Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα της ΟΛΜΕ από καθηγητές στη Γερμανία


Δήλωση από τους αντιπροσώπους της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Βερολίνου (GEW Berlin) που συμμετείχαν σε τοπική συνέλευση στις 14 και 15 Μαΐου 2013



Αλληλεγγύη στους Έλληνες απεργούς καθηγητές


 Από την Παρασκευή, 17 Μαΐου, οι Έλληνες καθηγητές θα κατέβουν σε απεργία για να παλέψουν ενάντια τις προγραμματισμένες απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (οι οποίοι είναι μόνιμοι στην Ελλάδα, ακριβώς όπως στην Γερμανία), και για άλλες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων για τις επιπλέον ώρες εργασίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων.


Το ΚΚΕ για το νέο χαράτσι


Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση καθώς σχεδιάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να επεκτείνει και στα αγροτεμάχια το χαράτσι που ξεκίνησε από τα ακίνητα και τη λαϊκή κατοικία μέσω ΔΕΗ, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των φτωχών αγροτών, αλλά και για να εξαναγκάσει μέσα από μαζικές αγοραπωλησίες να συγκεντρωθεί η γη στους μεγαλοκαπιταλιστές. Η σχετική κυβερνητική διάψευση έρχεται μόνο να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

Έρχονται κι άλλα μέτρα - Η άποψη του Ριζοσπάστη.


Χτύπημα στο σαθρό οικοδόμημα που προσπαθούν να στήσουν τους τελευταίους μήνες οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της συγκυβέρνησης και του μεγάρου Μαξίμου ότι δε θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, έδωσε η τελευταία έκθεση της Κομισιόν. 


Αφού απονέμει εύσχημα στην τρικομματική κυβέρνηση για τη μεγάλη πρόοδο, που σημειώθηκε στον τομέα της «δημοσιονομικής προσαρμογής», από τις εκλογές του Ιούνη του 2012 έως και σήμερα με την εφαρμογή των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η συγκυβέρνηση θα πρέπει ως το ερχόμενο φθινόπωρο να εξειδικεύσει νέα μέτρα, ισοδύναμα με το 4% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» της διετίας 2015 - 2016, και ας προσπαθούσαν να πείσουν η κυβέρνηση και τα αστικά προπαγανδιστικά επιτελεία τον ελληνικό λαό, ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι επιτέλους δε χρειάζονται άλλα μέτρα, ενώ έρχεται η ανάπτυξη που θα δώσει λύσεις σε λαϊκά προβλήματα...

ΑΚΕΛ : Πολιτική Πρόταση για έξοδο απο το Μνημόνιο.


Η Κυπριακή οικονομία επηρεαζόμενη από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με διαχρονικά προβλήματα και ανισότητες.


Η τρύπα του τραπεζικού τομέα που δημιουργήθηκε ένεκα της ελλιπούς εποπτείας και λανθασμένων αποφάσεων των Διοικήσεων των Τραπεζών μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει οδηγήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση Σαμαρά για θέματα τουρισμού.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


H κυβέρνηση μετά την τσάμπα εργασία που πρόσφερε στους κρατικοδίαιτους κεφαλαιοκράτες στους κλάδους τουρισμού-εστίασης μέσω του Προγράμματος «Επιταγή Εργασίας», καλεί τώρα τους εργατοϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν γη και ύδωρ για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων του τουρισμού και της εστίασης, οι οποίοι βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένοι πλέον από το «Μaster Plan για την Τουριστική Ανάπτυξη».