Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΜΙΝΤΟΥΛΑΝ ΝΑΖΑΦΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ - Διάβημα των Οικολόγων Πράσινων στον υφυπ.Προστασίας του Πολίτη κ.Βούγια


Να αναγνωριστούν ως θύματα τρομοκρατίας ο 15 χρονος Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάν Ναζαφί που σκοτώθηκε την περασμένη Κυριακή από έκρηξη βόμβας στα κάτω Πατήσια, καθώς και η αδελφή του και η μητέρα του, ζήτησε σήμερα από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων που συναντήθηκε μαζί του. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Μιχάλης Πετράκος.

Ο νόμος 1897/1990 προβλέπει πλήρη οικονομική διασφάλιση για τα θύματα τρομοκρατίας, περιορίζει όμως την κάλυψη αυτή σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους. Οι απλοί άνθρωποι  περιορίζονται σε αναπηρικές συντάξεις με βάση το νόμο 1977/91.

ΣΕΡΒΙΑ : Με όχημα την ... Σρεμπρένιτσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Associated Press
12 Απρίλη 1999: Βομβαρδισμός τρένου απο ΝΑΤΟικά αεροσκάφη. Εγκλήματα σαν κι αυτό θέλει η σερβική αστική τάξη να περάσουν στη λήθη


Με 127 ψήφους υπέρ, 21 κατά και δεκάδες αποχές εγκρίθηκε τελικά αργά προχτές βράδυ από την 250μελή σερβική Βουλή η διακήρυξη για τη σφαγή χιλιάδων μουσουλμάνων στη Σρεμπένιτσα (1995) με την οποία καταδικάζονται τα όποια εγκλήματα και ζητείται «συγνώμη» από τις οικογένειες των θυμάτων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την έκθεση της Κομισιόν για την ανταγωνιστικότητα


Η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει την ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τελικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ. Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που κάνει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια:
Η κούρσα για τη συνεχή αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δηλαδή την αύξηση της κερδοφορίας του, συνεπάγεται για όλες τις χώρες της ΕΕ διαρκώς περισσότερα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
Η ανάκαμψη της οικονομίας στην ΕΕ εκτιμάται ως αμφίβολη, ενώ θεωρείται ότι θα είναι ασθενική στο βαθμό που θα πραγματοποιηθεί. 

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» στο Δημόσιο Τομέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ - Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων



Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση έκρυβε την πολιτική του.

Η κυβέρνηση, προεκλογικά, ακόμη και ως τις παραμονές των εκλογών, απέφευγε επιμελώς –για λόγους ευνόητους- να καταθέσει προγραμματικές δεσμεύσεις  για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις (Δ.Ε.). Για μας βεβαίως, αποτελούσε συνειδητή επιλογή το γεγονός ότι,  ενώ για άλλους τομείς κατέθετε σχετικά αναλυτικότερες θέσεις, για τον δημόσιο τομέα έκανε μόνο γενικές και αόριστες αναφορές.
Μετά τις εκλογές, σταδιακά, αποκαλύπτει ξανά την πολιτική του για τις ιδιωτικοποιήσεις που στην ουσία δεν είχε απαρνηθεί ποτέ. Με τον προϋπολογισμό 2010, ενώ δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές,  άφηνε ανοιχτό το δρόμο  γενικευμένων  ιδιωτικοποιήσεων.

Το ξεπούλημα των «χρυσαφικών» συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση το εξάμηνο που μας πέρασε συνεχίζει από κει που σταμάτησε  η Ν.Δ. το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Η οξύτητα της επίθεσης απαιτεί ένταση της ταξικής πάλης. Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα της χώρας για 48ωρη απεργία, στις 21 και 22 Απρίλη


Αποτελεσματική απάντηση - με κριτήριο τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων - στην καθολική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, που στηρίζουν ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., μπορεί να δώσει μόνον η κλιμάκωση της ταξικής πάλης, που είναι και ρεαλιστική και εφικτή. Γι' αυτό το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα όλης της χώρας να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Με την πείρα των πρόσφατων απεργιών, οι εργάτες να πάρουν την ευθύνη και να κάνουν δική τους υπόθεση την απόφαση να απεργήσουν, και, από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς να οργανώσουν την πάλη. Τα κλαδικά συνδικάτα, τα σωματεία, μέσα από γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, τη δράση των Επιτροπών Αγώνα, να οργανώσουν την απεργία. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι μηχανισμοί στήριξης της αντεργατικής επίθεσης. Ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα, αν οι εργάτες, σύσσωμοι, τους αγνοήσουν και συνταχθούν, αναδείχνοντας τους δικούς τους ηγέτες στους τόπους δουλειάς, με το ΠΑΜΕ.

Καταγγελία της Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ για την επίθεση της αστυνομίας σε στέλεχος του ΚΚΕ και τη σύλληψή του


Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει τις επιθέσεις της αστυνομίας και τη σύλληψη στελέχους του Κ.Κ.Ε.
Συγκεκριμένα, σήμερα 31/3/2010 το μεσημέρι, κοντά στα γραφεία της Κ.Ο.Α. στην οδό Κολωνού, ένα άτομο με πολιτικά, που εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν αστυνομικός, χτυπούσε με γκλομπ και έβριζε τρεις ακινητοποιημένους μετανάστες.
Ο Δημήτρης Κυπραίος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μαζί με άλλους συντρόφους διαμαρτυρήθηκαν για τη βίαιη αυτή συμπεριφορά. Ο σύντροφος Δημήτρης Κυπραίος γι'αυτή τη διαμαρτυρία του δέχτηκε επίθεση από δύναμη 30 αστυνομικών και με χειροπέδες οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ομόνοιας μαζί με τους τρεις μετανάστες.

Η Εθνική του Ρεχάγκελ μπροστά από την Μπαρτσελόνα

Η διάκριση προέρχεται από την ιστοσελίδα «Zonal Marking», που αναλύει συστήματα και τακτικές προπονητών σε αγώνες ποδοσφαίρου και δημιούργησε λίστα με τις κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας του 2000. Πρώτη στην τακτική η Ελλάδα, δεύτερη η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα(2009) και τρίτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον (2001-04)

Οι 10 κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με το “Zonal Marking”:

1) ΕΛΛΑΔΑ (2004)
2) Μπαρτσελόνα (2008-09)
3) Μάντσεστερ Γ. (2001-04)
4) Πόρτο (2002-04)
5) Ρόμα (2005-07)
6) Λεβερκούζεν (2002)
7) Εθνική Ισπανίας (2008)
8) Εθνικής Τσεχίας (2004)
9) Άρσεναλ (2001-2004)
10) Ρόμα (2001)

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Απειλεί με νέες επιθέσεις. o επικεφαλής των Tσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ




   Ο επικεφαλής των Tσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Μόσχας που προκάλεσε το θάνατο 39 επιβατών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ανεπίσημη ιστοσελίδα ισλαμιστών ανταρτών.

    Ο κ. Ουμάροφ, που χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως "Εμίρη του Εμιράτου του Καυκάσου", αναφέρει στο βίντεο ότι προσωπικά ο ίδιος διέταξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Και απειλεί ότι οι επιθέσεις στη Ρωσία θα συνεχιστούν.

Διαμαρτυρία θα κάνουν και πάλι σήμερα κάτοικοι της περιοχής Αφιδνών.



Οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν στα διόδια των Αφιδνών και στα διόδια της Τραγάνας και θα τα αφήσουν ελεύθερα για να περνάει ο κόσμος.
 
Από τις 17:00 – 20:00 λοιπόν σήμερα το βράδυ όσοι θα ταξιδέψετε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας θα περάσετε χωρίς να πληρώσετε.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα νέα διόδια αφού όπως λένε δεν μπορούν να πάνε ελεύθερα στα σπίτια τους και καθημερινά αναγκάζονται να πληρώνουν αρκετά ευρώ.

Πηγή:www.newsit.gr

Αλέκα Παπαρήγα: Ως κόμμα μελετούμε τη δράση του Μπελογιάννη


Με την υπόσχεση "συνεχίζουμε ακούραστοι και απτόητοι τον αγώνα" έκλεισε την ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Ηλία Αργυριάδη, Νίκου Καλούμενου και Δημήτρη Μπάτση στο Άλσος Γουδί (απέναντι από την πρώην σχολή χωροφυλακής). 

Στο μνημείο, που είναι μια μαρμάρινη πλάκα με χαραγμένη την επιγραφή "τιμή και δόξα" επάνω από το πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη με το γαρύφαλλο και τα ονόματα των άλλων αγωνιστών μελών του ΚΚΕ οι οποίοι "εκτελέστηκαν από την αστική τάξη με κυβέρνηση Πλαστήρα στις 30/3/52" (όπως σημείωσε η κ. Παπαρήγα), αναγράφεται και τμήμα της απολογίας του αγωνιστή στο διαρκές στρατοδικείο.

Ο επικεφαλής των τσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Μόσχας

Ο επικεφαλής των τσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Μόσχας που προκάλεσε το θάνατο 39 επιβατών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ισλαμιστών ανταρτών (www.kavkazcenter.com).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο 45χρονος ηγέτης των τσετσένων αυτονομιστών εμφανίζεται στο βίντεο των 4,5 λεπτών να μιλά καθισμένος σε περιοχή που μοιάζει με δάσος.

Συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας από το ΠΑΜΕ


Διαμαρτυρία κατά της ανεργίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαΐδα, που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του ΟΑΕΔ.

Αιτήματα του ΠΑΜΕ, είναι μεταξύ άλλων, η καταβολή μηνιαίου επιδάματος ανεργίας 1.120 ευρώ και η καταβολή έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα, ύψους 1.000 ευρώ.

Πηγή:www.enet.gr