Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Σημερινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή [29/9/2013].

Κανένας εφησυχασμός !


Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική δράση και θεωρία της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και τη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού.

Οι γέροι ξέρουν...Της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Τέτοιες ώρες μαύρες κι άραχλες σκέφτομαι κάτι βασανισμένους γέρους κομμουνιστές, με παράσημα βασανιστηρίων στα κορμιά τους, εφιάλτες εξορίας που δεν ξεπεράστηκαν σε πολυτελείς σοφάδες ψυχαναλυτών και δεν πουλήθηκαν σε βιβλιαράκια τσέπης.


Είναι εκείνα τα μάτια τους στις συγκεντρώσεις να κοιτάνε τα νιάτα χωρίς φθόνο, να καμαρώνουν και συχνά πυκνά να βγάζουν μιαν τρυφερή αυστηρότητα, όταν το πάθος των γύρω τους υπολείπεται της δικής τους αντοχής για τα μελλούμενα της τάξης και του Κόμματος.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τις συλλήψεις του και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.Συλλογική ευθύνη η αντιμετώπιση ρατσιστικών, ναζιστικών καταστάσεων που αναπτύσσονται.

Συλλογική ευθύνη η αντιμετώπιση ρατσιστικών, ναζιστικών καταστάσεων που αναπτύσσονται.


Το ΑΚΕΛ θεωρεί θετική εξέλιξη τη λήψη κατασταλτικών μέτρων κατά της  εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.
 
Θεωρούμε, όμως, οτι παράλληλα η  ελληνική κοινωνία θα πρέπει να απομονώσει πολιτικά αυτή την οργάνωση, αφού μόνο έτσι θα χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της διείσδυσης της ιδεολογίας του ρατσισμού- ναζισμού ανάμεσα στην νεολαία και τον ελληνικό λαό.