Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Άρχισε το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕΜε σύνθημα: «Χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ξεκίνησε το διήμερο 2ο Εργατικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει η οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, δίπλα στο Γεντί Κουλέ, ιστορικό τόπο μαρτυρίας πολλών κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.

Παρά τη βροχή, αναπτύχθηκε συζήτηση για την ανεργία, ύστερα από ομιλία του μέλους της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Σάκη Βαρδαλή. Προηγήθηκε συναυλία με τους Τre Note και βιβλιοπαρουσίαση με θέμα: «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των Η.Π.Α.».

ΟΥΓΓΑΡΙΑ- Οι αστοί τιμούν τον αρχιφονιά Ρίγκαν με άγαλμα στην Βουδαπέστη !Δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη, αλλά και στο μνημείο των πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν τη χώρα από τους ναζί, αναρτήθηκε άγαλμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, που πρωτοστάτησε στην ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας, τόσο στην Ουγγαρία, όσο και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η σημερινή κυρίαρχη τάξη έχει κάθε λόγο να τιμά τους ...μέντορές της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "Ξ": Όργιο καταστολής! Ο πόλεμος συνεχίζεται!Το κράτος του ΠΑΣΟΚ, μαζί με το παρακράτος του, εξαπέλυσε χιλιάδες λυσσασμένα σκυλιά στους δρόμους του κέντρου από τη μανία των οποίων δεν γλίτωσε κανείς, ούτε καν οι ανυποψίαστοι τουρίστες που έτρωγαν αμέριμνοι στις πλατείες και τους πεζόδρομους γύρω από το Σύνταγμα. Την ίδια στιγμή, τα βίντεο καταγράφουν την ωμή πραγματικότητα των «δημοκρατών» και «σοσια-ληστών» του ΠΑΣΟΚ: ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν από το άγριο ξύλο και τα χημικά, αλλά οι ακροδεξιοί της ΕΘΕΛ, να τυγχάνουν προστασίας και να συνοδεύονται στο χώρο της βουλής για να διαφύγουν με ασφάλεια.

Νεολαία ΣΥΝ:΄Εχουμε πόλεμο.Όταν πριν από ένα χρόνο ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο μπορεί σε αρκετούς να φάνηκε  σα μία λεκτική ακρότητα. Από τότε, όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει καθαρό ότι ακριβολογούσε.
Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί εδώ και ένα χρόνο δείχνουν καθαρά ότι διεξάγεται μια τεράστια και συνολική επίθεση σε κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων.
Την Τετάρτη στις 29 Ιούνη η κυβέρνηση έκανε το βήμα παραπάνω. Οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία στρατιωτική επιχείρηση που ως μοναδικό στόχο είχε  την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο σχέδιο νόμου: «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε μια παροιμία που λέει εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι; Κάπως έτσι και σεις τώρα. Επιβεβαιώθηκε σήμερα η παροιμία με την ομιλία σας. Εμείς, αποχωρήσαμε από την Αίθουσα ζητώντας να  έρθετε εσείς να δώσετε εξηγήσεις γι’ αυτό το πογκρόμ της βίας και της καταστολής που υπέστησαν ειρηνικοί διαδηλωτές, νέα παιδιά, ηλικιωμένες γυναίκες, ανήμποροι άνθρωποι στα καροτσάκια, ακόμη και οι δύσμοιροι αθλητές των Special Olympics στο Μοναστηράκι.
Αποχωρήσαμε από την αίθουσα, ζητώντας να έρθετε εδώ να δώσετε κάποιες εξηγήσεις.

Πορτογαλία: Έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα ανακοίνωσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση.Την επιβολή «έκτακτης εισφοράς» ίσης με το 50% του 14ου μισθού σε όλα τα μηνιαία εισοδήματα άνω του κατωτάτου μισθού ανακοίνωσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας.
«Η κυβέρνηση προετοιμάζει την υιοθέτηση μιας έκτακτης μορφής εισφοράς, με σκοπό την δημοσιονομική προσαρμογή, που αφορά όλα τα φορολογούμενα εισοδήματα» δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο στο πλαίσιο της τετραήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009-«Θα καταργήσουμε τα δακρυγόνα».Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την αποτελεσματικότητα των «στοχευμένων προσαγωγών».Του Matrix1917ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009-«Θα καταργήσουμε τα δακρυγόνα».Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την αποτελεσματικότητα των «στοχευμένων προσαγωγών».
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ 20% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ . 


Αναδημοσίευση 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2009Διαδηλώσεις χωρίς δακρυγόνα και συνέχεια στο δόγμα των «προληπτικών προσαγωγών» εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της Αστυνομίας κατά τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ικανοποιημένος,αφού όπως είπε αποτράπηκε ένα οργανωμένο πογκρόμ βίας και μίσους από ταραξίες που ετοίμαζαν «Νύχτα των Κρυστάλλων» στην Αθήνα. 
Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε ότι από τις 2 Ιανουαρίου όλοι οι αστυνομικοί θα φέρουν τα διακριτικά τους σήματα, δηλαδή τον μοναδικό για τον καθένα τους αριθμό μητρώου (κάτι που ωστόσο και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν), μαζί με το ονοματεπώνυμό τους στις στολές τους, ώστε ο πολίτης να ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιος είναι απέναντί του. Σύντομα πάντως, κατά τον υπουργό, και τα δακρυγόνα θα αποτελέσουν παρελθόν από τις διαδηλώσεις τόσο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τις χημικές ουσίες που περιέχουν όσο και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. «Εξετάζουμε, και υπάρχει ειδική επιτροπή, την κατάργηση της ρίψης δακρυγόνων και χημικών. Είναι μια υπόθεση που πρέπει να τελειώνει», δήλωσε ο υπουργός.

Οικολόγοι Πράσινοι : Ηθικός αυτουργός ο πρωθυπουργός για τη βία και την αυθαιρεσία.Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διατηρήσει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Υπουργό που έχει συνδέσει το όνομά του με την αδικαιολόγητη χρήση βίας κατά πολιτών, και τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας στα σώματα ασφαλείας. Η απόφαση αυτή δημιούργησε εύλογες απορίες για το εάν επιδιώκεται η επιβράβευση των επικίνδυνων μεθόδων που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ σε βάρος των πολιτών. Μέθοδοι που έρχονται να θυμίσουν στους έλληνες πολίτες εποχές περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.
Σήμερα και οι πλέον δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαία.

Αλέκα Παπαρήγα : «Παρακράτος δίχως την στήριξη κράτους δεν υπάρχει»


Την καταγγελία ότι το τελευταίο διήμερο υπήρξε οργανωμένο πολιτικά και μελετημένο επιχειρησιακά σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο, από τη μία να φοβηθεί ο λαός ενόψει της πέμπτης δόσης του δανείου και παράλληλα να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τους αγώνες, έκανε η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε αποκλειστικά στο κλίμα που επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διήμερο, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας και των συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος, επισημαίνοντας ότι ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η απεργία ως μορφή πάλης.

Ανακοίνωση ΝΑΡ για τις εξελίξεις της 29 Ιουνίου.


f1.gifΌπως ο Γ. Παπανδρέου, στα Δεκεμβριανά του 1944, χρειάστηκε τα όπλα των Άγγλων για να αντιμετωπίσει την Εθνική Αντίσταση κι ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος χρειάστηκε τα τανκς για να αντιμετωπίσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, έτσι και η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ χρειάστηκαν δύο μέρες τώρα ένα όργιο καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» για να πετύχουν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.
Ας μην αυταπατώνται! Ό,τι πέτυχε η κοινοβουλευτική τους δικτατορία, ότι επικύρωσαν στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα δεν θα περάσει στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Το δίλημμα «χρεοκοπία και τανκς ή Μεσοπρόθεσμο» σημαίνει στην ουσία και μεσοπρόθεσμ
ο και χρεοκοπία και «τανκς».

«Σύγχρονα Ες-Ες τα ΜΑΤ» λένε οι εργαζόμενοι του μετρό !


Σε θάλαμο αερίων μετέτρεψαν το σταθμό του Μετρό τα ΜΑΤ, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενο στη λειτουργία του μετρό.
 
«Τα ΜΑΤ και η Αστυνομία σαν σύγχρονα Ες-Ες μετέτρεαν το σταθμό του Συντάγματος σε θάλαμο αερίων, τη στιγμή που στο ιατρείο περιθάπονταν εκατοντάδες τραυματίες» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. 
 
Καταγγέλλουν πως ακόμα και συνάδελφοί τους με τη στολή της εταιρείας λειτουργίας του Μετρό «δέχθηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε ώρα εργασίας.

Κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 6 μμ στο Σύνταγμα.Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η βάρβαρη αστυνομική βία και καταστολή δεν μας φοβίζουν αλλά μας εξοργίζουν.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για να μην εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας του λαού και της χώρας.
Όλοι και όλες στο Σύνταγμα σήμερα στις 6 μμ.

Σκληρή κόντρα στην βουλή του Κ.Κ.Ε με τον Λ.Ορθόδοξο Συναγερμό.«Μυγιάστηκαν» οι εθνικιστές του ΛΑ.Ο.Σ.«Μυγιάστηκαν» οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., από την αναφορά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στους διάφορους επικίνδυνους «φύλακες» της πλατείας Συντάγματος, που κυκλοφορούν ο καθένας με δυο και τρεις ελληνικές σημαίες, αναμειγνύονται με τους άλλους διαδηλωτές και επιδιώκουν να περάσουν εθνικιστικά συνθήματα, αντικομμουνισμό και ρατσιστικές πρακτικές. Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. επιτέθηκαν φραστικά στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με εκφράσεις όπως «δεν ντρέπεστε λίγο», αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε θεματοφύλακες της ελληνικής σημαίας, βγάζοντας όλο τους το μένος για το ΚΚΕ.
Απαντώντας στη σπέκουλα που επιχείρησε να στήσει ο ΛΑ.Ο.Σ., κάνοντας απαράδεκτους και ανυπόστατους διαχωρισμούς ανάμεσα σε υπερασπιστές και μη της ελληνικής σημαίας, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής: «Με την ελληνική σημαία, κανένα πρόβλημα. Δίπλα στο σφυροδρέπανο

Kαταγγέλλουμε -Aνακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής


Το δόγμα του διπλού «σοκ και δέους» που έχει εφαρμοσθεί στη χούντα του Πινοσέτ, στην Αγγλία της Θάτσερ, στη Ρωσία του Γιέλτσιν παρακολουθούμε αυτές τις δραματικές στιγμές για τη χώρα μας να εξελίσσεται στους δρόμους της Αθήνας.
alt
 
Από τη μιά «σοκ και  δέος» με το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», την προσπάθεια για χαριστική βολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κοινωνικό κράτος, τη δημόσια περιουσία, την απασχόληση, τα όνειρα της νέας γενιάς.
 
Από την άλλη «σοκ και δέος» χημικού πολέμου, στυγνής βίας, ρώσικης ρουλέτας με τη ζωή των διαδηλωτών, αναβίωσης του κλίματος τρόμου της εποχής των συνταγματαρχών.
 
Ως Μέτωπο Αλληλεγγύης  και Ανατροπής: 
 

Όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ : Όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίαςΤο "Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα" λεηλασίας του λαού ψηφίστηκε και έγινε νόμος στη Βουλή. Αλλά στους δρόμους και στις πλατείες, του Συντάγματος και όλης της Ελλάδας, ο αγωνιζόμενος λαός, το καταδίκασε απερίφραστα και το απονομιμοποίησε πλήρως.
Μπροστά στο γεγονός αυτό ένα όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας εξαπολύθηκε προσχεδιασμένα και απροσχημάτιστα εναντίον της νεολαίας, του λαού και των οργανώσεών του, στο Σύνταγμα. Η εγκληματική επιχείρηση διάλυσης των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών με φασιστικές μεθόδους, με τόνους χημικά, με τις μηχανές ΔΙΑΣ και με τα αστυνομικά ρόπαλα δεν μπόρεσαν ούτε να καθυποτάξουν ούτε να ξεριζώσουν -όπως επιδίωκαν- τη μαχητικη θέληση του λαού για αγωνα μέχρι το τέλος ενάντια στο Μνημόνιο της υποδούλωσης.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣΗ κυβέρνηση εδώ και ώρες έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και τις αστυνομικές επιθέσεις. Το επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής και άμεσης διάλυσης 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που πριμοδοτεί τη στρατηγική της έντασης και της βίας που οδηγεί σε επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αγρια νύχτα στα Χανιά, με επιθέσεις σε γραφεία ΠΑΣΟΚ και Ντόρας.


Οργισμένη νύχτα στα Χανιά με διαδηλωτές να σπάνε, κατά τη διάρκεια πορείας, τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών κάτω από χειροκροτήματα του πλήθους. Δεν έλειψαν οι φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τα οδοφράγματα στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων.
Η πορεία ξεκίνησε αυθόρμητα μετά τις 10 το βράδυ με στόχο τα γραφεία των βουλευτών προκειμένου ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί για τη ψήφο (το "ναι" ή το "παρών") στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Οι διαδηλωτές αρχικά, κατευθύνθηκαν από την πλατεία της Αγοράς στην οδό Σκαλίδη όπου βρίσκονται τα γραφεία της βουλευτή Ευαγγελίας Κουρουπάκη.

Η ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν σήμερα στην Αθήνα για να διαδηλώσουν κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η Ταξική Πορεία, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΑΝΑΣΑ, το ΕΕΚ και η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στη Κλαυθμώνος και πήγαν με πορεία στο Σύνταγμα. Ο ήδη συγκεντρωμένος κόσμος υποδέχτηκε τη πορεία με χειροκροτήματα και φωνάζοντας συνθήματα, η πορεία μέσω της Όθωνος ανέβηκε στη πάνω πλευρά της πλατείας. Λίγο πριν είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια το ΠΑΜΕ το οποίο μέσω της Πεσματζόγλου βγήκε στη Πανεπιστημίου όπου και παρέμεινε στο ύψος της οδού Αμερικής περίπου.
Στο Σύνταγμα η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε κατά τις 1:30 το μεσημέρι με αφορμή την ...προσπάθεια κάποιων διαδηλωτών να ρίξουν τα κάγκελα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Από εκείνη την ώρα και μετά η πλατεία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ξαμολύθηκαν οι μπάτσοι και έριχναν κατά πάντων. Η εντολή της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Οι διαδηλωτές δεν έφευγαν με τίποτα. Σε όλο το Σύνταγμα τα χημικά και οι κρότου λάμψης έπεφταν παντού, στα πόδια μας, στα κορμιά των ανθρώπων. Οι ΜΑΤατζήδες έσπρωχναν το κόσμο στα σκαλιά με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν, κυνηγούσαν κόσμο μέχρι και μέσα στο Μετρό, έριχναν στο αυτοσχέδιο ιατρείο παρά τις εκκλήσεις των γιατρών και του προέδρου των φαρμακοποιών οι οποίοι μιλούσαν για σοβαρά τραυματισμένους και παρακαλούσαν την αστυνομία για ασθενοφόρα. Σα να μην έφταναν αυτά οι ΜΑΤατζήδες έριχναν πέτρες στο συγκεντρωμένο κόσμο μέσα στη πλατεία. Παρ' όλα αυτά οι διαδηλωτές δεν έφευγαν!