προχώρησε στο σφαγιασμό των μισθών και συντάξεων, ανέτρεψε ολοκληρωτικά το σύστημα συνταξιοδοτήσεων, επέβαλε τις ρυθμίσεις για την ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, έρχεται σήμερα να δώσει νέο πακτωλό δισεκατομμυρίων στις τράπεζες, όπως προβλέπει το εφιαλτικό μνημόνιο που υπογράφηκε με την τρόικα, τόνισε στην παρέμβασή του ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.

Τηλεοπτική επανεμφάνιση του μεγάλου ηγέτη ,πρώην Προέδρου της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο

Την πρώτη του δημόσια τηλεοπτική παρέμβαση, τα τελευταία τρία χρόνια, έκανε χθες ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Fidel Castro.
© REUTERS/ Alex Castro

ΚΚΕ: Ποια απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης;


Του Κυριάκου Χάλαρη

Οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια, η έντονη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ και οι διάφορες μαχητικές πρωτοβουλίες που συχνά παίρνει, έχουν στρέψει τα βλέμματα αρκετών εργαζόμενων προς το ΚΚΕ. Εξάλλου, η ανεπάρκεια των επίσημων συνδικάτων και οι όλο και μεγαλύτερες και πολλές φορές χυδαίες επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ τόσο από την κυβέρνηση (Πάγκαλος) όσο και από τα περισσότερα κανάλια και εφημερίδες (Σκάι, Καθημερινή, Μέγκα κλπ), επιθέσεις που την περίοδο του Δεκέμβρη εξαπολύονταν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό να συσπειρώνουν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και να προκαλούν τη συμπάθεια προς το ΚΚΕ απο ένα τμήμα των εργαζομένων που έχουν αηδιάσει από την προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ υπέρ της κυβέρνησης.
Λέγοντας αυτό, την ίδια στιγμή πρέπει να τονίσουμε πως το ΚΚΕ αποτυγχάνει (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) στη φάση της πιο μεγάλης κρίσης του καπιταλισμού και της πιο βάρβαρης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους, στην Ελλάδα και διεθνώς, να αυξήσει ουσιαστικά τα ποσοστά του, αποδεικνύοντας μ' αυτό τον τρόπο πως δεν πείθει τα πλατιά εργατικά στρώματα. 

Τα σχόλια του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Ντ. Μπακογιάννη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Οι γνωστές θέσεις και προτάσεις του πρωθυπουργού για την κρίση αποκαλύπτουν πόσο μεγάλα και αξεπέραστα είναι τα αδιέξοδα που έχουν οι υποστηρικτές του γερασμένου καπιταλισμού είτε ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία είτε στους φιλελεύθερους και πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική τους για το λαό. Το βάρβαρο μνημόνιο είναι ενδεικτικό.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη