Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΑΚΕΛ για τη στυγνή δολοφονία του αριστερού μουσικού από Χρυσαυγίτη : Οι εξελίξεις στην Ελλάδα επαναβεβαιώνουν την αναγκαιότητα όπως το αυγό του φιδιού συνθλίβεται όσο είναι καιρός.

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη  



Το φαινόμενο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, είχε από την αρχή προκαλέσει την έντονη ανησυχία των προοδευτικών- δημοκρατικών πολιτών, κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο και ευρύτερα στην Ευρώπη.
 

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Για την δολοφονία του 34χρονου νέου από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

 Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.


Οι δολοφονικές επιθέσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται.

Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε! Να μην περάσει ο φόβος.

Θρασίμια οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί - Προκλητικές οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής.Ρεπορτάζ του 902.gr.

 Την ίδια ώρα που ο 45χρονος φονιάς ομολογούσε αργά το βράδυ στην αστυνομία ότι πήγαινε στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας «5 με 7 φορές τη βδομάδα», οι βουλευτές και εκπρόσωποι του φασιστικού μορφώματος έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. 



Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι χρυσαυγίτες ζητούσαν και τα ρέστα, καταγγέλλοντας «τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο»στη δολοφονία του 34χρονου. Απειλούσε μάλιστα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μόσχα: «Προβοκάτσια των ανταρτών» η επίθεση με χημικά στη Συρία.

Η Ρωσία διαμήνυσε ότι θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου ήταν «προβοκάτσια των σύρων ανταρτών».



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δόθηκαν από τις συριακές αρχές στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος βρίσκεται στη Δαμασκό για συνομιλίες. Πρόσθεσε ότι οι αποδείξεις που διαθέτει η Μόσχα μαρτυρούν κυρίως τον «προκλητικό χαρακτήρα» της επίθεσης της 21ης Αυγούστου. 

Συνελήφθη η σύζυγος του Χρυσαυγίτη δολοφόνου Γεώργιου Ρουπακιά και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής Πειραιά.


Για ψευδορκία συνελήφθη η σύζυγος του δράστη, άλλη μια γυναίκα καθώς και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά. 


Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα του δράστη είχε δηλώσει αρχικά ότι πέταξε στα σκουπίδια ένα πτυσσόμενο γκλομπ κι έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, ενώ στην πραγματικότητα τα μετέφερε σε οικείο σπίτι όπου μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν.

ΠΑΜΕ : Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος.Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής...

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε το βράδυ σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την άγρια δολοφονία του Π. Φύσσα.

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. 

Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα : ΤΩΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

Τραγουδά ο Killah P, ή Παύλος Φύσσας. Ο 34χρονος αντιφασίστας χιπ-χόπερ τραγουδά για τον Κάρλος Τζουλιάνι και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Δε γνώριζε πως ο ίδιος θα πέσει νεκρός από το μαχαίρι ενός φασίστα τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτέμβρη στην περιοχή της Αμφιάλης. 
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν «διακριτική», όπως και στο Πέραμα, όταν οι ναζί επιτέθηκαν σε ομάδα του KKE· διακριτικά επέβλεπαν καθώς κάποιος από την ομάδα φασιστών που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα και τη σύντροφό του μαχαίρωνε τον Παύλο στην καρδιά. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 35 λεπτά και ο νεαρός αντιφασίστας άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΛΑΟΥ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Τσαλδάρη & Λαμπράκη) και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώ­ρα



Χθες το βράδυ οι φασίστες έσφαξαν ένα παλικάρι. Το παιδί ενός εργάτη. Μέσα στα σκοτάδια, εκεί που ανήκουν και εκεί που ξέρουν να δρουν, μια ομάδα από δαύτους του έστησαν καρτέρι και τον μαχαίρωσαν. Στην εργατούπολη του Κερατσινιού. Εκεί που η εργατιά μετράει τις πληγές της από την ανελέητη επίθεση του συστήματος.

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α .Ήταν θέμα χρόνου: Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή

Συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου στις 18.00.



Σήμερα ξημερώνει μια μαύρη μέρα για τον λαό που αγωνίζεται. Ο Παύλος Φύσσας,  34 χρονών, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος, άνθρωπος που έβαζε τη ζωή και την τέχνη του στην υπηρεσία του αγώνα ενάντια στον φασισμό, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα από χέρι φασίστα στο Κερατσίνι!

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής.