Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ 17,19 και 20 Ιανουαρίου



Νέες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 17,19 και 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ.
Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία δεν θα κινηθούν και τις τρεις ημέρες από τις 11:00 έως τις 15:30 και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00.

Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Αίσχος


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ που επέβαλε ποινή 10μηνης διαγραφής από την ΕΣΗΕΜ-Θ στη δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Άννα Ανανιάδου επειδή στις 17/12/2009 απήργησε!!! Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αλλά και για το λόγο ότι συμμετείχε σε συμβολική παρέμβαση που έκαναν απεργοί τότε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 απ΄ όπου μετέδωσαν τις διεκδικήσεις της απεργιακής κινητοποίησης.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κυριακάτικη ΑΥΓΗ

  • ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ



  • ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  • ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ

Ακυρώθηκε η αντιρατσιστική συναυλία εξαιτίας φασιστών-Χρυσαυγιτών.

Φρούριο θυμίζει η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή υπό το φόβο επεισοδίων μεταξύ μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων και ακροδεξιών ομάδων. 

Η συναυλία που είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Αγ.Παντελεήμονα ακυρώθηκε, καθώς από τις 7 το πρωί παραμένουν συγκεντρωμένοι κάτοικοι που αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στη γειτονιά τους και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. 

Η συγκέντρωση αυτή έγινε προκειμένου να μην καταστεί δυνατή η τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης και εξέδρας που προορίζονταν για την αντιρατσιστική συναυλία.

Στην Τζέντα ο Μπεν Αλι και η οικογένεια του. Αλλαγή σελίδας μετά τα αιματηρά επεισόδια στην Τυνησία. Εκλογές μέσα σε 60 μέρες ζητάει το Συνταγματικό Συμβούλιο

Από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.enet.gr

Αλλαγή σελίδας στην Τυνησία καθώς ο πρόεδρος Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι εγκατέλειψε τη χώρα μετά από 23 χρόνια διακυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού προέδρου της χώρας, σύμφωνα με το Συνταγματικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ότι αναλαμβάνει αυτός την προσωρινή προεδρία.
Ωστόσο η ανώτατη νομική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι τη θέση αυτή θα αναλάβει ο πρόεδρος της Βουλής και ότι θα πρέπει να διενεργηθούν εκλογές, το αργότερο σε 60 ημέρες.

Το βράδυ της Παρασκευής οι ταραχές συνεχίστηκαν και το BBC μετέδωσε ότι σκηνές χάους εκτυλίσσονται στην πρωτεύουσα με δημόσια κτίρια αλλά και τον σιδηροδρομικό σταθμό να τυλίγονται στις φλόγες . Το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες στρατεύματα περιπολούν στην πόλη, οι δρόμοι της οποίας είναι σχεδόν έρημοι από κόσμο.

ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η΄ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"

Σχολιάζοντας τη βίαιη προσαγωγή στελέχους κοινοβουλευτικού πολιτικού κόμματος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:
«Η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες της ως εν δυνάμει εσωτερικό εχθρό. Το τελευταίο κρούσμα, με την βίαιη προσαγωγή - απαγωγή  του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου επιβεβαιώνει ότι η κρατική μηχανή χρησιμοποιεί παρακρατικές μεθόδους εν ονόματι της "εσωτερικής ασφάλειας" και ως εργαλείο εκφοβισμού των συμπολιτών μας.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις προωθούμενες συμφωνίες στο Αιγαίο.Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή της.

Παρουσιάζοντας την Επίκαιρη Ερώτηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:



«Κύριε Πρόεδρε, τα τολμηρά σας λόγια στο Ερζερούμ δεν μας εφησυχάζουν καθόλου. Το αντίθετο, μάλιστα, αυξάνουν τις ανησυχίες μας, γιατί η ιστορία έχει δείξει - η παλαιότερη και κυρίως η πρόσφατη - ότι πολύ μεγάλες παραχωρήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ή η απόπειρα να γίνουν παραχωρήσεις, γίνονταν αφού είχαν προηγηθεί μεγάλα και παχιά λόγια περί εθνικού συμφέροντος, περί πατριωτισμού.
Μάλιστα, τώρα, αυτά επαυξάνονται στις συνθήκες της λεγόμενης "παγκοσμιοποίησης" κτλ. Οταν σπρώχνετε στον Καιάδα κυριολεκτικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, γιατί θα διστάσετε να παραμερίσετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσετε το στρατηγικό στόχο που έχετε διακηρύξει, η Ελλάδα να γίνει ένας ενεργειακός δίαυλος;

Μεγάλο συλλαλητήριο για μετανάστες - Newsbomb.gr



Μεγάλο συλλαλητήριο για μετανάστες - Newsbomb.gr


Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο και υπέρ της διατήρησης των κέντρων υποδοχής μεταναστών, πραγματοποιείται στις 14:00 στα Προπύλαια από την ΑΝΤΑΣΡΥΑ, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις μεταναστών, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, καλλιτεχνικούς φορείς και αναρχικούς, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης.
Ήδη στη λεωφόρο Αχαρνών υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ νωρίτερα εμφανίστηκαν στο σημείο μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης καταγγέλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή του φράχτη και την παρουσία της FRONTEX στον Έβρο και το νομοσχέδιο για το άσυλο.

Κερατέα: Η εξέγερση της τοπικής κοινωνίας, η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και οι μπίζνες της πράσινης ανάπτυξης


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ



Κερατέα: Η εξέγερση της τοπικής κοινωνίας, η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και οι μπίζνες της πράσινης ανάπτυξης
Ομιλητές:

Γιώργος Bελεγράκης (μέλος Θεματικής Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ)

Ηλίας Λοΐζος (γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου)

Κωνσταντίνος Παπαθύμιος (ΚΟΚΚΙΝΟ, κάτοικος Κερατέας)


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, 8 μ.μ.


Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 16 - Εξάρχεια

Διοργάνωση: Κόκκινο

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Διαδηλώσεις ενάντια στην ακρίβεια

Διαδηλώσεις κατά τις ακρίβειας στην πρωτεύουσα Αμμάν-Photograph: Khalil Mazraawi/AFP/Getty Images
Στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Ιορδανίας συναντήθηκαν, χθες, φοιτητές, εργατικά συνδικάτα για να ζητήσουν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της αύξησης των τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αλλά και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο Αμμάν και στις πόλεις Ιρμπίντ, Κάρακ, Σαλτ και Μάαν.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα, πάντως, έχει προσπαθήσει να «προλάβει» τις αντιδράσεις.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αφορά όλο το λαό!

΄Οχι  χωματερή στην Κερατέα και σε καμιά κατοικημένη περιοχή
Νίκη στον αγώνα των κατοίκων!

Χαιρετίζουμε τον μαζικό και αποφασιστικό αγώνα που εδώ και ένα μήνα δίνει ο λαός της Κερατέας. Αγώνας δίκαιος, ενάντια στη μετατροπή του τόπου του σε χαβούζα, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση προς εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και των επιλογών (Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Αττική) ενός συστήματος σε βαθιά κρίση.
Το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού (ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.ΟΣ.) υπηρετεί πιστά ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και εξαρτημένο που επιδιώκει να φορτώσει στις πλάτες του λαού τις συνέπειες επιλογών του για τις οποίες ο λαός αυτός δεν είναι υπεύθυνος. Αυτό κάνει εδώ στην Κερατέα και ανάλογα πράττει απέναντι και στους εργαζόμενους. Με τη σκληρή καθημερινή  επίθεση που έχει εξαπολύσει σ’ όλες τις πλευρές της ζωής τους, εφαρμόζοντας τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας και με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας του κεφαλαίου.

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη διάρκεια επερώτησης του ΚΚΕ


Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, αξιοποιώντας ότι ο Κανονισμός δεν δίνει τη δυνατότητα απάντησης από το ΚΚΕ, κατέφυγε σε σειρά ανυπόστατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, διαστρεβλώνοντας προκλητικά τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα.
Αυτός που αμφισβητεί ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και ότι  ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, δεν είναι το ΚΚΕ, όπως ο πρωθυπουργός ψευδέστατα ισχυρίστηκε, αλλά η τουρκική κυβέρνηση με εκφρασμένες θέσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την είσοδο τουρκικών πολεμικών πλοίων και ερευνητικών σκαφών, όπως το Malene Ostervold.

Κολαούζος της κυβέρνησης ο φασιστικός ΛΑ.Ο.Σ.


Ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα εναντίον των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) επιχειρεί να δώσει ο ΛΑ.Ο.Σ., που δεν παραιτείται από την προσπάθεια να στρέψει τους υπόλοιπους εργαζόμενους εναντίον τους. Το κόμμα που υπερψήφισε το μνημόνιο και έβαλε το χεράκι του για το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου σε βάρος ολόκληρου του λαού και των δικαιωμάτων του, προσπαθεί τώρα να σπείρει διχόνοια μέσα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, εφαρμόζοντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Προ ολίγων ημερών επικαλούνταν υποκριτικά τους κατοίκους της περιφέρειας που φορολογούνται για να χρηματοδοτούνται δήθεν οι συγκοινωνίες στην Αθήνα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Όλοι στο αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, Σάββατο 15/1, 2.00 μ.μ. Προπύλαια

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της 11ης Γενάρη μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση στο σταθμό της Αττικής με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων, φοιτητών και πολιτικών προσφύγων από το Ιράν. Μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στη συγκοινωνία, ενάντια στα σχέδια διάλυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς απ την κυβέρνηση, καθώς και πλούσιο υλικό (προκηρύξεις και φυλλάδια) με το κάλεσμα για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 15 Γενάρη και την συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Μοιράστηκε επίσης η καταγγελία της κίνησης ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ των φασιστικών επιθέσεων των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη βδομάδα στην Πλατεία Αττικής.

Νεολαία Συνασπισμού

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Την Πέμπτη 13 Γενάρη άντρες της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν χωρίς καμία απολύτως αφορμή το μέλος του Συνασπισμού Δημοσθένη Παπαδάτο στην περιοχή του Βύρωνα κοντά στο σπίτι του. Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής αφού τον χτύπησαν τον έβαλαν σε ένα αμάξι και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ όπου τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο, τον ξεγύμνωσαν και του έκαναν σωματικό έλεγχο. Αφού τον κράτησαν για πολλές ώρες τον άφησαν ελεύθερο ισχυριζόμενοι ότι «έκαναν λάθος».

Ο αγώνας στην Τυνησία συνεχίζεται-Ο νέος προσωρινός Πρόεδρος Mohammed Ghannouchi ήταν συνεργάτης του Zine al-Abidine Ben Ali. Σχόλιο του Red Star.

Η κατάληψη από δεκάδες διαδηλωτές του υπουργείου Εσωτερικών λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει την χώρα ο λαομίσητος Πρόεδρος Ben Ali-Photo :AFP

Ύστερα από διαδηλώσεις και αιματηρές συγκρούσεις πολλών ημερών, ο λαός της Τυνησίας κατάφερε να διώξει τον Zine al-Abidine Ben Ali.Οι συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία και τον στρατό είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.Ο Ben Ali εγκατέλειψε την χώρα στην κυριολεξία νύχτα ,ψάχνοντας καταφύγιο στη Γαλλία την Μάλτα ή την Σαουδική Αραβία.Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό που βρίσκεται αλλά σύμφωνα με το Αljazeera τελικός προορισμός του θα είναι χώρα του Περσικού κόλπου.
 Προσωρινά καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας Mohamed Ghannouchi, μ'άλλα λόγια άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς καθώς πρόκειται για στενό συνεργάτη του πρώην Προέδρου της Τυνησίας και Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Constitutional Democratic Rally του οποίου Πρόεδρος ήταν βέβαια ο...Ben Ali.