Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Συντρόφισσες και σύντροφοι



Με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, τη νέα αυτή περίοδο ανάπτυξης της ταξικής πάλης εντός και εκτός κοινοβουλίου, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους τους βουλευτές του κόμματος.
Και στους νεότερους και στους παλιότερους σε αυτό το μετερίζι, που με την συσσωρευμένη πείρα τους θα συμβάλουν ώστε να καλύπτονται αδυναμίες από τους συντρόφους που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση της Κυβέρνησης της Τουρκίας κατ΄ εντολή των βιομηχάνων ενάντια στην απεργία των μεταλλεργατών.

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, απαγόρευσε την δίκαιη απεργία των χιλιάδων μεταλλεργατών της Τουρκίας που αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.

Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες είχαν κατέβει σε απεργία σε 19 εργοστάσια από τις 29 Γενάρη και προετοίμαζαν την κλιμάκωση της με την επέκταση της σε ακόμη 18 εργοστάσια τις επόμενες ημέρες, η Τουρκική Κυβέρνηση υπηρετώντας προκλητικά τα συμφέροντα των βιομηχάνων προχώρησε σε απαγόρευση της απεργίας αξιοποιώντας νόμο που ακολούθησε τη χούντα του 1980, μέσω του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει για 2 μήνες μια απεργία όταν συντρέχουν λόγοι «εθνικής ασφάλειας»!

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στησυνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕσήμερα, Τετάρτη, στις 13.00, στη Βουλή (αίθ. 223, 2ος όροφος).

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάθεση της διαχείρισης του δημόσιου χρέους στον οίκο Lazard.

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, και με την πλειονότητα του ελληνικού λαού να στηρίζει ανεπιφύλακτα και να πανηγυρίζει για κάθε -έστω και συμβολική- σύγκρουση με τους δανειστές και την Τρόικα, είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προχωρά αποφασιστικά στο θέμα της διαγραφής του χρέους.



Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, είναι πλέον προφανές στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού τι πραγματικά είναι το περιβόητο «δημόσιο χρέος» το οποίο μας ζητούν να αποπληρώσουμε.

Ουκρανία : Μαίνονται οι μάχες σε μια σύγκρουση που ματώνει το λαό.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αποστολή οπλισμού στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου


 Αντάρτες στο χωριό Γενάκιεβο κοντά στο Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία.
Photograph: Kommersant via Getty Images
Οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τις πολιτοφυλακές των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο με δεκάδες νεκρούς. Μετά τη νέα αποτυχημένη συνάντηση της Ομάδας Επαφής το Σάββατο στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου συμμετείχαν ο ειδικός απεσταλμένος της Ουκρανίας, πρώην πρόεδρος της χώρας Λεονίντ Κούτσμα, ο πρέσβης της Ρωσίας Μ. Ζουράμποφ, η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Χ. Ταλιαβίνι, και οι απεσταλμένοι των πολιτοφυλάκων Ντ. Πουσίλιν και Βλ. Ντεϊνέγκο, κλιμακώθηκαν οι μάχες γύρω από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε, και το σιδηροδρομικό κόμβο βρίσκεται εκεί.