Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Οι απεργοί εργάτες της «ελληνικής χαλυβουργίας» του Ασπρόπυργου στο Βόλο

Στη γενική συνέλευση της Τρίτης 15 Νοέμβρη οι εργάτες της χαλυβουργίας του Μάνεση στον Ασπρόπυργο πήραν απόφαση να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας, που μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα, ενάντια στις 34 απολύσεις και ενάντια στην απαίτηση της εργοδοσίας να υπογράψουν για 5ώρες δουλειά με μείωση 40% των αποδοχών τους. Ταυτόχρονα στην γενική συνέλευση πάρθηκε απόφαση να έρθουν με πούλμαν στο Βόλο και να γίνει παρέμβαση στους εργάτες των δύο εργοστασίων του Μάνεση με στόχο να ανατραπεί η αποδοχή της μείωσης των ωρών δουλειάς και των αποδοχών.
Οι εργάτες των εργοστασίων του Μάνεση στο Βόλο σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα, ερμητικά κλειστή ακόμα και για συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Βόλου αποδέχθηκαν με ψήφους 169 υπέρ και 50 κατά τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, αφού προηγούμενα είχαν δεχθεί εκβιασμούς και απειλές για άμεσες απολύσεις και με όλο το ΔΣ του σωματείου τους (και οι επτά στα επτά μέλη) υπέρ της πρότασης της εργοδοσίας για «να μην χαθούν οι δουλειές και να μην κλείσει το εργοστάσιο». Η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) «ένιψε τα χέρια» της, αφού κατά τα λεγόμενά τους έτσι «αποφάσισαν οι εργάτες της χαλυβουργίας» και αυτοί «δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο». Ουσιαστικά με την στάση τους έστρωσαν τον δρόμο για να βρεθούν οι εργάτες της «ελληνικής χαλυβουργίας» στο Βόλο μόνοι τους απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και τις απειλές για απολύσεις έτσι ώστε να συρθούν στην αποδοχή των περικοπών του Μάνεση.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή με θέμα: «Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ».



Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεν είναι γεγονότα εν κενώ. Είναι τα συμπτώματα μιας βαθειάς συστημικής κρίσης. Μιας κρίσης η οποία δοκιμάζει την νεοφιλελεύθερη αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας.
Η κρίση αυτή ξεκίνησε το 2008 ως κρίσης των αγορών και του τραπεζικού τομέα.
Τζογάρισαν στον μαζικό δανεισμό κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία την ίδια στιγμή το σύστημα εξωθούσε προς την φτώχεια. Και βεβαίως ήρθε η στιγμή που η φούσκα αυτή έσπασε.

Μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας 22 Νοέμβρη στο Υπουργείο Εργασίας.



Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας (Σταδίου 29), την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 11 το πρωί.

Οι εξελίξεις για το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι δραματικές. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν άμεσα με διάλυση και οι συντάξεις με ουσιαστική κατάργηση και μετατροπή τους σε προνοιακό επίδομα.

Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις που αφαίρεσαν ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Την απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, γνωστοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ. Χρήστος Κατσούρας. Νωρίτερα, την πρόθεσή του να καταψηφίσει την κυβέρνηση είχε εκφράσει και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη.
"Μιντιακό δημιούργημα" είναι σύμφωνα με τον Χρ. Κατσούρα η κυβέρνηση συνεργασίας"Μιντιακό δημιούργημα" είναι σύμφωνα με τον Χρ. Κατσούρα η κυβέρνηση συνεργασίας
"Χάσαμε την ευκαιρία να δώσουμε πολιτική λύση [...] Σκοντάψαμε σε εγωισμούς [...] υποκύψαμε σε αφόρητες πιέσεις μιντιακής δημοκρατίας", δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα.57,5 % λαμβάνει η τρικομματική συγκυβέρνηση.Τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 12,5%.Άλμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 10%.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που δίνει η VPRC για το μήνα Νοέμβριο :

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

                      Η Ν.Δ φτάνει το 32%, ποσοστό που δεν της δίνει αυτοδυναμία.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ υποχωρεί στο 18,5%.
Τρίτο κόμμα παραμένει  το Κ.Κ.Ε με 12,5%.(Η έβδομη έρευνα στο Νοέμβρη που δείχνει  την σταθερότητα του στην τρίτη θέση, με εξαίρεση το τραγικό μαγείρεμα της Public Issue του ΣΚΑΙ.)
Ανεβαίνει και άλλο στο 10% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α .
Πέφτει ο ΛΑ.Ο.Σ στο 7%.
Σημαντική άνοδο για τη ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο 6,5%.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε: Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια.



Η πλήρης αδυναμία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι για τα σπίτια καθώς και η πλατιά άρνηση καταβολής του από τις οικογένειες εκείνες που για να το πληρώσουν πρέπει να κάνουν δραστικές περικοπές στις ανάγκες που αφορούν στη διαβίωσή τους, φανερώνει από τη μία τη βαρβαρότητα του νόμου και από την άλλη την ισχυρή αντίσταση του λαού παρά τους άθλιους εκβιασμούς για διακοπή ρεύματος.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης, ενώ στηρίζουν τα χαράτσια παριστάνουν ότι λυπούνται και ενδιαφέρονται για τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν και απειλούνται τώρα και με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ : Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης …



Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης …
…. με την κυβέρνηση που έφτιαξαν η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η ΕΕ. Είναι μια συμμαχία εχθρικών δυνάμεων για τον λαό με μόνο σκοπό να επιτεθούν στα δικαιώματά μας, στις οικογένειές μας. Θα είναι και αυτή κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας σε ακόμη χειρότερη έκδοση.
Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας!
Όσοι θέλουν το λαό, εμάς και τις οικογένειές μας σύγχρονους δούλους για τα κέρδη των λίγων,
ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας

www.mathites.gr

Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης …

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε κρατικές υπηρεσίες νεοναζί;



Πρώτα εξέθρεψαν ακροδεξιά και νεοναζιστικά φαινόμενα και τώρα σπεύδουν υποκριτικά να πείσουν ότι θα τα πατάξουν, όπως το κυβερνών κόμμα στη Γερμανία, η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU), που στο συνέδριό του τάχθηκε υπέρ της έκκλησης που έκανε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) μετά το «σκάνδαλο» που ξέσπασε με την αποκάλυψη του νεοναζιστικού πυρήνα που τα τελευταία 13 χρόνια διέπραξε ληστείες, διαρρήξεις, και πάνω από δέκα δολοφονίες αστυνομικών και μεταναστών.

Επίκαιρη όσο ποτέ η εξέγερση του Πολυτεχνείου Ανακοίνωση της ΚΟΕ - Ξεσηκωμός – Για να φύγουν όλοι!



Αυτές τις μέρες, που η «εθνοσωτήρια κυβέρνηση» Παπαδήμου ορκίζεται πίστη στην τρόικα, κλείνουν 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στους «εθνοσωτήρες» της τότε χούντας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου απαίτησε Δημοκρατία και Ανεξαρτησία, και έδωσε συντριπτικό χτύπημα στο δικτατορικό καθεστώς. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έδειξε ότι οι χούντες δεν διορθώνονται, δεν εκδημοκρατίζονται, αλλά γονατίζουν με μεγάλους λαϊκούς ξεσηκωμούς και εξεγέρσεις.

Αλέξης Τσίπρας: «Πώς θα πετύχετε με την ίδια αποτυχημένη πολιτική;»



Τις προθέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και την σύνθεσή της επέκρινε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο Α. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς περιμένει να επιτύχει «ακολουθώντας την ίδια αποτυχημένη πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενοι» ενώ απέρριψε τη ρητορική περί μονοδρόμου, τονίζοντας μάλιστα στο ότι η κρίση έχει διαχυθεί στην Ευρωζώνη, και υπογράμμισε ότι υπάρχει άλλος δρόμος με «φορολόγηση του κεφαλαίου, τον οποίο όμως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει».

«Δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει το έργο του Θεού»- Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.



Αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους η «Τριμερής», η Μπίλντερμπεργκ και όλα εκείνα τα κλειστά «κλαμπ» των Ροκφέλερ, των Ρόντσιλντ και των ανά τη Γη κεφαλαιοκρατών.
«Κλαμπ» στα οποία συμμετέχουν κι απ' τα οποία ξεπηδούν διάφοροι «σωτήρες» χωρών, οι οποίοι αναλαμβάνουν κυβερνητικούς, πολιτικούς, επικοινωνιακούς θώκους, για να κάνουν τη δουλειά των «αφεντικών».
Μια δουλειά που κάποιες φορές φαίνεται να βρίσκονται σε αδυναμία να φέρουν σε πέρας οι κλασικοί εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης. Και τότε αναλαμβάνουν οι «τεχνοκράτες»...
*
«Μα δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο ή το μεμπτόν σε όλα αυτά», απαντούν οι «παπαγάλοι» των κυβερνητών του κόσμου.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις!

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας την απεργία διαρκείας και τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 34 συναδέλφων τους και στις αντεργατικές ανατροπές που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.
Μετά την άρνησή τους να αποδεχτούν τις εκβιαστικές πιέσεις για εκ περιτροπής εργασία ή περικοπή του 8ωρου σε 5ωρο με αντίστοιχη μείωση αποδοχών, η διοίκηση της επιχείρησης προχώρησε στις απολύσεις 34 εργαζομένων με στόχο να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να κάμψει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Όμως, η συνέχιση της απεργίας και η άρνηση των εργαζομένων να κάνουν πίσω ήταν η καλύτερη απάντηση. Και αυτήν συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα παρά τους συνεχιζόμενους προκλητικούς εκβιασμούς της εργοδοσίας. Εκβιασμοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν και με κλείσιμο του εργοστασίου, εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι άθλιοι όροι της εργοδοσίας.

Στο δρόμο του Νοέμβρη, στο δρόμο της εξέγερσης

Έξω οι ιμπεριαλιστές από την χώρα !
Κάτω οι μαύρες δυνάμεις της ολιγαρχίας!
Μέτωπο Αντίστασης του Λαού !


ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΙΡΗΝΗ

Νέα δεσμά για το λαό, νέους γύρους αντεργατικής λαίλαπας, νέα μέτρα εξαθλίωσης, πλήρες ξεπούλημα της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της έχουν αποφασίσει Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές με την πλήρη ευθυγράμμιση και υποταγή της ντόπιας αστικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων.
Η συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης» με τη σύμπραξη και τη στήριξη όλου του φάσματος των αστικών πολιτικών δυνάμεων (ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) μόνο νέα δεινά προοιωνίζεται για το λαό και τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μία κυβέρνηση υπαγορευμένη από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του με στόχο να εξυπηρετηθούν πρώτα και κύρια τα δικά του συμφέροντα. Συμφέροντα που μαζί με αυτά του ντόπιου κεφάλαιου περνούν μέσα από την πλήρη ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μέσα από την επιβολή ενός εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, φτώχειας, ανεργίας, ανασφάλειας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Υποταγμένες σε αυτήν την κατεύθυνση, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις προχωρούν σε κινήσεις και συνεννοήσεις που καταργούν κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αποκαλύπτουν το σάπιο οικοδόμημα του αστικού πολιτικού συστήματος που, μπροστά στους στόχους του για εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και την επίθεση στον «εχθρό λαό», δεν διστάζει να καταφύγει στην ωμή βία, στην καταστολή και σε κάθε είδους αντιδημοκρατική εκτροπή.