Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συγκρότηση επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ 


 Η εξαγγελία της Προέδρου της Βουλής για τη «Συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους», χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της διάσκεψης Προέδρων, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της Προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε «καλό» και «κακό». Και σε τελευταία ανάλυση να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση με συμμετοχή του λαού στη Βενεζουέλα !

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των απειλών από την πλευρά των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο μεγάλη άσκηση στρατού και λαού με τη συμμετοχή 100.000 ατόμων (οι 20.000 πολίτες) με την επωνυμία «Μπολιβαριανή Ασπίδα», που θα διαρκέσει 10 μέρες.

CREDIT: REUTERS/CARLOS EDUARDO RAMIREZ  
Εργαζόμενοι της Δημόσιας εταιρείας Ηλεκτρισμού στη Βενεζουέλα, παίρνουν μέρος στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση Αμερικάνικης εισβολής.

'Οπως είπε ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπεζ, η συγκεκριμένη άσκηση, μέρος του Προγράμματος της στρατιωτικής άσκησης 2015, με τη συμμετοχή του πληθυσμού, «δεν είναι μια πολεμική επιθετική ενέργεια αλλά μια προσπάθεια να συνδεθούν και να συντονιστούν οι Ενοπλες Δυνάμεις με το λαό για τη συνολική άμυνα και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής».