Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ - «Αλ Κάιντα»: Εις σάρκα μίαν! Του Νίκου Μπογιόπουλου στον σημερινό Ριζοσπάστη.

Τις δεκαετίες του '70 και του '80, στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», οι ΗΠΑ έπαιξαν το χαρτί του ισλαμικού φονταμενταλισμού.



Ηταν τότε, τον Αύγουστο του 1981, που η «Ουάσιγκτον Ποστ» περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί «κατασκεύαζαν» τους «Μπιν Λάντεν» και τις «Αλ Κάιντα»:
«Η CΙΑ - έγραφε τότε η αμερικανική εφημερίδα - επιστρέφει αθόρυβα στις παλιές μεθόδους εκτέλεσης των μυστικών υπονομευτικών επιχειρήσεων» και «υποστηρίζει κρυφά τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν...».

Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για το μπλόκο της Καλλιθέας.

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πετραλώνων του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στο ματωμένο Αύγουστο του 1944, στο μπλόκο της Καλλιθέας, του ολοκαυτώματος των Πάνω Παλιών Σφαγείων, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ.στην πλατεία Ελπίδας Π. Σφαγείων στα Άνω Πετράλωνα.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν αναλυτικά:
«1940-1944. Το ΕΑΜ έχει ριζώσει βαθιά στη συνείδηση και τη ζωή του λαού των Πετραλώνων, της Αθήνας, όλης της Ελλάδας.

ΚΚΕ: Ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα για τις εξελίξεις στη Συρία.

Ερώτηση για τις εξελίξεις στη Συρία και τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις κατέθεσε στη Βουλή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:

Τέλος εποχής για Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η απήχηση των 2 κομμάτων έχει φτάσει στο ναδίρ.Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο τι ποσοστά θα πάρουν τα κόμματα ; Δείτε επίσης τα ως τώρα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του K.K.4ever.Γράφει ο Red Star.

"Μαγειρεύουν" τις επόμενες δημοσκοπήσεις για να μη φανεί η τεράστια πτώση της Νέας Δημοκρατίας


Όπως είναι γνωστό το μπλογκ μας εδώ και μέρες έχει στην πρώτη του σελίδα μια διαδικτυακή έρευνα πρόθεση ψήφου των επισκεπτών του.Ως τώρα και σε σύνολο 707 ψήφων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής : 

Κ.Κ.Ε  68,2 %  -  ΣΥ.ΡΙΖ.Α  9,9 % - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  8,8 % -  Κίνημα δεν πληρώνω 3,8 % -
ΚΚΕ (μ-λ) /ΜΛ ΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία  2,7 % - Χρυσή Αυγή 1,9 % - Ανεξ.Έλληνες 0,7 % - Ν.Δ. 0,7 % - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 0,6 % - ΠΑ.ΣΟ.Κ  0,4 % - δημιουργία Ξανά 0,3  % - ΔΗ.ΑΡΙ. 0,1 % - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 0,1 % - Άλλα κόμματα 1,7 %

Αυτά σχετικά με τους αναγνώστες μας, περαστικούς ή πιο μόνιμους που σαφέστατα δίνουν ένα τεράστιο ποσοστό στο Κ.Κ.Ε που φτάνει το 68,2 % ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πλησιάζει το 10 % και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α το 9 %.