Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κ.Κ.Ε: "Η αναψυχή δεν είναι εμπόρευμα ούτε πολυτέλεια, είναι δικαίωμα του λαού"

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε  για τις εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και οι μεγαλοξενοδόχοι πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ αφίξεων και την ανάπτυξη στον τουρισμό, η πλειοψηφία του λαού δε μπορεί να κάνει ούτε μια ημέρα διακοπές, γιατί το εισόδημα είναι τσακισμένο, ενώ οι τιμές σε εισιτήρια και δωμάτια απλησίαστες, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού δουλεύουν με εξοντωτικά όρια και με μεροκάματα πείνας, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Κανείς να μη συμβιβαστεί !

Οι εξελίξεις στον όμιλο της «Χαλυβουργίας» επιβεβαιώνουν ότι οι καπιταλιστές δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους.
Ο βιομήχανος Μάνεσης, αφού ξεμπέρδεψε με την εννιάμηνη απεργία των εργατών στον Ασπρόπυργο και κατάφερε να βάλει τους «δικούς του» στη διοίκηση του σωματείου, επέβαλε εκ περιτροπής εργασία, έκανε «εθελούσιες» απολύσεις και αξιοποίησε τους εργαζόμενους για να αποσπάσει φτηνότερο ρεύμα για τις επιχειρήσεις του, όπως και οι άλλοι βιομήχανοι του κλάδου.

ΚΚΕ !


Τώρα πια ξέρεις ποιοι λένε πολιτικές ανοησίες, στήριξε και εσύ το ΚΚΕ, η ελπίδα είναι εδώ, ΚΚΕ δυνατό !

Προκήρυξη της ΟΚΔΕ για τις απολύσεις στο δημόσιο.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Η εκστρατεία της χουντικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα βρίσκει απάντηση με σκληρούς αγώνες. Ο υποδειγματικός αγώνας των καθαριστριών έχει αναδειχθεί σε σύμβολο και η τελική νίκη του πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση αρνείται ετσιθελικά να επαναπροσλάβει τις παράνομα απολυμένες 595 καθαρίστριες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα τους. Μετά την εκλογική σφαλιάρα που έφαγε, εξαντλεί κάθε απόθεμα ωμότητας και τρομοκρατίας, χτυπώντας με τα ΜΑΤ σχεδόν σε καθημερινή βάση τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους.

Γερμανία: Εκδήλωση της ΚΟ Βερολίνου του ΚΚΕ για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο.

Με μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση η Kομματική Οργάνωση Βερολίνου του ΚΚΕαπότισε την Πέμπτη, 12 Ιούνη, φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής του Διστόμου, 70 χρόνια μετά τη θηριωδία της φασιστικής Βέρμαχτ.
Η εκδήλωση έγινε στο Μνημείο των Αγωνιστών της Αντίστασης κατά του Φασισμού και των Θυμάτων του Ναζισμού, που είχε ανεγερθεί από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία στις αρχές της δεκαετίας του 50.
Στην ομιλία του ο Κώστας Σαρρής αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα γύρω από το ματοκύλισμα του Διστόμου, ενός από τα πιο φρικιαστικά ναζιστικά εγκλήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και τόνισε: