Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα αποτελέσματα της συνάντησης του ΠΑΜΕ με τον Υπουργό Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.



Στη συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τον Υπουργό Εργασίας , Γιώργο Κουτρουμάνη, από την πλευρά του Υπουργού αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι ο αντιλαϊκός όλεθρος δεν έχει τελειωμό. Συγκεκριμένα :
  • Προαναγγέλθηκε νέα δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων επιπρόσθετα σε αυτές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη που είναι από 30 – 60%. Πρόκειται για την απαρχή της μετατροπής των επικουρικών συντάξεων σε επιδόματα προνοιακού επιπέδου με το άλλοθι της ταμειακής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από την πολιτική της λεηλασίας της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Κάτω τα χέρια από την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών της ΔΕΗ

Τα χαράτσια της εξαθλίωσης θα ανατραπούν 



Να μην τολμήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ να επιτεθεί κατά της κατάληψης του Κέντρου Έκδοσης Διακοπών Ρεύματος, που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ήδη στηρίζουν εργαζόμενοι και νέοι από όλη την Αθήνα. Η κατάληψη του Κέντρου και οι άλλες ανάλογες κινητοποιήσεις εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας ενάντια στα χαράτσια και γενικότερα στο σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Αποτυπώνουν επίσης την απόφαση να μην περάσουν τα χαράτσια και τα αντιλαϊκά μέτρα, να ανατραπούν με αποφασιστικούς αγώνες, με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την επιμονή της ΕΕ στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις.

Η ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρης και συμφωνούν και έχουν δεσμευτεί στην πλήρη εφαρμογή των παλιών και νέων μνημονίων κατά του λαού, γιατί αυτό απαιτεί η πλουτοκρατία.
Ο ωμός και προκλητικός εκβιασμός με αφορμή την 6η δόση απευθύνεται κυρίως και έχει στόχο να τρομοκρατήσει το λαό. Αυτό είναι το αποκρουστικό, κυνικό πρόσωπο της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, που δεν γίνεται ούτε να αλλάξει, ούτε να διορθωθεί.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΣ ΤΡΟΪΚΑ: ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Στην πληροφόρηση της τρόικας σχετικά με τον "κομμουνιστικό κίνδύνο" που ελλοχεύει (sic) στη χώρα πρoχώρησε ο Γ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο η τρόικα "εκβιάζει καταστάσεις" (είτε με υπερβολικά μέτρα είτε με τις απαιτήσεις για γραπτές δεσμεύσεις κλπ), τόσο σπρώχνει τη χώρα προς τα Αριστερά ("Θα κάνετε την Αριστερά κυβέρνηση και την Ελλάδα Κούβα της Μεσογείου").

Έχει ενδιαφέρον πως ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς δεν βρήκε να πει μισό λόγο για την κοινωνική εξαθλίωση που κυριαρχεί στην Ελλάδα!

Αλληλεγγύη στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας - Δήλωση Δ.Στρατούλη μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ



Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον ηρωικό πολυήμερο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που παρότι τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας, πραγματοποιεί μαζικές απολύσεις για να εκβιάσει την συμφωνία του σωματείου σε εκ περιτροπής εργασία και σε μείωση των μισθών 35 – 40%.
Ο αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι στην πραγματικότητα αγώνας για λογαριασμό όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, στη Λ. Μεσογείων.


Τα μέλη της ΓΕΝΟΠ έθεσαν εκτός λειτουργίας το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, κάτι που σύμφωνα με την Ομοσπονδία σημαίνει ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Οικολόγοι Πράσινοι: Παπαδήμος-Μπαρόζο: Ιστορίες για 6η δόση, υπογραφές και …αγρίους



Σχολιάζοντας τις επαφές του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για την εκταμίευση της 6ης δόσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από ευρωπαϊκής πλευράς, δεν υπάρχουν εμπόδια για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Οι σχετικές αποφάσεις του Eurogroupκαι της Συνόδου Κορυφής είναι ρητές.

Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα...



Του Δημήτρη Μυ-www.topontiki.gr

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι γοητευτικές, καθώς επιχειρούν να δώσουν μια απάντηση στο ανεξήγητο: Πως είναι δυνατό, για παράδειγμα, η τέταρτη (Ιταλία), και η τρίτη (Ισπανία) σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης να είναι αντιμέτωπες με την χρεοκοπία; Πως είναι δυνατό η δεύτερη σε δύναμη χώρα της ευρωζώνης (Γαλλία) να απειλείται από τους οίκους αξιολόγησης με υποβάθμιση; Πως είναι δυνατόν η ισχυρότερη χώρα του κόσμου, οι ΗΠΑ, να έχει το μέγιστο χρέος; Μήπως, τελικά, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων εκ πεποιθήσεως συνομοσιολόγων η ύπαρξη μιας εφιαλτικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης η οποία, ελέγχοντας το δημόσιο χρέος, επιβάλλει τη θέλησή της πραξικοπηματικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη;
Κατά κανόνα, τα σενάρια συνωμοσίας προβάλλονται από δεύτερης διαλογής έντυπα και συντάσσονται από ανθρώπους οι οποίοι μετά βίας αντιμετωπίζονται δίχως ένα συγκαταβατικό χαμόγελο ή την ανοιχτή καχυποψία. Κάτι τέτοιο, προφανώς, δεν ισχύει για τους Ν.Υ. ΤΙΜΕS και τον αρθρογράφο τους ROSS DOUTH. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο του ROSS DOUTH στους Τimes του περασμένου Σαββάτου:
Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: Κατέλαβαν το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.


«Να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους», δήλωσε χτες η Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που βρέθηκε χτες στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος

Σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ, όπου στεγάζεται το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος προχώρησε από προχτές Κυριακή η Ομοσπονδία των Εργαζομένων μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ, με στόχο να εμποδίσει την αποστολή εντολών διακοπής σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα.
Στο πλευρό τους, βρέθηκε χτες το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που τόνισε την ανάγκη σύσσωμοι οι εργαζόμενοι με αυτούς της ΔΕΗ να υψώσουν σιδερένια γροθιά, με αποφασιστικότητα και χωρίς φόβο, ώστε το χαράτσι να καταργηθεί στην πράξη με όποιο τίμημα.
Ολόκληρη η δήλωση της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: Από τη «Σκύλλα» ... στη «Χάρυβδη» ο λαός.0,10 % το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας (PCPE).



Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) βγήκε πρώτο κόμμα στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία την Κυριακή διαδεχόμενο το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE). Η αποχή στις εκλογές έφθασε το 29% και από τα αποτελέσματα γίνεται φανερό όπως και πριν από λίγους μήνες - το Μάη στις δημοτικές εκλογές - το λεγόμενο «κίνημα των αγανακτισμένων», της μικροαστικής διαχειριστικής λογικής κινήθηκε από την «Σκύλλα» ...στη «Χάρυβδη», δίνοντας το «πράσινο φως» για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση με πιο βάρβαρα μέτρα, ώστε τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και να διασωθεί το κεφάλαιο.

Ιδού για ποια «εθνική σωτηρία» πρόκειται! Επίκαιρο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.



Τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται υπέρ αναξιοπαθούντων τραπεζιτών στον προϋπολογισμό του 2012
(ο νέος, δηλαδή, πακτωλός που θα έρθει να προστεθεί στα 128 δισ. ευρώ που πήγαν στις τράπεζες κατά την προηγούμενη διετία)
είναι:
*
  • 1,5 φορές περισσότερα απ' όσα προϋπολογίζονται για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συντάξεις των συνταξιούχων!
  • 3 φορές περισσότερα από όσα διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία!
  • 15 φορές περισσότερα από τα ποσά που διατίθενται ειδικά για το ΙΚΑ των εκατομμυρίων ασφαλισμένων!