Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τσίπρας: Σημαντικό ορόσημο οι εκλογές του Νοεμβρίου

Οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις και για το μέλλον του τόπου, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας το απόγευμα τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος,που συζητά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα επηρεαστούν άμεσα από την πολιτική συγκυρία και θα είναι κρίσιμες, καθώς είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες ΔΝΤ και για τον λόγο αυτό κάλεσε όλες τις δυνάμεις του κόμματος να εργαστούν για την επιτυχία των συνδυασμών που στηρίζει ο ΣΥΝ.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ήδη ομολογείται ότι το Μνημόνιο οδηγείται σε αποτυχία, σημειώνοντας την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστεί ήττα στις εκλογές, καθώς, όπως είπε,είναι η πρώτη φορά, μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους. 

Κατηγόρησε, επίσης και τη ΝΔ τονίζοντας ότι η πολιτική της δεν είναι εναντίον του Μνημονίου,ενώ σημείωσε και τις ευθύνες της για την οικονομική κατάσταση της χώρας. 

Η Αριστερά,είπε ο κ.Τσίπρας, μπορεί να δώσει ένα μήνυμα ανατροπής, υποστηρίζοντας ότι αν οι πολίτες στείλουν ένα μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή των σημερινών συσχετισμών. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε έμμεσα και στην υποψηφιότητα του Αλ. Αλαβάνου, ενώ ζήτησε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και πρόσθεσε ότι "όποιος επιλέγει να ρίξει νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να εξυπηρετήσει ανέξοδους και διχαστικούς πολιτικούς σχεδιασμούς ας το πράξει, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε". 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ να αρχίσουν την μάχη των εκλογών, "έτσι, όπως ξέρουμε να κάνουμε πάντα,παραμερίζοντας τις διαφορές μας και τις ενστάσεις μας".

 ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: