Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων η Ευρωπαϊκή Αριστερά

EL
«Το κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι αλληλέγγυο στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων» τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των προέδρων των κομμάτων-μελών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) πρόσθεσε πως «η ευρωπαϊκή αριστερά συμπαρίσταται στους Ελληνες εργαζόμενους γιατί γνωρίζει ότι αυτός ο αγώνας είναι για λογαριασμό όλων των εργαζόμενων στην Ευρώπη».

Στη «σύνταξη» βγαίνει ο Πολ το χταπόδι


Στη σύνταξη θα βγει, αναγκαστικά, το δημοφιλές χταπόδι το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση ανά τον πλανήτη μετά τις εύστοχες προβλέψεις των αποτελεσμάτων στο φετινό Μουντιάλ. Ο Πολ –όπως ονομάζεται το χταπόδι – έκανε τόσες προβλέψεις όσα είναι και τα πλοκάμια του: επτά για τις αναμετρήσεις της Γερμανίας και μία για τον τελικό.

Ψάχνουν για μια θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό

Αυξημένες σε σχέση με πέρσι είναι οι αιτήσεις γονέων που ζητούν μια θέση για το παιδί τους σε κάποιους από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Γονείς, που μετά τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να σκεφτούν το ενδεχόμενο να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Πληθωρισμός: Πως θα επιβιώσει η Ελλάδα, αν δεν μπορούν να επιβιώσουν οι Έλληνες;

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, δείχνουν ότι στα τέλη Ιουνίου οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 5,2% έναντι του Ιουνίου 2009, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι μόλις 0,8%. Η αύξηση αυτή, δεκαπλάσια σχεδόν από την αντίστοιχη περσινή που ήταν μόλις 0,7%, επιβεβαιώνει με αριθμούς τόσο τη ραγδαία συρρίκνωση της δυνατότητας επιβίωσης μεγάλου ποσοστού των πολιτών, όσο και τη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας παρά τις θυσίες των εργαζομένων.  Η εμφάνιση φαινομένων στασιμοπληθωρισμού δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση εξυγίανση της οικονομίας ή πολιτική εξόδου από την κρίση.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠAΝΕ ΓΙΑ ΠOΛΩΣΗ Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου Βαρύ το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ - Κρύβονται υπουργοί και βουλευτές - Παραιτούνται στελέχη

Με σημαία την ακραία, ανεξέλεγκτη πόλωση προτίθεται να πορευτεί η κυβέρνηση, με δύο βασικά στόχους:
• Αφενός τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, μετά τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση, χωρίς συμμάχους και με πολλές διαρροές.

• Αφετέρου πιθανό αιφνιδιασμό με πρόωρες εκλογές, διπλές, δημοτικές και εθνικές, το φθινόπωρο.

Βέβαια το δεύτερο σενάριο φαίνεται να απορρίπτεται τόσο απ' το Μαξίμου, όσο –και κυρίως– απ' την «τρόικα», που ούτε να ακούσει θέλει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, παρά την αντίθετη εκπεφρασμένη θέση του πρωθυπουργού, επανέφερε με δήλωσή του την Παρασκευή το ζήτημα των πρόωρων, διπλών εκλογών τον Νοέμβρη, αφενός λέει πολλά και αφετέρου αποτυπώνει το βαρύ κλίμα που υπάρχει εντός της κυβέρνησης, παρά την «ευφορία» λόγω της υπερψήφισης του Ασφαλιστικού.

Παίζονται επομένως πολλά τους επόμενους μήνες. Και το σημαντικότερο:

• Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι πολιτικές παρενέργειες από μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, την οποία δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν για το φθινόπωρο. Και πώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση; Σε κάθε περίπτωση απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:

• Πριν ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος βγει και προκαλέσει με τις δηλώσεις του ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης, είχε προηγηθεί σοβαρή επικοινωνιακή σύσκεψη κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων. Εκεί αποφασίστηκε η νέα επικοινωνιακή στρατηγική, που συνοψίζεται στα «ένταση - πόλωση - αποσταθεροποίηση».

Βέβαια για να έχει στοιχειώδεις πιθανότητες επιτυχίας μια τέτοια στρατηγική, απαιτείται και η στήριξή της απ' τα ΜΜΕ. Και αυτήν τη στήριξη φαίνεται πως την έχει η κυβέρνηση, αφού κρίσιμες ημέρες που θα έπρεπε να κυριαρχεί το Ασφαλιστικό, τα περισσότερα ΜΜΕ αξιολογούσαν ως περισσότερο σημαντικές τις δηλώσεις Πάγκαλου!

Επίκαιρο Άρθρο από το www.topointiki.gr για την Αριστερά-Τα δεκάχρονα μιας ρευστοποίησης

Από το Μαρικάκι
thumb
Είναι να σε πιάνει ίλιγγος αν καταπιαστείς με το μέτρημα των τάσεων, των πρωτοβουλιών, των μετώπων και γενικά των κάθε λογής ομαδοποιήσεων εντός της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και ... περιχώρων. Δικαίως πολλοί δεν κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν γιατί η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε Λερναία Ύδρα: ένα κόβεις δέκα ξεπετιούνται κι άντε μετά πάλι ν’ αρχίσεις το μέτρημα από την αρχή. Άσε που όλα τα κεφάλια κάθε φορά φωνάζουν «ενότητα», «ενότητα». Στο ενδιάμεσο ψελλίζουν και κάτι ψιλά γράμματα, «ιδεολογικές διαφορές», «σημεία σύγκλισης» κτλ. Άσε, παραλογισμός σκέτος λέμε...

Τα μπέρδεψε ο Κορκονέας - Πρώτη φορά ανέφερε ότι έβλεπε τα παιδιά μπροστά του

Η απολογία του Κορκονέα αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις ερωτήσεις που θα του υποβάλει ο εισαγγελέας Έδρας, Χαρ.Λακαφώσης.

 

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε και σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δεύτερη ημέρα απολογίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, από την πρόεδρο κ. Παπαβασιλείου, ώστε να φωτιστούν όλες οι λεπτομέρειες της μοιραίας νύχτας της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν χτυπημένος κατάστηθα από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού έπεφτε νεκρός ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη γωνία των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, για πρώτη φορά σήμερα, υποστήριξε πως όταν πυροβόλησε, έβλεπε τα μαζεμένα παιδιά. Ο ισχυρισμός του αυτός έρχεται σε αντίθεση με εκείνον που αρχικώς έχει προβάλει, ότι δηλαδή πυροβόλησε φεύγοντας από την Τζαβέλλα, γυρίζοντας δηλαδή προς τα πλάγια και πίσω το σώμα του.

Ο λαός μπορεί! Να αγωνιστεί, να συγκρουστεί, να νικήσει!

      Ο λαός μπορεί ,να αγωνιστεί, να συγκρουστεί, να νικήσει!
psΤο σύστημα πέρασε τον κάβο του ασφαλιστικού, αλλά ένας ολόκληρος ωκεανός αναταράξεων βρίσκεται ανοιχτός μπροστά του! Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί η κατάσταση των ημερών που μεσολάβησαν από την απεργία της 29 Ιούνη ως την τελευταία της 8ης Ιουλίου. Στο διάστημα αυτό φάνηκε καθαρά πως το σύστημα δεν είναι έτοιμο για αναδιατάξεις και αναδιαμορφώσεις στο εσωτερικό του και ακόμα πως θέλει να αποφύγει «πειραματισμούς» που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τρικυμιώδεις καταστάσεις.
Τον πρώτο λόγο και ρόλο είχε και έχει η κυβέρνηση, που φρόντισε με εκβιασμούς προς όλες τις κατευθύνσεις να απαιτήσει -και να εξασφαλίσει- τη στοίχιση όλων των δυνάμεων για την χωρίς απώλειες ψήφιση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματός της. Γι’ αυτό κινητοποιήθηκαν οι πάντες προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου που έσπευδε να διαβεβαιώνει αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα πως «θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό»(!!) μέχρι τον συστηματικό υβριστή του λαού και των αγώνων του, Θ. Πάγκαλο, που «διέβλεψε» μέχρι και την πιθανότητα νεκρού στις κινητοποιήσεις για να σπείρει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Φυσικά από το χορό των υποστηρικτών δεν έλειψε η ΠΑΣΚΕ, που φρόντισε με κάθε μέσο να υπονομεύσει τη δράση και την προετοιμασία των σωματείων και των εργαζομένων ενόψει της απεργίας.

K.K.E-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Ιδιωτικοποίηση γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»

Προς την  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων
  
Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου και γενικά ο λαός της βορειοδυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση από τον διοικητή της ΑΤΕ, για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ .
Ήδη οι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση και μετεξέλιξη της βιομηχανίας σε επιχείρηση σκληρής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος.
Εξάλλου ανάλογη πείρα υπάρχει για τις βαριές επιπτώσεις σε κτηνοτρόφους και εργαζόμενους από την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ.   

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η απόρριψη των δυο μεγάλων κομμάτων και των πολιτικών τους τείνει να λάβει μορφή χιονοστιβάδας.
Η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά αναδεικνύεται σε εκείνη την πολιτική δύναμη που με την ενωτική της παρουσία, τις προτάσεις και την αγωνιστική παρέμβασή της μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα για χιλιάδες νέους και νέες, για τους εργαζόμενους, για όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


   ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 14/15 ΙΟΥΛΗ
                    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
Εργαζόμενοι  και άνεργοι  νεοι  χωρίς παρόν και  μέλλον - στους δρόμους του αγώνα
Είναι ο μονός δρόμος αφού καπιταλιστική χρεοκοπία για τη νεολαία σημαίνει ο εφιάλτης της μόνιμης ανεργίας και της δουλείας των 300-400 και 500 ευρώ, ένα σχολείο- αποθήκη σωμάτων και ψυχών, σπουδές χωρίς καμία προοπτική… Σημαίνει να χάνεις και τα τελευταία «οικογενειακά στηρίγματα» επιβίωσης, τη ζωή με δανεικά, ωθούμενος κάθε μέρα στη χειρότερη μιζέρια, το βούλιαγμα στο ατομικό αδιέξοδο και την διαρκή ανασφάλεια… σημαίνει να σε κοροϊδεύουν προεκλογικά ότι «υπάρχουν τα λεφτά» και στη συνέχεια να σε απολύουν,  να σε πνίγουν στα χημικά του Χρυσοχουντίδη όταν διαδηλώνεις στην επιτηρούμενη από τους γκάνγκστερ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χρεοκοπημένη Ελλάδα, τον πιο αδύναμο κρίκο μιας διεθνούς αλυσίδας έτοιμης να σπάσει από τα συσσωρευμένα χρέη που δημιούργησε ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να σωθεί και να αναχαιτίσει την επανάσταση τις προηγούμενες δεκαετίες.