Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μαζική διαδήλωση φοιτητών - καθηγητών στην Χάγη της Ολλανδίας.


Χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίου κατέβηκαν χτες στους δρόμους της Χάγης της Ολλανδίας διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις περικοπές στις δαπάνες για τα πανεπιστήμια και τις αυξήσεις στα δίδακτρα, μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής λιτότητας. Οι περίπου 20.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο, ενώ αργότερα, μικρή ομάδα πραγματοποίησε επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο, μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή συλλήψεις.

ΑΚΕΛ: Ανακοίνωση Αλληλεγγύης με τον λαό της Τυνησίας


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους αγώνες του Τυνησιακού λαού για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα τους.
Αποτελεί γεγονός ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τυνησία, οι οποίες οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος του Μπεν Αλί, έχουν δώσει το έναυσμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα. Αυτή η εξέλιξη είναι κατάκτηση των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού της Τυνησίας για ένα δημοκρατικό μέλλον στη χώρα τους και δεν μπορεί να πιστώνεται στους όποιους παράγοντες, εντός και εκτός της χώρας, έσπευσαν να καταδικάσουν το δικτατορικό καθεστώς και τον Μπεν Αλί κατόπιν εορτής καθώς και να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα κατάσταση στην Τυνησία.

Διαμαρτύρονται για αυξήσεις στα εισιτήρια. Κατάληψη λεωφορείων από ακτιβιστές-επιβάτες στη Θεσσαλονίκη.



Στην κατάληψη περίπου 20 λεωφορείων του ΟΑΣΘ προχώρησαν μέλη της κίνησης Επιβάτες Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων από τα 60 στα 80 λεπτά του ευρώ.


Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στα λεωφορεία, τα οποία συνέχιζαν το δρομολόγιο, μοίρασαν στους επιβάτες έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα που έγραφαν «Πάρτε πίσω το χαράτσι» και τους προέτρεπαν να μην πληρώσουν εισιτήριο.

ΔΗ.Κ.ΚΙ :Ο 12/λογος της Αντίστασης και της Ανόρθωσης


Διαλύουν την κοινωνία και την Οικονομία! μας οδηγούν συνειδητά σε κατοχική φτώχια, εθνική υποδούλωση και... γενική Χρεοκοπία!


ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ! ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (νέο ΕΑΜ) ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Τώρα!
  1. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ!) του «χρέους», όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις στη Ρωσία, την Βενεζουέλα, την Ισλανδία και άλλες χώρες, για να αποφευχθεί η κατοχική φτώχια και η Πτώχευση. Με τα νέα δάνεια δεν μειώνεται - αντίθετα αυξάνεται – το τελικό «χρέος»! (Από 120% του ΑΕΠ το 2010 σε 160%! το 2014 κ.ο.κ.) Και τούτο επειδή για την διόγκωση του χρέους ευθύνεται κυρίως το ότι λόγω της ΟΝΕ υποχρεωθήκαμε να δανειζόμαστε με 5% αντί 1-1,5% που δανειζόμασταν πριν π.χ. από την εσωτερική Αγορά Ομολόγων. Σήμερα με το Μνημόνιο δανειζόμαστε με 6% από τη Γερμανία η οποία προμηθεύεται το χρήμα με 2%! Έτσι μεθοδεύεται η Πτώχευση!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


 Τα ίδια τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν ποιος πληρώνει την καπιταλιστική κρίση, την πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες και από την άλλη μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

       Η ανεργία αυξήθηκε το Δεκέμβρη του 2010 σε σχέση με τον Νοέμβρη του 2010 κατά 31.000. Επίσης αυξήθηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι και έφτασαν στις 271000. Ακόμα ένας στους τρεις ανέργους δεν επιδοτείται. Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όλες τις άθλιες μορφές απασχόλησης κλπ.

Καθήκον μας να είμαστε η γενιά της ανατροπής-Σε εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μίλησε χτες το βράδυ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης


Σε εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μίλησε χτες το βράδυ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

 Ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, στο βήμα της εκδήλωσης
«Στο σημερινό γλέντι με αφορμή το κόψιμο της πίτας για τη νέα χρονιά δεν αρκεί να ευχηθούμε αλλά να βεβαιώσουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να δοθούν με καλύτερους όρους οι αποφασιστικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που αναπαράγει την κρίση, την ανέχεια, την ανεργία, την ελαστική και ανασφάλιστη δουλειά, τη σκλαβιά της μαθητείας, την υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης για τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Νέα διαδήλωση στο κέντρο της Τύνιδος ! Κύριο σύνθημα θα είναι η αντίθεση στην επανεγκατάσταση αυλικών του προηγούμενου καθεστώτος στην παρούσα μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μοχάμαντ Γανούσι.



Νέα διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Τύνιδος. Κύριο σύνθημα  θα είναι η αντίθεση στην επανεγκατάσταση αυλικών του προηγούμενου καθεστώτος στην παρούσα μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μοχάμαντ Γανούσι.
  
Στο μεταξύ, περίπου δέκα αγρότες κατέλαβαν αγρόκτημα κοντά στη Μπέζα, δυτικά της Τύνιδος, το οποίο είχε κατασχέσει ανιψιός του έκπτωτου προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ζητούν να τους επιστραφούν οι παλαιές τους ιδιοκτησίες, τις οποίες είχε σφετερισθεί ο Σοφιάν Μπεν Άλι.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ



Το τελευταίο διάστημα η Πάτρα γίνεται πεδίο συγκρούσεων και άσκησης ακραίας βίας. Μετά τις συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών είχαμε  τα επεισόδια στο τέλος του αγώνα Παναχαϊκής – Ασπροπύργου και την απόπειρα εμπρησμού από ακροδεξιά στοιχεια μονοκατοικίας που τελεί υπο κατάληψη στο ΤΕΙ Πάτρας. Το κοινό στοιχείο των βίαιων γεγονότων που προαναφέραμε είναι η παντελης αδυναμία και ανικανότητα του πολιτικου μας συστηματος να δωσει στοιχειώδεις λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα  όπως αυτά των μεταναστών στην Πατρα, της ασυδοσίας των ΠΑΕ και των « παραγόντων» τους και της συνεχώς ογκούμενης επιθετικότητας της ακροδεξιάς.

ΤΥΝΗΣΙΑ - Συνεχόμενοι ελιγμοί και υποχωρήσεις υπό τη λαϊκή πίεση


ΤΥΝΙΔΑ
Σε αλλεπάλληλους ελιγμούς και υποχωρήσεις επιδίδεται η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» υπό τον Μουχάμαντ Γκανούσι για να κατευνάσει τη λαϊκή οργή. Χτες, παραιτήθηκαν από μέλη του «Συνταγματικού Δημοκρατικού Συναγερμού», του κόμματος του εκδιωχθέντος προέδρου Μπεν Αλί, όλοι όσοι συμμετέχουν στη «μεταβατική» κυβέρνηση, ενώ από την κυβέρνηση παραιτήθηκε και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, που ήταν σημαίνον στέλεχος του. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι διαλύεται, μέχρι νεωτέρας, η Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος εξαιτίας «των παραιτήσεων των μελών», αλλά σημειώνεται ότι το κόμμα «θα συνεχίσει να λειτουργεί».
Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, πλήθος κόσμου κατέκλυσε, και πάλι, τους δρόμους διάφορων πόλεων και της Τύνιδας κυρίως έξω από την έδρα του κόμματος του Μπεν Αλί, απαιτώντας την πλήρη διάλυσή του και την απομάκρυνση όλων όσοι είχαν σχέση με αυτό από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας στις 10 Φλεβάρη



Οι υπέρμαχοι της δήθεν ενότητας συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προχτές στην συνεδρίαση της ΟΙΥΕ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας στις 10 Φλεβάρη. Μαζί τους  η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ συμφώνησαν να περιμένουν πότε θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ. Εδώ η εργατική τάξη καίγεται στην κυριολεξία από τα προβλήματα. Κόλαση στους χώρους δουλειάς, από μειώσεις μισθών, από απολύσεις, από την ακρίβεια, από την επίθεση με το νομοσχέδιο για την υγεία και άλλα και αυτοί κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Βάζουν και έτσι πλάτη για να περνούν τα μέτρα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, όταν οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές ξεχειλίζουν από κέρδη, από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.