Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ:Ξεσηκωμός ενάντια στο νέο αντεργατικό μακελειό.


Νέοι - νέες

Με τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, με τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 22% και επιπλέον 10% ειδικά για εμάς τους νέους, μας οδηγούν στη μόνιμη εξαθλίωση και τη στυγνή εκμετάλλευση.

Ως εδώ. Κάθε νέος εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος, όλοι οι νέοι των λαϊκών οικογενειών να πούμε ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά. Ξεσηκωμός παντού. Ενάντια στο μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας – κυβέρνησης – τρόικας και των δυνάμεών τους μέσα στο κίνημα. Τσακίζουν τον κατώτερο μισθό απ’ τα 750 ευρώ στα 585 ευρώ μικτά, δηλαδή 480 ευρώ στο χέρι και για τους νέους 430. Το επίδομα ανεργίας κατρακυλάει στα 325 ευρώ. Με τις συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας και στη μαθητεία, μιλάμε πραγματικά για ένα ξεροκόμματο.

Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση (τάση του ΣΥΝ): Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να νομιμοποιήσει με την παρουσία του στην Βουλή τη δημοκρατική εκτροπή της χώρας.


Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση 



Ο κλασικός τρόπος σκέψης και δράσης έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί και η νέα κατάσταση που ζούμε δεν αφήνει κανένα περιθώριο αναμονής και αδράνειας.
Ο κόσμος βράζει και μία σπίθα αρκεί. Ας το πάρουμε πάνω μας. Τέρμα τα ψέματα!
Αυτή την ώρα όλες και όλοι έχουμε μια επιλογή: στους δρόμους!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πλέον να νομιμοποιεί με την παρουσία του στην Βουλή τη δημοκρατική εκτροπή της χώρας, ενώ θα πρέπει να δηλώσει ότι οι αποφάσεις και οι συμβάσεις τις οποίες υπογράφει αυτή η κυβέρνηση  θεωρούνται παράνομες και δεν δεσμεύουν καμία επομένη κυβέρνηση για να τις εφαρμόσει.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ.


Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως. 



Οι εκπρόσωποί του απηύθυναν κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να «ξεσηκωθούν και να μετατρέψουν κάθε τόπο δουλειάς σε κάστρο του αγώνα» και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ. Παράλληλα, κάλεσαν τον λαό να απαιτήσει «να μην ψηφιστεί καμία δανειακή σύμβαση, κανένα μνημόνιο και να μην περάσει κανένα μετρό».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα.


Τα νέα μέτρα τρόικας, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, ΕΕ συνθλίβουν τους μισθούς σε όλα τα επίπεδα, τους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών, ειδικευμένους, ανειδίκευτους, παλιούς, νέους, εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τα δίνουν όλα για το μεγάλο κεφάλαιο εξαθλιώνοντας το λαό.
Είναι πελώριο ψέμα ότι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% - 22% επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους που αμείβονται με τα κατώτερα όρια ή όσους θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Πλήττει τους πάντες και τα πάντα.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.


Με την  καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την  Τρόϊκα και την πλουτοκρατία ,  μέσα από το νέο μνημόνιο, η ζωή θα γίνει κόλαση για την εργατική τάξη , τα  λαϊκά στρώματα , τους νέους και τις νέες.
Το καθένα από τα μέτρα που αποφάσισαν στάζουν δηλητήριο για τον λαό και έχουν τραγικές συνέπειες :
  • Νέα  μείωση των κατώτερων αμοιβών  κατά 22%  που θα συμπαρασύρει το σύνολο των μισθών σε συνθήκες που οι απώλειες των εργαζομένων από το 2009 ξεπερνάνε το 45%. Κατάργηση των  συμβάσεων .  

Σε κατάληψη το υπουργείο Υγείας – οι εργαζόμενοι καλούν σε συμπαράσταση και επέκταση των καταλήψεων!



Από σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε κατάληψη, από εργαζόμενους από το χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής.

Εδώ και μέρες, σωματεία από το χώρο της Ψυχικής Υγείας … κάλεσαν απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας στις 11.00 σήμερα το πρωί (δείτε σχετικά: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/psyxiki-ygeia-nees-kinitopoiiseis-me-arxi-tin-pempti-9/).

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου και σε συνέλευση μέσα στον υπό κατάληψη χώρο.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το νέο μνημόνιο


Σήμερα αναδεικνύεται στην πρώτη γραμμή η ατομική ευθύνη του εργάτη και του υπάλληλου, του άνεργου είτε ανήκει στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, η ατομική ευθύνη του αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού αγρότη, του νέου, της γυναίκας, της μάνας, που ανήκει στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.
Πρέπει να πάψουν όλοι αυτοί να αισθάνονται θύματα και να αποφασίσουν να γίνουν ΘΥΤΕΣ. Να μετατρέψουν σε θύματα τους καπιταλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματίες, και εκείνο το τμήμα των μεσαίων στρωμάτων που έχουν συμφέρον από την συνύπαρξη και συνεργασία με τα μονοπώλια. Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστή γραμμή στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο. Να πληρώσουν ακριβά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, ταυτόχρονα και οι καπιταλιστές που ευθύνονται για την κρίση, που το χρέος είναι όλο δικό τους, και όχι δικό μας.

ΠΑΜΕ : ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ !


ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ


Να ματαιώσουμε το έγκλημα

Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ´ όρου ζωής με 400 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες.
Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν.
Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο.
Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Όλοι στους δρόμους!


- ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ!


-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟ PSI KAI TA NEA MNHMONIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!
- ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ!
Καλούμε: ΠΕΜΠΤΗ 9/2, 6.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και του τραπεζίτη πρωθυπουργού, απομονωμένη από τον λαό, πανικόβλητη μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή και την θύελλα που πλησιάζει ετοιμάζεται για ένα ακόμα πραξικόπημα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν 48ωρη πανεργατική απεργία και κλιμάκωση.



Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Δ.Α.Σ.


Προς:  την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση σε κάθε τόπο δουλειάς κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ σε συνεργασία με την τρόικα, ικανοποιώντας τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες του κεφαλαίου, γενικεύει και κλιμακώνει τον καθολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να τσακίσει ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού-Όχι στο μνημόνιο της χρεοκοπίας.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού


Τις τελευταίες ημέρες η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, προσπαθεί να θέσει νέα εκβιαστικά διλήμματα στην κοινωνία. Επαναλαμβάνουν διαρκώς πως είτε θα παρθούν νέα επώδυνα μέτρα είτε θα χρεοκοπήσει η χώρα. Μας λένε λοιπόν πως για διασώσουν τα κέρδη των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεκδοτών πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός. Η επιλογή τους να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή το νέο Μνημόνιο, αποτελεί casus belli για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους άνεργους και τη νεολαία.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Όλοι στο δρόμο για να ματαιώσουμε το έγκλημα!Πρόταση για 48ωρη απεργία 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.


  • «Ξεσηκωμός παντού» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία!
  • Πρόταση για 48ωρη απεργία 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.

Να αντιληφθεί τη δύναμή του καλείται ο εργαζόμενος λαός για να συντρίψει όσους απαιτούν το μακέλεμά του (φωτ. από την προχτεσινή απεργιακή πορεία στην Ξάνθη)
  
Επί ποδός πολέμου για να μην περάσει το μακέλεμα του λαού καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που με χτεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείαςαναδεικνύει τις ιστορικές ευθύνες που καλείται να αναλάβει η εργατική τάξη ξεσηκώνοντας κάθε τόπο δουλειάς και εργατογειτονιά για να μην περάσουν τα δολοφονικά μέτρα.

Μ-Λ ΚΚΕ :Oι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι λακέδες τους καταδικάζουν το λαό σε αργό θάνατο.


NEA BAPBAPA METPA ΛAΪKOY AΦANIΣMOY


H χώρα επιστρέφει στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης, της ξενοκρατίας και κηδεμονίας από τους ιμπεριαλιστές, H αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται με πρωτοφανή σφοδρότητα! Mήνες, τώρα, βομβαρδίζουν τις λαϊκές συνειδήσεις με την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη της επιβολής και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Γιάννη Ζιώγα : Για τον υποσιτισμό μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.


Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Το θέμα του υποσιτισμού μαθητών, κυρίως του Δημοτικού, ως επίπτωση  της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, οξύνεται καθημερινά, λαμβάνοντας ανησυχητικές διαστάσεις.
Σε σχολεία, όπου κατά κύριο λόγο φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών και ανήκουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: