Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΩΡΑ ΝΑ... ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (!), ΛΕΝΕ ΟΙ «ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΙΜΣ».Του Γιώργου Δελαστίκ.

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν φανταζόταν τη χθεσινή πισώπλατη μαχαιριά που της έδωσαν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ευρώπης και η «Βίβλος» του επιχειρηματικού κόσμου της Γηραιάς Ηπείρου.
 Γροθιά στο στομάχι και μόνο ο τίτλος: «Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή για την Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών!». Ακόμη χειρότερα, το άρθρο στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας στο οποίο αναφερόμαστε φέρει την υπογραφή του ενός από τους δύο κορυφαίους αρθρογράφους των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» - του Βόλφγκανγκ Μινχάου.

Ψεύτης και ελεεινός…ο Καρτερός της «Αυγής».

Είναι γνωστό ότι η σχέση των οπορτουνιστών με την αλήθεια και την ηθική δεν είναι και η καλύτερη.



Αυτό επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ο Καρτερός της «Αυγής» που καταφεύγει σε διαστρεβλώσεις, ψέματα και λάσπη για να αντιπαρατεθεί με το ΚΚΕ, μην μπορώντας να κρύψει την αντι-ΚΚΕ εμπάθειά του.

Ο Καρτερός ξεκινά με διαστρέβλωση της συνέντευξης του Δημήτρη Κουτσούμπα στην «Καθημερινή»: «Και μιλώντας (σ.σ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας) στην αστική -πολύ αστική όμως- Καθημερινή, χαρακτήρισε τον Τσίπρα σκυλάκι».

Κ. Παρασκευάς: "Καλούμε σε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Καλούμε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ."

Ομιλία του Κώστα Παρασκευά μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Γραμματέα της Κ.Ο. Αττικής στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια της Αττικής και το Δήμο της Αθήνας
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της μάχης. Μέχρι τώρα έχουμε αναπτύξει μια σημαντική δράση. Έχουμε έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους από τα λαϊκά στρώματα. Διαπιστώνουμε αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμηση και έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική και στη συνέπεια του ΚΚΕ. Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση. Κάθε στιγμή που περνά είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Κατανοούμε απόλυτα την ευθύνη μας, για το ειδικό βάρος που έχει η μάχη στην Αττική, στο συνολικό αποτέλεσμα της μάχης που δίνει το Κόμμα μας σε όλη την Ελλάδα.

Κ.Κ.Ε: Η πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης για την Υγεία - Πρόνοια


Η πολιτική και τα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Υγεία αποτελούν εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και συμπυκνώνεται στους εξής άξονες:
  • Μείωση του «μη μισθολογικού κόστους»,δηλαδή μείωση των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών για παροχές Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου, ως ένα ακόμα εργαλείο συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης, πλάι στις μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λπ.