Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Φέτος η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

 
 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου - Η επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την Κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα τσιράκια τους δεν θα περάσει

Η κυβέρνηση, οργανώσεις του κεφαλαίου, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ (κι από πίσω ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τους εργατοπατέρες και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ, τους χρεοκοπημένους συνταξιούχους της πολιτικής που τους έβγαλαν από τη ναφθαλίνη, όλοι αυτοί χύμηξαν στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ, επειδή, λένε, εμπόδισαν το κρουαζιερόπλοιο - κάτεργο να αποπλεύσει στην ώρα του, δηλαδή σε ώρα απεργίας.
Είναι οι ίδιοι που προωθούν και στηρίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή θύελλα, οι ίδιοι που στηρίζουν νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, που βάζουν πλάτη στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στη νέα αύξηση του ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, στην παραπέρα επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στο πέταγμα στο δρόμο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα στηρίζουν το Μάαστριχ και όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες και νόμους της ΕΕ. Αυτοί που καλύπτουν τα εγκλήματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που είναι βαμμένο με το αίμα χιλιάδων και χιλιάδων σύγχρονων σκλάβων.

Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην επιστολή του Α. Τσίπρα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


Δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος, πολύ περισσότερο αριστερός, που να διαφωνεί με την εκτίμηση ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι οι πιο θεμελιακές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζόμενων, ο ίδιες οι συνθήκες της ζωής τους.



Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα είναι σαφές: ότι η ιστορική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στους εργαζόμενους η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ για να φορτώσουν τα βάρη της πρωτάκουστης καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και την κοινωνία, πρέπει και μπορεί να ανατραπεί από ένα ισχυρό, αγωνιστικό, ταξικό, ενωτικό μαζικό κίνημα των ίδιων των εργαζόμενων και του λαού. Η Αριστερά πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη - Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Το Πρόγραμμα Καλλικράτης εντάσσεται ευθέως, μαζί με το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη μείωση των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που συνδιαμορφώνει η κυβέρνηση από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποσκοπεί στην αυταρχική αναδιάρθρωση της κρατικής διοίκησης χωρίς αυτοδιοίκηση, στη δραστική περιστολή του κοινωνικού κράτους και στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Απορρίπτουμε τον Καλλικράτη γιατί:




• Επιβάλλει συνενώσεις δήμων με τη μέθοδο του αποφασίζομεν και διατάσσομεν χωρίς καμιά συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!
Οργή και αγανάκτηση πλημμυρίζει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες η νέα αντιλαϊκή εφόρμηση που προανήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Οι «στέρεες βάσεις» που φαντασιώνεται ο πρωθυπουργός και τα χειρότερα που δήθεν απέτρεψε προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αντίθετα έχουν άμεση σχέση με τις βλέψεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, που μέσω των μηχανισμών τους επιχειρούν να αλυσοδέσουν το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας, να ισοπεδώσουν κάθε κατάκτηση, κάθε δικαίωμα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, να ορθώσουν αγωνιστικό φραγμό στην καταιγιστική αυτή επίθεση. Να συγκρουστούν με την πολιτική που προωθούν οι νέοι «κοτζαμπάσηδες» της κυβέρνησης, μαζί με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Γιατί το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και οι ντόπιοι υποτελείς του δεν θα σταματήσουν, εάν δεν τους σταματήσουν οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες. 
Επιπλέον, το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα κατασταλτική δράση των αστυνομικών δυνάμεων που με βία και χημικά προσπάθησαν να διαλύσουν την άμεση αγωνιστική απάντηση σωματείων και συνδικαλιστικών σχημάτων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Εάν τα αστικά επιτελεία θεωρούν ότι έτσι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων ή ότι θα καλύψουν τη δυσωδία της πολιτικής τους είναι γελασμένοι. 
Και την αγωνιστική απάντηση θα την πάρουν τόσο στην Εργατική Πρωτομαγιά, όσο και στην πανεργατική απεργία στις 5 Μάη και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
·           Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
·           ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
·           ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
·           ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
·           ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στους προέδρους κοινωνικών φορέων

Σχετικά με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στους προέδρους των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ιστορική πολιτική ευθύνη για το πακέτο των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων δραστικής μείωσης των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, που προωθεί με τη συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για την κοροϊδία Κυβέρνησης και εταίρων - συνενόχων

Oι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή τους συνενόχους της, αποσκοπούν στην προετοιμασία του εδάφους για να περάσει το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στον καταναγκασμό τους να συρθούν ως πρόβατα στο σφαγείο της πλουτοκρατίας.
Είναι πελώριο ψέμα ότι τα μέτρα επιβάλλονται στην κυβέρνηση από την τρόικα. Αυτό το λένε για να υποτάξουν τους εργαζόμενους, για να καλλιεργήσουν το ραγιαδισμό και να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση. Τα έχουν συναποφασίσει εδώ και πολύ καιρό. Και τα νέα βάρβαρα μέτρα περιέχονταν στην ουσία τους στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και αποδεικνύουν γιατί η πλουτοκρατία προτίμησε να στηρίξει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως καταλληλότερο υπηρέτη της από τη ΝΔ.