Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

K.K.E : Η νέα Ελλάδα για τον εργαζόμενο λαό δε θα χτιστεί με τα παλιά υλικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία !

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ



Η αποθέωση του ευρωενωσιακού μονόδρομου και της ανάπτυξης με σκοπό το κέρδος, ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας και το μίσος προς τους λαϊκούς αγώνες, είναι οι ιδέες που επιστρατεύει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι για να υποτάξουν το λαό στη βαρβαρότητα, που γεννά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ- ΤΕΙ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ καταγγέλλουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στους χώρους της πρυτανείας του ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών), την -προς το παρόν- προσαγωγή 39(!) φοιτητών και τον εγκλωβισμό δεκάδων άλλων από δυνάμεις των ΜΑΤ, που φυσικά «συνοδεύτηκαν» από την κατάφωρη καταπάτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

To KKE για τις απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ 

Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης - ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση.

Η «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ» ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Περιφρόνηση και οργή απέναντι στην Ευρώπη προκάλεσε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική η πρωτοφανής και όντως κατάπτυστη ενέργεια της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσουν την πτήση στον εθνικό εναέριο χώρο τους του προεδρικού αεροσκάφους της Βολιβίας κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ...