Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Συνελήφθησαν μέλη της Χρυσής Αυγής για ξυλοδαρμό

 
Οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι «πρωταγωνίστησαν» σε επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα σε στέκι αναρχικών στη Βέροια.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της Βέροιας, με μέλη της Χρυσής Αυγής, που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και στη θέα τους, οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έστειλε μήνυμα αντίστασης κατά της Χρυσής Αυγής, μέσω του Twitter.


Ελευθερία Αρβανιτάκη


Με αφορμή την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη κατά της Λ. Κανέλλη και της Ρ. Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1 η Ελευθερία Αρβανιτάκη έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω twitter λέγοντας:
«Αντισταθείτε. Μιλήστε. Καταγγείλετε. Βοηθήστε. Η "Χρυσή Αυγή" αποθρασύνεται.

Ορισμένες σκέψεις με αφορμή τη συζήτηση για τον Κασιδιάρη.


Του Χρήστου Αγγελόπουλου υπ. βουλευτή του ΚΚΕ στην ΑΧΑΪΑ

Με αφορμή τη συζήτηση που αναπτύσσεται για τη «Χρυσή Αυγή» (Χ.Α.). αξίζει να τεθούν ορισμένες πλευρές για προβληματισμό.
-Ισχυρίζονται ορισμένοι και αναπαράγεται από τα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να καταδικαστεί η βία από όπου κι αν προέρχεται, ότι το επεισόδιο είναι αποτέλεσμα της βίας που αναπτύσσεται γενικότερα ενάντια στους πολιτικούς, ότι αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Ωραία εύηχα λόγια. Όμως κρύβουν μια παγίδα που ουσιαστικά έχει στόχο να αθωώσει τη δράση της ναζιστικής συμμορίας που λέγεται Χ.Α.

Ρατσιστική επίθεση στη Ναύπακτο.Πυρπόλησαν μετανάστες !


Ρατσιστική επίθεση κουκουλοφόρων στη Ναύπακτο
Μια περίεργη υπόθεση εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών, ερευνάται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Άγνωστοι τη νύχτα πέταξαν στουπί με  εύφλεκτο υγρό σε χώρο όπου κοιμούνται Πακιστανοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, στις δυο τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων  που πιθανότατα φορούσαν κουκούλες, μετεβησαν σε ισόγειο χώρο στην Ναύπακτο, όπου κοιμούνται Πακιστανοί μετανάστες.

Με πείσμα και αισιοδοξία στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ.

Να βγάλει η κάλπη ακόμη πιο ισχυρό το ΚΚΕ, για να γίνει πανίσχυρο το αντίπαλο δέος, το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει ασπίδα στον πόλεμο του κεφαλαίου, που θα αντεπιτεθεί διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας 

Την περασμένη Τρίτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιούνη, θέτοντας το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό και ως κριτήριο ψήφου: Το ερώτημα, είπε, είναι πώς θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα. Το πραγματικό δίλημμα είναι:Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων;
Το δίλημμα τέθηκε με την επισήμανση ότι «εμείς οι κομμουνιστές είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε την αλήθεια στο λαό, ώστε να προετοιμασθεί και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με σχέδιο, με πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής».

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα για το θάνατο της Ζωρζ Σαρή


Ο θάνατος της Ζωρζ Σαρή μας γεμίζει με βαθειά λύπη.

Λύπη γι’  αυτή που συντρόφευσε τα παιδικά  χρόνια πολλών με αγαπημένους ήρωες και όμορφες ιστορίες, που τις διάβαζαν ξανά και ξανά. Βαθειά λύπη γι’ αυτή που με τη λογοτεχνική της «Σκούπα» σκούπιζε τη σκόνη των προκαταλήψεων από το μυαλό μας. Βαθειά λύπη γι’ αυτή που μας προκάλεσε συναισθήματα υποδυόμενη εκλεκτούς ρόλους στον ασπρόμαυρο κινηματογράφο.

Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ.


Σήμερα Σάββατο 9/6:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
  • Π. Ράφτη, στις 8 μ.μ., στο Λιμάνι, θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας.
  • Ωρωπός, στις 8.30 μ.μ., Σαμπανίδειο πνευματικό κέντρο (πλ. Μητέρας), η Λιάνα Κανέλλη.
  • Κηφισιά, Δημαρχείο (Διονύσου και Μυρσίνης, στις 7.30 π.μ., η Λίνα Κροκίδη.
  • Κερατέα, πλατεία Αγ. Δημητρίου, στις 8 μ.μ., ο Β. Συρίγος.
  • Ραφήνα, κεντρική πλατεία, στις 8.30 μ.μ., ο Γ. Μανουσογιαννάκης.
  • Πέραμα, στο Ρέμα (τέρμα Καραολή και Δημητρίου), στις 7.30 μμ, η Αθηνά Ζύμαρη

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Τις θέσεις της Τουρκίας προσεγγίζει ο ΔΗΣΥ.


Αντιδράσεις για τον ρόλο Αναστασιάδη και τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου

Το ρόλο του στο Κυπριακό φαίνεται ότι αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επί της ουσίας υπονομεύει τη διαδικασία, πραγματοποιώντας επαφές στις Βρυξέλλες και ζητώντας ανάληψη ενεργού ρόλου της ΕΕ στο Κυπριακό. Ο Ν. Αναστασιάδης, υπέρμαχος του «σχεδίου Ανάν», υποστήριξε ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό λέγοντας ότι «η πολιτική του κυπριακής ιδιοκτησίας διαλόγου έχει χρεοκοπήσει και γι' αυτό θα πρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να βρεθεί και η Τουρκία, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, υπογράμμισε ότι οι προτάσεις του Ν. Αναστασιάδη αποτελούν παραλλαγή της πρότασης της Τουρκίας για πενταμερή, τονίζοντας ότι αυτή η πρόταση απορρίπτεται από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και διευκολύνει την Τουρκία, που προσπαθεί αγωνιωδώς να πείσει ότι την ευθύνη για το αδιέξοδο φέρει η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία δε δέχεται αλλαγή της διαδικασίας.

Αποκλειστικό ! Μυστικό γκάλοπ φωτιά ! Μόνο στο kke4ever.blogspot.com ! Σχολιάζει ο Red Star.

Το τελευταίο μυστικό γκάλοπ-ανατροπή , φέρνει τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της χώρας.


 Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δώσει μια σημαντική ώθηση σε κάποια κόμματα, ενώ εξανεμίζουν την δυναμική κάποιων άλλων. Η δημοσκόπηση έγινε σε ένα μεγάλο δείγμα από αξιόπιστο φορέα του εξωτερικού, με όνομα εγγύηση ! Πέρα από την πρόθεση ψήφου, υπάρχει και ερώτημα για το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη.Διαβάστε παρακάτω τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έρευνας :

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : Ο στόχος της λαϊκής εξουσίας πρέπει να φωτίζει τους καθημερινούς αγώνες.

Στα Λιοντάρια μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.







Με δύναμη στο ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της αστικής τάξης για αναπαλαίωση του σάπιου συστήματος. Με την εκτίμηση αυτή έκλεισε χτες το βράδυ την ομιλία της στο Ηράκλειο Κρήτης, μπροστά σε μια μεγάλη συγκέντρωση στα Λιοντάρια, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ, τόνισε, δε θα δείξει καμία ευελιξία απέναντι στο σύστημα, παρά μόνο αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Μέσα στο λαό για τη δική του εξουσία.

Και μετά τις 17 Ιούνη τι;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 9/6
Πριν όμως μιλήσουμε για το μετά, ας δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα προεκλογικά. Γίνεται λοιπόν φανερό ότι και με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να επιβληθεί ένας γενικευμένος αποπροσανατολισμός όπου στην ημερήσια διάταξη του ενδιαφέροντος και της συζήτησης θα βρίσκονται οι αγωνίες και τα προβλήματα του συστήματος εντός και εκτός Ελλάδος και όχι η σωρεία προβλημάτων που απασχολούν το λαό. Επειδή όμως έτσι όπως έχει βαθύνει η κρίση και έτσι όπως έχει εξελιχθεί η επίθεση σε βάρος του λαού τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου εύκολο να εξοβελισθούν στην άκρη οι λαϊκές ανάγκες και αγωνίες, το μενού έχει μπόλικο εκβιασμό και μεγάλες δόσεις αυταπατών.
Το μαύρο λοιπόν πρέπει να γίνει με το ζόρι άσπρο μήπως και η λαϊκή ψήφος αυτή τη φορά ελεγχθεί και ποδηγετηθεί πιο αποτελεσματικά, μιας και στις 6 Μάη ο λαός εκφράστηκε με τρόπο που δεν άρεσε στους κυρίαρχους κύκλους.
Ακόμα λοιπόν και όταν τα ΜΜΕ (προφανώς καθοδηγούμενα) παρουσιάζουν τα προβλήματα του κόσμου (έστω επιλεκτικά στον τομέα της υγείας), το κάνουν μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους. Εχουν το θράσος οι απολογητές των μνημονίων που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν να «χρησιμοποιούν» τον εφιάλτη που έχουν δημιουργήσει για να ξορκίσουν δήθεν τους «εφιάλτες» που μας απειλούν αν δεν ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αντί να απολογηθούν για την διάλυση της υγείας και την καταβαράθρωση των κοινωνικών παροχών, μας τα παρουσιάζουν σαν «σκηνές από ταινία προσεχώς» αν δεν ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των Λοβέρδων και όλων αυτών που έσκυβαν τη μέση μπροστά στα μνημόνια.
Φυσικά οι κυρίαρχοι κύκλοι προτιμούν να ρίχνουν τη «σκόνη κάτω απ' το χαλί». Συνεχίζουν να υποτιμούν το λαό και νομίζουν ότι με κόλπα όπως «πάγωμα» της μετενέργειας, παράταση της προθεσμίας καταβολών της φοροληστείας και «προσπέρασμα» του χαρατσιού θα τον ξεγελάσουν. Και βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, μας υπενθυμίζουν ότι ο τόπος κυβερνάται και τα πράγματα μπορούν «να μπουν στη θέση τους». Κηρύχτηκε παράνομη η απεργία στη Χαλυβουργία, για να ξεκαθαρίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις το τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν και εφόσον το σύστημα βρει επιτέλους τις ισορροπίες του, βοηθούντος βέβαια και του εκλογικού αποτελέσματος.

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου : Η ΕΕ και των «δεξιών» και των «αριστερών» είναι ίδια.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Έχει τονιστεί χιλιάδες φορές ότι η ισοπέδωση των μισθών των εργαζομένων που απειλούνται με καθεστώς «κινεζοποίησης» δεν είναι αποτέλεσμα μιας στενά «μνημονιακής» πολιτικής που εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες της ΕΕ.
Αντίθετα, η επιλογή όλης της ΕΕ να κατρακυλήσουν οι μισθοί των εργαζομένων στα επίπεδα της Κίνας είναι αυτή που γεννά τα μνημόνια. Είναι αυτή η επιλογή που περνά μέσα από τις «μνημονιακές» πολιτικές, οι οποίες εφαρμόζονται με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς τρόικα, σε όλο το ευρωενωσιακό στερέωμα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ!

Με ένα καλό συλλαλητήριο των 2 - 2.500 ανθρώπων δόθηκε μια πρώτη απάντηση στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής της χώρας. Και όπως λέει και η ανακοίνωσή μας με αφορμή τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής "Τώρα περισσότερο από ποτέ κάθε δημοκράτης, προοδευτικός, αριστερός και κομμουνιστής θα πρέπει να εντείνει την πολιτική, μορφωτική και διαφωτιστική δράση και πάλη του, μέσα στο κίνημα και στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, συνδέοντάς την με την πάλη για τα οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού, στον ευρύτερο αγώνα για το σπάσιμο της κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, ώστε οι 450.000 έλληνες -και προσωρινοί πιστεύουμε- ψηφοφόροι του ναζιστικού μορφώματος να κατανοήσουν τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, να μην αποκτήσουν μόνιμη σχέση με τις ρατσιστικές – νεοναζιστικές- ανθρωποφαγικές αντιλήψεις της και να κατανοήσουν ότι όχι μόνον δεν αποτελεί αντισυστημικό κόμμα, αλλά ίσα-ίσα αποτελεί την πιο αποκρουστική και βάρβαρη πλευρά του καπιταλιστικού συστήματος." 

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Από τον «κινηματικό» κυβερνητισμό στα σαλόνια

Πάνος Χουντής, 
μέλος της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες το «επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» από τον επικεφαλής του κόμματος Αλ. Τσίπρα. Περιληπτικά, θα λέγαμε, ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την παρουσίαση ενός «νέου» ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετακινηθεί με ταχύτητα από το προ της 6ης Μάη προφίλ του. Και που οι προηγούμενες αναφορές του στο λαϊκό κίνημα έχουν δώσει ολοκληρωτικά τη θέση τους σε υπευθυνότητες προς το σύστημα, σε ασάφειες προς το λαό και συνολικά σε τεχνικές, στις οποίες είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι πρώην και επόμενοι διαχειριστές της εξουσίας.
Το πρόβλημα, βέβαια, για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι εποχές διακρίνονται από ρεαλιστική ωμότητα και οι επικοινωνιακές ικανότητες είναι τόσο ανεπαρκείς όσο και οι προϋπάρχουσες συνταγές για έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, συνταγές που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Θα κάνουμε μια αναφορά και ένα σχολιασμό σε κάποια βασικά σημεία του προγράμματος αυτού, ενώ όποιος αναγνώστης επιθυμεί να το δει ολόκληρο, μπορεί να το βρει στην ιστοσελίδα www.syriza.gr.

Η Χρυσή Αυγή στα χρόνια της χολέρας


της Αγγελικής Φατούρου, 
μέλους της εκλογικής συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
Καθηγήτρια στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου

Την 9η Μαϊου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, νίκη στην οποία τεράστια συμβολή είχε ο ελληνικός λαός [από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ, μέχρι το φόρο αίματος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές εκτελέσεις και τις σφαγές ολόκληρων πόλεων και χωριών από τους ναζί στο όνομα της «συλλογικής ευθύνης» - Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανος, Κομμένο, Χορτιάτης, Δοξάτο κλπ], ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτήν [δηλαδή την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης], είτε γιατί θέλουν να την ξεχάσουν, είτε υπό το κράτος της απειλής εξάπλωσης νεοναζιστικών-φασιστικών αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία, με τη σαρωτική άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και την είσοδό της στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μάη. Και αυτό όχι μόνον –και κυρίως- γιατί αποτελεί βαρύτατη προσβολή στην ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά γιατί πιθανόν προοιωνίζεται κινδύνους εκφασισμού, θυμίζοντας περιόδους Μεσοπολέμου και Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Απέραντο θράσος του νεοναζί Κασιδιάρη που αφού κρύφτηκε σαν κότα 24 ώρες για να αποφύγει την σύλληψη, θα μηνύσει τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου !!!


Βγαίνει από το κοτέτσι ο Κασιδιάρης



Μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, όχι μόνο ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι του αρμόδιου Εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα να περάσει στην αντεπίθεση, μηνύοντας την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται το να εμφανιστεί τις επόμενες  ώρες ενώπιον της δικαιοσύνης,  όπου θα δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο ΑΝΤ1 με το βίαιο επεισόδιο εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, οπότε και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράϊκου έδωσε εντολή σύλληψής του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ρένα Δούρου : Περισσότερο σοκάρει το «καλά τους έκανε»


Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου
8 Ιουνίου 2012

Η συνέντευξη υπάρχει εδώ.
(07:57 – 18:51)
Το πιο σοκαριστικό είναι ότι ακόμα και σήμερα εμφανίζονται πολίτες που λένε ότι «καλά τους έκανε» σε αυτές τις δύο βουλευτές, είπε η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκε επίθεση με νερό από τον Ηλία Κασιδιάρη.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι , τόνισε η κ. Δούρου, προσθέτοντας ότι στην ίδια συζήτηση ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε την ελληνική βουλή «μπορντέλο».